reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny czy do chrztu , rodzic chrzestny musi mieć bierzmowanie :confused: zawsze wydawalo mi sie,ze tak a jak przeczytalam w ulotce ktora dostalismy od ksiedza i sprawach formalnych ,ktore trzeba zalatwic nie ma nic wspomniane o bierzmowaniu tylko o zgodzi proboszcza na zostanie rodzicem chrzestnym... i teraz sama nie wiem, bo chce zeby moja siostra byla mamusia chrzestna ,ale nie ma bierzmowanie,zamierza dopiero zrobic na wiosne i z racji tego mielismy zrobic chrzciny dopiero za pare miesiecy,ale zdecydownie wolałby juz teraz ochrzcić malutką jak by sie dało :tak:
Nie wiem czy musi, w kościele od chrzestnych wymagaja jedynie aktu chrztu a o bierzmowanie nikt nie pyta;-)
Dziewczyny czy to możliwe, że nasze maluchy już potrafią wymuszać.
Mój Franek jak chce usnąć to żąda mojego cycunia, ale nie do jedzenia tylko żeby sobie podyrdać. Nie uwierzycie jak się potrafi wtedy drzeć. Z głodu się tak nie drze, tylko mnie nawołuje. Oczywiście w ułamku sekundy się potrafi uspokoić gdy spełnię jego "prośby". Ewentualnie zamist cycunia chce usnąć na mnie. Nie muszę go nosić tylko chce być przytulony.
Zastanawiam się czy to już czas na wychowywanie czy jeszcze za wcześnie i mam mu się dawać wykorzystywać? :-)
Hehehe no ładnie, mały terrorysta:-D;-)
dobra juz widze o co chodzi ... nie wiem czy da sie tak zrobic zeby album byl na haslo ... chyba trzeba bedzie na zamknietym wklejac fotki ...

dlatego do ogladania fotek mojej agatki zapraszam do albumu na aguagu.pl :) dzis znowu kilka nowych wrzucilam :)
A przecież mamy albym na watku zamknietym, dostępny tylko dla nas.

reklama
Witam:-)ja dzisiaj pierwsza:szok:szok:tak:
My dopiero co wstalismy wiec moge powiedziec ze sie wyspalam:tak:maly budzil sie w nocy 3 razy ale zjadl i poszedl spac wiec luzik;-)oby tylko tak wygladaly noce:-);-)teraz chwilowo lezy spokojnie a ja jem sniadanko ale pewnie niedlugo zacznie szantaz:tak:no juz wlasnie sie krzywi.

My dopiero co wstalismy wiec moge powiedziec ze sie wyspalam:tak:maly budzil sie w nocy 3 razy ale zjadl i poszedl spac wiec luzik;-)oby tylko tak wygladaly noce:-);-)teraz chwilowo lezy spokojnie a ja jem sniadanko ale pewnie niedlugo zacznie szantaz:tak:no juz wlasnie sie krzywi.

Hehe ja byłam o chwilkę pierwsza;-);-);-);-)
u nas nocka spokojna, Piotrus jak zawsze zrobił pobudki o 4, pozniej 7 i o 9 rano juz wstaliśmy. ale jestem niewyspana bo gości mieliśmy i wyszli o 1-30, wiec za długo nie spałam. no nic raz się żyje.;-)

he he moja zaba tez dzis ladnie spala ... 2 pobudki i polnocy i przed 5 :) potem o 8 :) teraz pobuszowala chwile i spi znowu

ja to bym chciala zeby tak zostalo ale nie mam sie co ludzic !!

my dzis chcielismy maluszka wziac na male zakupy bo pani doktor powiedziala zeby z nia wychodzic troche na zewnatrz ale jeszcze nie na dlugie spacery ... a tu sie nam rypla pogoda i pada marznacy deszcz !!

Nie wiem czy musi, w kościele od chrzestnych wymagaja jedynie aktu chrztu a o bierzmowanie nikt nie pyta;-)

kazdy musi przedstawic akt chrztu a ksiadz nim go wystawi to pyta do czego potrzebny i jak sie powie ze do chrztu to on to zapisuje na akcie i dodatkowo na koncu robi adnotacje o bierzmowaniu! a ze papiery takie wazne sa niedlugo to trzeba za tym latac non stop do ksiedza! ja pamietam niedawno jak bralam slub i robilam biezmowanie tez na szybko to ksiadz mi duuuzo na ten temat opowiadal:)

No Aśka mnie tą laską i fotami brzucha zabiła.. normalnie SZOK!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Laseczki mam problem, małego znowu boli brzuszek i wisi na cycu a ja muszę Amelce do szkoły upiec ciasto i zanieść na 15tą dzisiaj. Potrzebuje coś szybkiego bo on dłużej niż 15 minut nie wytrzyma i tu pojawia się problem... HELP

kazdy musi przedstawic akt chrztu a ksiadz nim go wystawi to pyta do czego potrzebny i jak sie powie ze do chrztu to on to zapisuje na akcie i dodatkowo na koncu robi adnotacje o bierzmowaniu! a ze papiery takie wazne sa niedlugo to trzeba za tym latac non stop do ksiedza! ja pamietam niedawno jak bralam slub i robilam biezmowanie tez na szybko to ksiadz mi duuuzo na ten temat opowiadal:)
Byc może.... chodzi mi o to, ze nikt problemu z tym nie robi cz dana osoba była u bierzmowania;-) i podejrzewam, że nawet nie sprawdzi;-) bo jak chrzcilismy Antosia to też tylko akt chrztu był potrzebny, teraz tak samo.... nie musimy na nauczki chodzić, wystarczy ze przed chrzcinami będziemy 15 minut wczesniej to akt chrztu nam wystawią.

reklama
A tak w ogóle witam sie:-)
dzis w koncu zadowlona bo niunia w nocy spisala sie na medal! zasnela o 20 i wstala o 23:30 jak pozniej zasnela tak spala do 5:-) troszke pozniej grymasila bo nie chcialo jej sie spac ale zasnela kolo 7 i spala jeszcze do 9:-)

Do góry