reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

widze ze dzis mala produkcja... strasznie nas malo... gdzie nessi, mea, kasiekkrk, karnitynka i reszta dziewczyn ktore dziennie aktywnie sa tu z nami????

Jestem, jestem ... żem po kątach lizała rany po nieprzespanej nocy :-) Jedziem z nową statystyką - wczoraj nieprzespana noc i dzisiaj dzień ;-) jak bedzie dzisiaj w nocy się zobaczy ...:confused:
Nie dam rady Was zczytać wszystkie, zatem zostawiam to na ''wyspane'' jutrzejsze oko ;)

Ahh ... i ida znowu kryzysowe cyckowe dni ,:cool: no ja nie wiem czy takie skoki rozwojowe po skokach mogą być ? :confused::-D Może mój ma teraz .... '' skok skokowaty w net czmychnięty ?'' W kazdym razie coś tam się z Nim dobrego dzieje bo dzisiaj cały dzień się skubaniec na głos smieje ;-) Ale jutro bedzie mu nie bardzo do śmiechu bo czeka Nas wizyta u ortopedy :-)

Czuwam dalej ... :))

reklama
te moeje cycki mnie wykoncza,,,,,,,,,,,,, ryczec mi sie chce... mala nie chce dzis wogole na cycka patrzec,,, tylko na spiocha jej przystawialam ale wtedy sie budzila i ryk nie z tej ziemi,,,,,,,,, nie leci jej... probowalam odciagac i co?? i dupa.... niewiele tego,,, ardzo niewiele -nawet jak na moje ostatnie problemy........ juz sama nie wiem co robic... zamowilam w aptece lactinatal-jutro odbiore i sprobuje,moze to jakos pomoze. A jak nie to........nie bedzie wyjscia......... ale tak mi jest zle ze nie daje rady i moje cyce sie buntuja... i przez dziecko taka odrzucona sie czuje........masakra jakas............no nic... powalczymy jeszcze troszke i sie zobaczy.....

moje dziecie jakoes marudne jest..... juz nie moe normalnie.... w dodatku tak ja swedza dziasla ze najchetniej wszystko by do buzi wziela........

w dodatku tak ja swedza dziasla ze najchetniej wszystko by do buzi wziela........
Szkoda, że cyca nie chce :/
Trzymaj się obu piersi mocno! nie dawaj za wygraną , a połową sukcesu jest nastawienie! postaraj się nie denerwować (wiem, że łatwo nie jest) ale ''twardym trzeba być a nie miatkim'' :)

sprobujemy sprobujemy............. ech... ciekawe jest to ze w nocy jeszcze bez problemu ciagnie cyca... tylko w dzien jej sie cos nie podoba.......... dojdzie do tego ze bede okno w dzien zaslaniala zeby noc na kilka moniut zrobic:) zartuje ale kto wie co mi do glowy wpadnie............z tej bezsilnosci..........

a mnie nie bylocaly dzien ... pojechalam do mamy odpoczac a tam wielka scena zazdrosci bo moja siostra na chrzcinachchciala wziac mala na rece a moj chlop jejnie pozwolil !!! i obraza majestatu !!! ech jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil !!! nie wazne ...ja bynajmniej dziecka dzis nie mialam bo moje dziecko zdecydowanie bardziej niz z mama chcialo spedzac czas z dzieciakami :) uhahani byli cala czworka :) a ja tylko stalam i patrzylam :)

cześć dziewczyny. byłam dziś z Danielkiem na USG bioderek i się trochę podłamałam :sad:
lewy staw odbiega troszkę od normy, jest przykurcz i lekarz kazał zakładać Małemu poduchę...
ale, co najlepsze, mówi, że tylko na tydzień, dwa... bo przykurcz się zmniejsza (masujemy codziennie i ćwiczymy "żabkę"). i tak teraz myślę, że po cholerę mam męczyć dziecko rozwórką skoro nasze ćwiczenia pomagają a i tak nosimy dwie pieluchy???
zadzwoniłam do mamy po poradę (ma specjalizację z ortopedii) i stwierdziła, że ten facet nie ma dobrej opinii i umówiła nas prywatnie z najlepszym jej zdaniem ortopedą dziecięcym w Krośnie.
idziemy 23 marca.
a póki co ćwiczenia, masaże i dalsze pieluszkowanie.

no i Danielka swędzą dziąsła.
Widze ze podobna diagnoza co u nas tylko ze nam ortopedapowiedzial ze juz poduszka nie jest potrzebna:-)nie jest jeszcze tak jak powinno ale obedzie sie bez niej:tak:mam tez cwiczuyc jak najwiecej z malym i powinno byc ok;-)mam nadzieje ze i u ciebie obejdzie sie bez niej;-)tez sie tego balam,wsadzic dziecko w glupi aparat i nawet nie pozwolic sie ruszyc przez prawie 24 godziny:-(

widze ze dzis mala produkcja... strasznie nas malo... gdzie nessi, mea, kasiekkrk, karnitynka i reszta dziewczyn ktore dziennie aktywnie sa tu z nami????

No własnie poznikaly i to nie tylko one:no:

Myślę, że nie masz się co zbytnio przejmowac tym stawem, choć wiadomo, że takie rzeczy martwią ale wszsytko "da się wyprostować", tym bardziej, że widzisz poprawę dzięki ćwiczeniom a i Twoja mama na pewno sie zna na tym i wie jak Ci pomóc. Zawsze lepiej upewnić się u kilku lekarzy niż martwić się źle postawioną diagnozą lub jakimś wyolbrzymieniem błahej "wady" ;-)

Ja dziś byłam w końcu u dermatologa z Mała! i co!? według pani dermatolog Julka ma jakieś zaczątki Zrogowacenia Skóry, "rybiej łuski" ale nie wyklucza też AZS....tą "rybią łuską" to trochę przesadziła bo z tego co wiem jest to choroba genetyczna a u nas w rodzinie nikt tego nie ma, a to , że skóra się łuszczy to też jest przecież skutek AZS bądź po prostu zapalenia skóry, którego również nie wykluczamy.....Obkupiłam się w leki dla Małej: 2 masci, jeden steryd-konieczny ale i tak co drugi dzien tylko 1 dziennie i olejek do kapieli z A-Derma, także prawie 100zl zostawilismy w aptece :/ i od dziś już zaczęliśmy ostrą kurację. Mam nadzieję, że będą efekty i da się to cholerstwo wyleczyć!!! w pon idziemy jeszcze prywatnie do dobrej dermatolog-alergolog, jestem ciekawa jaką diagnozę ona postawi? .....

aaaa...i na domiar złego , jeszcze oczko cały dzień dziś Julce ropieje! NESSI wiem, że Ty borykasz się z ropiejącym oczkiem, co Wam pomaga, czy można coś dostać bez recepty bo jak dziś pytałam to nikt mi nie pomógł w aptece więc pewnie znowu do pediatry trzeba będzie iść....

ja jutro do gina bo tabletki anty.....ehhhhh od lekarza do lekarza tylko ;)
to się rozpisałam, miło będzie jak ktoś przeczyta :D

Do oczka zakraplaj moze wode morska i masuj kanaliki,jesli nie przejdzie to lepiej idz do pediatry po recepte na kropelki:tak:
No i mam nadzieje ze wysypka minie i bedzie juz tylko lepiej;-)

te moeje cycki mnie wykoncza,,,,,,,,,,,,, ryczec mi sie chce... mala nie chce dzis wogole na cycka patrzec,,, tylko na spiocha jej przystawialam ale wtedy sie budzila i ryk nie z tej ziemi,,,,,,,,, nie leci jej... probowalam odciagac i co?? i dupa.... niewiele tego,,, ardzo niewiele -nawet jak na moje ostatnie problemy........ juz sama nie wiem co robic... zamowilam w aptece lactinatal-jutro odbiore i sprobuje,moze to jakos pomoze. A jak nie to........nie bedzie wyjscia......... ale tak mi jest zle ze nie daje rady i moje cyce sie buntuja... i przez dziecko taka odrzucona sie czuje........masakra jakas............no nic... powalczymy jeszcze troszke i sie zobaczy.....

moje dziecie jakoes marudne jest..... juz nie moe normalnie.... w dodatku tak ja swedza dziasla ze najchetniej wszystko by do buzi wziela........

Trzymam kciuki zeby jednak sie udalo i wszystko wrocilo do normy;-)my cycowe kobiety musimy sie wspierac;-)zrelaksuj sie troche kobieto a bedzie o niebo lepiej;-)

ja ide do ortopedy z moja mala we wtorek,... i az sie bije co mi powie.,,, jak wiecie( o ile pamietacie) moja mala miala do noszenia te smieszne gacie...... nosila je jakies 4-5 tyg no ale od jakichs 3 tygodni sa na nia za male,,,,, wiec nie zakladalam bo jak tylko zalozylam zaraz miala na udach paskudne siniaczki,,,,,,,,,,ech mam nadzieje ze wszystko bedzie ok,,,, no i w srode idziemy do okulisty niech zrobi porzadek z tym oczkiem bo ani masaze ani krople ani nic innego nam nie pomagajaa... a jest wrecz gorzej... mala czasem nie moze oczka otworzyc -tak sie jej zakleja........

Dziewczyny kilka razy pisalyscie o masciach sterydowych. Ja zupelnie nic o nich nie wiem. Dzis bylam z miskiem u lekarza i przepisala mi miedzy innymi masc sterydowa. Napiszcie prosze co o nich wiecie. I czy wiecie dlaczego nalezy z nimi uwazac. Poczytam jeszcze w necie ale nie ma to jak informacje od doswiadczonych i godnych zaufania mam. Wstrzymam sie przez chwile z uzyciem jej i bede naprawde bardzo wdzieczna za odpowiedzi.
Emira, mi pediatra zapisała maść sterydową:tak: i równiez wahałam się czy ją użyć ale Filip tak rozdrapał sobie buzie że wkońcu poddałam się i użyłam jej raz, wysypka znikła, ale wczoraj pojawiła się znowu.:-( tak więc dzisiaj zaczęłam smarowac buzię od nowa (zalecano mi smarowac przez 4 dni ), i już po pierwszym smarooaniu widac poprawę. Powiem Ci tak; jeśli widzisz że dziecku to swędzi t smaruj- po co ma się dziecina męczyć, ale nie dsłużej niż 5 dni! co do ostrożności- poczytaj ulotkę i działania niepożądane to będziesz wiedziała dlaczego z nią uważać. A na co dostałaś ta maść ?

Jak na allegro?Tez mozna?W jaki sposób?

SYLWIK powiedz mi jak ty zrobilas ten swoj suwaczek?Chodzi mi o to jak wstawilas zdjecie?Jak widzisz ja mam ten suwaczek juz bardzo dlugo i chcialam dzis wstawic nowe zdjecie ale jest takie niewyraziste:wściekła/y:do jakich rozmiarow ty doszłas>Choc widze ze jeszcze nie jest takiej jakosci jak byc powinno.

200 px szerokośc zdjęcia, no ale jak już sama zauważyłaś zdjęcie nie jest super jakości ;)

Ja stosowalam:tak:ale tylko na ciele,na twarzy nie:no:pozatym pediatra jak i dermatolog przepisal nam masci sterydowe,pediatra Elocom a dermatolog Triderm i Cutivate,po jednym posmarowaniu wysypka zniknela:tak:nie powinno sie uzywac ich na duzej powierzchni ciala,tylko troszke i dobrze rozsmarowac,nie stosowac dluzej jak 3 dni:tak:masci sterydowe sa zrace i dlatego trzeba na nie uwazac:tak:ja na twoim miejscu posmarowalabym cieniutenko i zobaczysz ze jutro juz nie bedzie nic;-)wiem ze maja skutki uboczne bo tez nie chcialam ich stosowac ale dermatolog powiedziala ze bedzie to trwalo tylko kilka dni.
No ale zrobisz jak uwazasz;-)
Na wysypke stosowalam tez masc robiona i taka papke,teraz mam nawilzac malego Cetaphilem MD,jest to mleczko od pierwszego dnia zycia ale cenowo nie jest tanie.

Witam:-) rzeczywiscie jest tak ze jak czlowiek tak nie ma to jest przykro a jak juz ma to chcialby jeszcze lepiej:-D:tak:;-)
tuu

reklama
Danielek padł mi dziś po 19, nawet nie za bardzo chciał jeść więc cycki mam coraz cięższe i tylko szczypią mnie... wsadziłam go dziś w śpiworek bo mi się strasznie rozkopuje w nocy z kołdry.
jutro rano jadę z mężem zamówić catering (jednak) na chrzciny, a później na małe zakupy ciuchowe. w swoje eleganckie spodnie sprzed ciąży się nie mieszczę... :oo2:

Do góry