reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
A moze ja boli brzuszek????

masowalam juz brzuszek ale nie jest jakos specjalnie tkliwy! gdy dotykam nie robi wrazenia bolesnego a pediatra mi mowila ze gdy dziecko boli brzuszek i sie dotknie to zaboli i bedzie plakac w tym momencie dosc mocno~!!! teraz chwile lezy i patrzy na mnie! ciekawe jak dlugo...a ja apetyt stracilam nawet nie czuje tego ze nic dzis nie jadlam... jedyne o czym marze to zdrzemnac sie chociaz na godzinke!

A więc tak: nakarmiłam małego wpierw cycem - powisiał 20 min (nie ssał bez przerwy robił przerwy), potem dopakowałam mu mleko które wcześniej wydoiłam:baffled: 40 ml, i potem znowu na cyca jakieś 10 min. Teraz chciałam ściagnąć lakta- a tam null, zero, nic, :baffled:nie mam co odciągnąc na nastepne karmienie a zaraz za 2 godz. bedzie:baffled: kazałam męzowi kupić mleko w aptece, jak to rozrabiać ?:baffled: ile tego ma być w butli ? 100 ? :baffled: zaczynam panikować, boję się ,że przez stresa przepali mi sie pokarm ...:baffled:

Ta aukcja z ktorej ja zamowilam wczoraj jzu sie skonczyla !
ale to jest dokladnie ten sam komplecik i ten sam plaszczyk

Chrzest, ubranko Elegancik beż r. 62 (876120279) - Aukcje internetowe Allegro

Chcialam aby bylo to cieple bo nie zamierzam w becie chrzcic bo jakos to do mnie nie przemawia ! wiec zdecydowalam sie na polar ! :tak:
Chrzest, płaszczyk Kawalera r. 68 Carpe Diem (873376960) - Aukcje internetowe Allegro

Tyle ze plaszczyk bralam na 62 tez !

Chce zamowic jeszzce do tego buciki !

kurier 16 zł wiec wsio od jednego kuriera szybko i gladko powinno pojsc :)
Bardzo fajne:tak: zastanawiam sie czy nie bedzie za zimno w takim płaszczyku??:confused: No i rozmiar, myslisz ze 62 bedzie dobry??

a Moja Gabrysia, dokładnie tak jak jest napisane w artykule, po pierwszych ssaniach, zaczyna bulgotac w pieluszcze :tak::-D Robi kupkę przy lub po kazdym karmieniu...no i jak to zazwyczaj po cycowym pokarmie kupka jest rzadka:tak: w kolorze zółto -pomaranczowym :tak:....

heh he he kto by pomyslał,że będe o kupkach kiedys gadała :-D;-):-D

U mnie jest tak samo wiec ja zmieniam pieluche po karmieniu:tak:

A więc tak: nakarmiłam małego wpierw cycem - powisiał 20 min (nie ssał bez przerwy robił przerwy), potem dopakowałam mu mleko które wcześniej wydoiłam:baffled: 40 ml, i potem znowu na cyca jakieś 10 min. Teraz chciałam ściagnąć lakta- a tam null, zero, nic, :baffled:nie mam co odciągnąc na nastepne karmienie a zaraz za 2 godz. bedzie:baffled: kazałam męzowi kupić mleko w aptece, jak to rozrabiać ?:baffled: ile tego ma być w butli ? 100 ? :baffled: zaczynam panikować, boję się ,że przez stresa przepali mi sie pokarm ...:baffled:

Przegotuj wode w czajniku,gotuj ja 5 minut,potem wlej do butelki 90 ml wody (ostudzonej) i wsyp mleczka,ja na Nan1 mam napisane ze 3 plaskie miarki na 90 ml wody.
U mnie byla pediatra w domku:-)obejrzala malego,zbadala go i jest wsio ok tylko ze pepuszek mu sie nie schowal,no ale czekamy jeszcze bo moze sie sam wsunie,jesli nie to bedziemy plasterkowac zeby ta przepuklina pepkowa zniknela.
Dala nam skierowanie na usg stawow biodrowych ale u nas w miescie tego juz nie wykonuja i jak cos to musze jechac do Łodzi:wściekła/y:no ale powiedziala ze postara sie znalesc jakis namiar na prywatnego ortopede gdzies blizej,narazie jeszcze mamy czas.W razie kolek kazala podawac Esputicon,mam kupic mu tez Cebion multi-witaminki.
Zapomniala sie tylko jej zapytac o szczepienia:-(wyszlo z glowy...

Ostatnia edycja:
Dobry :p ja se tu normalnie korzenia zapuściłam bo nic.. i nic.. i nic.. o_O
ja nie wiem jak oni to robia ale przy przyjeciu super rozwarcie sranie w tytke a dzisiaj Rozalski mi oswiadczyl zem pozamykana na amen.. o_O
przy przyjeciu byla Milejowa :p
teraz byla wizyta i se mi tu Milejowa oswiadczyla 'jutro przyjdzie szef i sie panią na pewno zajmie' o_O czyli ze gdyby nie fakt ze mam tu swojego gina to maja mnie w pooopie? ;|
nie powiem ale zem sie wkurzyla ..
poza tym dysze jakos i tylko czekam na magiczna godzine 8:00 jutrzejszego poranka :-D co sie tu Plewka zjawi i w koncu zacznie dzialac..
a balonu se mi nie zalozyli by bo po 1 nie mogą przy tym GBSie a po 2 rozal stwierdzil ze to i tak nic by nie dalo..
co za polityka..

Niestety tak jest w wiekszosci szpitali:tak:inni lekarze za bardzo nie chca sie tykac nie swoich pacjetek-chyba ze samo sie zacznie:tak:poczekaj cierpliwie do jutra i wtedy sie toba zajma odpowiednio;-)

juz dzisiaj z nim rozmawialam i gdyby nie to ze byly dzisiaj cesarki i on byl na tych operacjach to juz by działał.. ale obiecał mi ze jutro ruszamy pelną parą :)obym juz jutro mogla miec kruszynke ze soba :)

reklama
Hej dziewczyny.
Wpadam tylko na chwilkę. Nie dam rady przeczytać wszystkiego, co piszecie; napiszę tylko, że łączę się w bólu z wszystkimi nie śpiącymi mamami i tymi, co walczą z karmieniem.

Właśnie wróciłam ze szpitala, gdzie miałam kontrolę piersi i okazało się, że jest mały (1 cm) ropień. Zrobili mi punkcję. Właściwie nie bolało (myślałam, że będzie gorzej), ale nie życzę nikomu!!!
Dostałam jeszcze antybiotyk na tydzień no i zobaczymy co dalej. W poniedziałek kolejna kontrola, trzymajcie kciuki!
Jak będę miała chwilkę, to opiszę Wam moje perypetie ze szczegółami jako przestrogę! Uważajcie przy karmieniu piersią....

Do góry