reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dokładnie!! Jest tak jak piszesz!!!! mi ksiadz powiedzial ze musze miec bierzmowanie do slubu... pojechalam do innego kosciola nie wiem czy ktos slyszal o tym naszym slynnym Sanktuarium w Rokitnie!? i tam ksiadz mi pwoiedial ze wcale ne trzeba jak ktos chce to pomoze a ze byl super proboszcz to pwoiedzial ze jak u nich slub bede brala to oni wszystko zalatwia! no ale ja sie skusilam na swoja parafie mimo wszystko i troszke zachodu mnie kosztowalo ale z mojej winy bo moglam zrobic wczesniej bierzmowanie:-):tak:

ty do slubu bierzmowanie musisz miec ... swiadkowie niekoniecznie ...

reklama
Czesc dziewczyny, za nami tez juz trudna noc...
Mea, mam prosbe- wstawilam jakis czas temu zdjecie Lidki do albumu. Moglabys wrzucic na liste?

A ja sie obawiam, że wczoraj przekarmiłam małego :baffled: miał boleści, nie spał od 9:00 wieczorem do 1 w nocy :baffled: wisiał na cycu 30 min, a potem dowaliłam mu jeszcze 60 ml. mojego pokarmu z butli:baffled: dzisiaj juz nie odciągam, daję samego cyca, walę bez przerwy baware i mam piersi twarde, mleko samo kapie, ale pytanie czy jest go wystarczająco :confused:

A ja sie obawiam, że wczoraj przekarmiłam małego :baffled: miał boleści, nie spał od 9:00 wieczorem do 1 w nocy :baffled: wisiał na cycu 30 min, a potem dowaliłam mu jeszcze 60 ml. mojego pokarmu z butli:baffled: dzisiaj juz nie odciągam, daję samego cyca, walę bez przerwy baware i mam piersi twarde, mleko samo kapie, ale pytanie czy jest go wystarczająco :confused:

Skoro piersi sa twarde to napewno mu wystarczy:tak:;-)

Hej laseczki wrocilam dopiero wczoraj ze szpitala porod masakra 9;55 h pozniej opisze pekla mi szyjka i pochwa i jeszcze na dokladke hemoroid ktory nagle sie niewiadomo skd pojawil mialam 20 min zeby urodzic bo juz cesarke chcieli robic ale jakos wychnelam hehe maly mial wysoka zoltaczke przez konflikt z moja krwia ale juz jest dobrze za tydz kontrola mysle ze jakos to bedzie dodam fotki na album :) Mam mleko ale maly nie chce ciagnac:( sciagam ile sie da i karmie poki co bebilonem na zmiane z odciagnietym musze go nauczyc ale nie wiem czy sie uda hehe

Hej laseczki wrocilam dopiero wczoraj ze szpitala porod masakra 9;55 h pozniej opisze pekla mi szyjka i pochwa i jeszcze na dokladke hemoroid ktory nagle sie niewiadomo skd pojawil mialam 20 min zeby urodzic bo juz cesarke chcieli robic ale jakos wychnelam hehe maly mial wysoka zoltaczke przez konflikt z moja krwia ale juz jest dobrze za tydz kontrola mysle ze jakos to bedzie dodam fotki na album :) Mam mleko ale maly nie chce ciagnac:( sciagam ile sie da i karmie poki co bebilonem na zmiane z odciagnietym musze go nauczyc ale nie wiem czy sie uda hehe

Uda się kochana, wazne jest nastawienie ...... ja wpadłam w 3 dniowa depresje i omal nie przepaliłam sobie tym pokarmu, juz mi się z cyców flaki robiły :confused:

Witam :)
Nie zazdroszczę porodu, u mnie też szyjka pękła. Trzymam kciuki i życzę powodzenia. Odpoczywaj ile się da i niech mały zdrowo rośnie :tak:

Skoro piersi sa twarde to napewno mu wystarczy:tak:;-)

Oby tylko przybierał na wadze bo się chyba załamię znowu :confused: i tak wydłuzyłam mu karmienia z 5 min do 20, 30 min a nieraz siedzi ciągle :confused::tak: wazne, że ma apetyt, teraz go nie wybudzałam w nocy, sam sie budził co 3 godz. :) z płaczem i to jakim! aż miło posłuchać jak spokojne dziecko płacze! kocham ten płacz! :))

Oby tylko przybierał na wadze bo się chyba załamię znowu :confused: i tak wydłuzyłam mu karmienia z 5 min do 20, 30 min a nieraz siedzi ciągle :confused::tak: wazne, że ma apetyt, teraz go nie wybudzałam w nocy, sam sie budził co 3 godz. :) z płaczem i to jakim! aż miło posłuchać jak spokojne dziecko płacze! kocham ten płacz! :))

No i widzisz jak pieknie:-)trzeba byc tylko spokojnym;-)

reklama
U mnie dziś nawet dobra nocka. M przejął Franka, podstawiał mi tylko pod cycka, więc nie musiałam wstawać. Ale czujna byłam :-D tak już chyba będzie zawsze, no nie jestem w stanie nie kontrolować.
Rano strzeliłam małżonkowi wykład, że kilka dni w roku chciałabym się czuć wyjątkowo (jutro kończę trzydziestkę :szok:) i chyba wziął sobie do serca bo wybył z domu i chyba coś organizuje na jutro. A co! Należy mi się. Zażądałam wyjątkowości na 4 dni w roku, czy to dużo? :-D
Karnitynka super, że już jesteście w domku. Początki nie są łatwe, ale z czasem osiągniesz wszystko co chcesz. Karmienie też się ustabilizuje.

Do góry