reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Oj, ja jestem daleka od jakichkolwiek pretensji o nieczytanie postow :tak: Nie da sie odpowiedziec kazdemu, to przeciez zrozumiale. Ale tak na marginesie to Twoja Julka tez chyba miala problemy ze skora. Czym je leczylas? Dlugo to trwalo zanim zeszlo zupelnie? I czy wiesz co bylo przyczyna?

Ale jesli ktoras z Was miala jakies doswiadczenia z masciami sterydowymi to pliiiiiis podzielcie sie swoja wiedza na ten temat.

na pewno dziewczyny Ci napisza bo mialy z tym stycznosc niektore....
tak moja Julka miała i ma nadal....
nie weimy od czego to.. wpisali nam Atopowe Zapalenie Skóry i mam smarowac kremami masciami i zobaczymy co dalej (smieszne podejscie) takie rzeczy powinno sie moim zdaniem od razu atakowac a nie bagatelizowac i zobaczyc co bedzie pozniej... a jak pozniej okaze sie za pozno??? ehhhh szkoda slow...
ja kapie julke caly czas w oilatum.... jakis czas smarowalam ja bepanthenem w tych miejscach gdzie wysypka... ale jak wiadomo zadnych masci nie powinno stosowac sie dlugo.. wiec zakupilam 2 kremy... jeden z nivea s.o.s i pentacrem i teraz nimi smaruje i widze poprawe... ale zauwazylam ze z tylu na ramionach i na udach ma bardzo duze ilosci w suchych plamkach... ale poki co jak smaruje to wszystko znika...a jak wyjdzie na nowow to znow czestuje to kremem.

co do podtow to napisalam to bo chyba we 2 jestesmy na forum i glupio by bylo byc przeczytac i nie odpisac... choc nie pomoglam to sie odezwalam no i mam z kim pogadac.. nie nudze sie przynajmniej.
mozliwe zeby rivanol uczulał???? kurcze jak mnie palec szczypie i parzy jakby mi płonął!!!!!

reklama
Emira ja przez krótki czas stosowałam takie maści u Antka ale szybko z nich zrezygnowałam bo on miał skazę białkową, znałam przyczynę, unikaliśmy alergenu i było ok:tak:
a co do maści to sobie poczytaj, tu jest fajny artykuł;-)
Encyklopedia - hasło

na pewno dziewczyny Ci napisza bo mialy z tym stycznosc niektore....
tak moja Julka miała i ma nadal....
nie weimy od czego to.. wpisali nam Atopowe Zapalenie Skóry i mam smarowac kremami masciami i zobaczymy co dalej (smieszne podejscie) takie rzeczy powinno sie moim zdaniem od razu atakowac a nie bagatelizowac i zobaczyc co bedzie pozniej... a jak pozniej okaze sie za pozno??? ehhhh szkoda slow...
ja kapie julke caly czas w oilatum.... jakis czas smarowalam ja bepanthenem w tych miejscach gdzie wysypka... ale jak wiadomo zadnych masci nie powinno stosowac sie dlugo.. wiec zakupilam 2 kremy... jeden z nivea s.o.s i pentacrem i teraz nimi smaruje i widze poprawe... ale zauwazylam ze z tylu na ramionach i na udach ma bardzo duze ilosci w suchych plamkach... ale poki co jak smaruje to wszystko znika...a jak wyjdzie na nowow to znow czestuje to kremem.

co do podtow to napisalam to bo chyba we 2 jestesmy na forum i glupio by bylo byc przeczytac i nie odpisac... choc nie pomoglam to sie odezwalam no i mam z kim pogadac.. nie nudze sie przynajmniej.
mozliwe zeby rivanol uczulał???? kurcze jak mnie palec szczypie i parzy jakby mi płonął!!!!!

A ja myslalam ze sie z sie z tymi problemami skornymi juz uporalas. Biedna Julka :-( Okropne to jest ze nie wiadomo komu zaufac w tych kwestiach i ze trzeba samemu eksperymentowac.

Emira ja przez krótki czas stosowałam takie maści u Antka ale szybko z nich zrezygnowałam bo on miał skazę białkową, znałam przyczynę, unikaliśmy alergenu i było ok:tak:
a co do maści to sobie poczytaj, tu jest fajny artykuł;-)
Encyklopedia - hasło

Dzieki Marta :blink: Poczytalam i oczywiscie sekcja "skutki uboczne" nie podoba mi sie bardzo. Sama nie wiem co zrobic. Wlasnie chcialabym znac przyczyne. Wczoraj bylam pewna ze to ten sztuczny pajac go tak uczulil ale dzis rano pojawily sie tez plamki na buzi (a w pajacu oczywiscie juz nie spal). A moze to jest tak ze jak uczula material i sie go odstawi to jeszcze po jakims czasie od odstawienia jeszcze moga pojawiac sie nowe miejsca zapalne. Nie wiem :-( Ale na pupie (pod pielucha) wciaz nic nie ma wiec jest nadzieja ze to jednak te cholerne spiochy byly przyczyna.

A ja się dopiero witam:-D
Jakiś taki zabiegany dzień...A pojechał sam na zakupy żeby w końcu było co jeść bo wczoraj się nie liczy:-D

Trochę poczytałam

Hot chocolate...jeżeli u Tomka ostatnia drzemka nie kończy się o 17...to też jeszcze go koło 18 kładę spać bo inaczej przy kąpieli byłby wielki ryk:tak:
I już doszłam do tego że pory snu ma identyczne jak Hania....robi się śpiący po 2 h buszowania...tylko że on w dzień robi sobie pół h drzemki:no: Czasami go tak przetrzymuję żeby ta ostatnia drzemka wypadła o 16.30 wtedy jest super:tak:

Maarta ja nie mam absolutnie nic do tego żeby dziecko było przy gościach nawet jak jest alkohol...ale moim zdaniem jest różnica jeśli się kładzie dziecko nawet o 22...a o północy!
Ja przynajmniej nie wyobrażam sobie że takiego szkraba tak późno kąpię:no:

Dobra trzeba lecieć do dzieci bo A idzie do pracy buuuuuuuu:-(

Oj zdrowka zycze Rozalci;-)

U nas tez noc ciezkawa:tak:maly budzil sie 3 razy i jeszcze na dodatek sie posikal,musialam go przebierac,wybudzil mi sie i nie abrdzo chcial zasnac ale maz wzial sie podniusl,ja poszlam spac a on usypial malego;-)rano znowu musialam go przebierac bo sie obkupkal.Teraz zasnal ale ciekawe na jak dlugo...
hej kobitki tak sobie was czytam i sie uśmiecham bo wszystko zalezy od punktu widzenia
u mnie jak Alanek się budzi 3 razy w nocy to super zadowolana jestem o przesikanie sie to też na porządku nocnym
pierwsze tygodnie byly ciężkie bo alanek budził się co godzinkę na jedzenie i jadł ok. godziny
także 3 budzenia i jedzenie ok. 5-10 min. to dla mnie bajka

My już po 2,5h spacerku :tak: Piękna pogoda to trzeba było ją wykorzystać ;-)

jeżeli u Tomka ostatnia drzemka nie kończy się o 17...to też jeszcze go koło 18 kładę spać bo inaczej przy kąpieli byłby wielki ryk:tak:
I już doszłam do tego że pory snu ma identyczne jak Hania....robi się śpiący po 2 h buszowania...tylko że on w dzień robi sobie pół h drzemki:no: Czasami go tak przetrzymuję żeby ta ostatnia drzemka wypadła o 16.30 wtedy jest super:tak:
To widzę, że Maciek też ma taki system: 2h szaleństw + 30-40 min drzemki ;-)

A ja myslalam ze sie z sie z tymi problemami skornymi juz uporalas. Biedna Julka :-( Okropne to jest ze nie wiadomo komu zaufac w tych kwestiach i ze trzeba samemu eksperymentowac.
czuje sie madrzejsza od lekarza hehe bo umiem temu zaradzic... najwazniejsze ze masci odstawione a tylko kremikami pielegnuje... ale czas podjac wazne kroki tak byc nie moze, musze wiedziec od czego to, po kleiku kaszce i soczku nic sie nie dzieje zero zmian wiec wiem ze to moge podawac.. ale od czego tamto? moze ona nie toleruje proszku tylko plyny do prania? sama juz nie wiem... albo moze zmienie oliwke....

reklama
kopciuszek tak zdjecia z cyfrówki no ja tez mam na kompie na plytach ale i tak najlepsze sa na zywo moim zdaniem ja np. u nas w leclercu wywoluje albo na allegro gdzie taniej w sumie ;) zaraz sprawdze ile ja dalam ale maly sie obudzil i musze go nakarmic ;)

Jak na allegro?Tez mozna?W jaki sposób?

SYLWIK powiedz mi jak ty zrobilas ten swoj suwaczek?Chodzi mi o to jak wstawilas zdjecie?Jak widzisz ja mam ten suwaczek juz bardzo dlugo i chcialam dzis wstawic nowe zdjecie ale jest takie niewyraziste:wściekła/y:do jakich rozmiarow ty doszłas>Choc widze ze jeszcze nie jest takiej jakosci jak byc powinno.

Dziewczyny kilka razy pisalyscie o masciach sterydowych. Ja zupelnie nic o nich nie wiem. Dzis bylam z miskiem u lekarza i przepisala mi miedzy innymi masc sterydowa. Napiszcie prosze co o nich wiecie. I czy wiecie dlaczego nalezy z nimi uwazac. Poczytam jeszcze w necie ale nie ma to jak informacje od doswiadczonych i godnych zaufania mam. Wstrzymam sie przez chwile z uzyciem jej i bede naprawde bardzo wdzieczna za odpowiedzi.

Ja stosowalam:tak:ale tylko na ciele,na twarzy nie:no:pozatym pediatra jak i dermatolog przepisal nam masci sterydowe,pediatra Elocom a dermatolog Triderm i Cutivate,po jednym posmarowaniu wysypka zniknela:tak:nie powinno sie uzywac ich na duzej powierzchni ciala,tylko troszke i dobrze rozsmarowac,nie stosowac dluzej jak 3 dni:tak:masci sterydowe sa zrace i dlatego trzeba na nie uwazac:tak:ja na twoim miejscu posmarowalabym cieniutenko i zobaczysz ze jutro juz nie bedzie nic;-)wiem ze maja skutki uboczne bo tez nie chcialam ich stosowac ale dermatolog powiedziala ze bedzie to trwalo tylko kilka dni.
No ale zrobisz jak uwazasz;-)
Na wysypke stosowalam tez masc robiona i taka papke,teraz mam nawilzac malego Cetaphilem MD,jest to mleczko od pierwszego dnia zycia ale cenowo nie jest tanie.

hej kobitki tak sobie was czytam i sie uśmiecham bo wszystko zalezy od punktu widzenia
u mnie jak Alanek się budzi 3 razy w nocy to super zadowolana jestem o przesikanie sie to też na porządku nocnym
pierwsze tygodnie byly ciężkie bo alanek budził się co godzinkę na jedzenie i jadł ok. godziny
także 3 budzenia i jedzenie ok. 5-10 min. to dla mnie bajka

Witam:-) rzeczywiscie jest tak ze jak czlowiek tak nie ma to jest przykro a jak juz ma to chcialby jeszcze lepiej:-D:tak:;-)

Do góry