reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

My mamy juz wyniki odebrane
nie sa idealne ,ale niepokojace tez nie sa - slowa pediatry.
troche leukocyty podwyzszone - co swiadczyc moze ze rozwijalo sie jakies zapalenie( byc moze to gardelko albo zapalenie oczka).hemoglobina tez lekko zanizona ale nie ma co sie przejmowac maly nadrobi.
eurespal do poniedzialku dajemy ,oczko jak zaleczone i juz nie ropieje to smarowac tylko na noc i zakraplac.
i kontrola w poniedzialek.
obserwowac ile zjada .
no i skierowanie dostalismy do laryngologa aby sobie dokladnie go ogladnol.
slowa pediatry - nie zaszkodzi jak go zobaczy laryngolog.

ja sobie tlumacze ze jak by bylo cos powaznego to by nie kazali czekac do poniedzialku aby go poogladac.:baffled:
Martwie sie juz w necie szukalam analizy wynikow dla niemowlat bo ponoc te normy co mam na wyniku to sa dla doroslych a dla niemowlat sie roznia.
Jarek krzyczy ze mam nic nie czytac i ze lekarz chyba by se nie olal jak by mu sie wyniki dziecka nie spodobaly.

moze i ma racje:baffled:
ale mimo to martwie sie ,bo ja to bym chciala chyba aby mial te wyniki idealne to bym dopiero odetchnela ! :tak:

No nic ! maly je ,nie placze ,nie jest apatyczny ,spi i sie budzi na karmienia.wali baki bez placzu robi kupe bez wysilku
w nocy wstawal o 1 i o 5 na karmienia a jak byl podejrzany to wstawal mi tylko o 3 ,teraz domaga sie jedzenia i widze kiedy jest glodny.wiec moze Eurespal zadzialal o .

nie pozostaje mi nic innego jak czekac do poniedzialku !
wierze ze idzie ku lepszemu !

Nie martw się będzie dobrze;-)
Mam pytanie budzić małego do karmienia? wczoraj go budziłam i był grzeczny; sam by się nie budził co 3 h nawet (a tak go budzę)

reklama
Mam pytanie budzić małego do karmienia? wczoraj go budziłam i był grzeczny; sam by się nie budził co 3 h nawet (a tak go budzę)
Kochana jak tak ladnie ci zjada jak piszesz i przybiera na wadze ja bym nie budzila.nie budzi sie bo nie jest glodny widocznie a jak go wybudzisz to dziecko ma bezwarunkowy odrych ssania wiec i tak bedzie ssal ( jak jest zdrowy i nic mu nie dolega of kors) Jak nie je to nie dobrze ( ale twoj wsuwa niezle),jak zje za duzo to tez nie dobrze bo moze sie pozniej meczyc z przejedzenia.
Piszesz ze ladnie je ,ze duzo je ,wiec ja bym sobie odpuscila to budzenie.A co ile ci sie budzi jak zje porzadnie????

ELIZA w takim razie u ciebie jest super:-)oby tak dalej;-)

ASKA mam pytanko o to ropniejace oczko?Bo mi polozna przywiozla recepte na kropelki,nazywaja sie GENTAMICIN WZF 0,3% i nie kazala ich stosowac dluzej niz 7 dni,po 7 dniach ze mam odstawic.Widze ze hjest poprawa ale jeszcze calkowicie nie przeszlo no ale skoro tak kazala to odstawilam i teraz sama nie wiem czy dobrze zrobilam:confused:jak to jest u ciebie?Jakie ty masz lkropelki i jak dlugo mozesz je stosowac?

Kochana jak tak ladnie ci zjada jak piszesz i przybiera na wadze ja bym nie budzila.nie budzi sie bo nie jest glodny widocznie a jak go wybudzisz to dziecko ma bezwarunkowy odrych ssania wiec i tak bedzie ssal ( jak jest zdrowy i nic mu nie dolega of kors) Jak nie je to nie dobrze ( ale twoj wsuwa niezle),jak zje za duzo to tez nie dobrze bo moze sie pozniej meczyc z przejedzenia.
Piszesz ze ladnie je ,ze duzo je ,wiec ja bym sobie odpuscila to budzenie.A co ile ci sie budzi jak zje porzadnie????

z 4 godziny śpi...
zobaczę teraz ile będzie spał, jak narazie nie jadł od 3 h (po karmieniu nie spał trochę, bo marudził). Nie będę go budzić i zobaczymy jak długo będzie go trzymać duże sniadanie:-D

Joanna a wazyłas Fifiego??
I faktycznie skoro możesz poczekac do poniedzialku to nic pilnego, nie martw sie....

A ja po wizycie u pediatry, mo i musze pochwalic Piotrusia:tak: dokłądnie przez tydzien przybrał 550 gram:szok: Pediatra sie smiała ze rekordy bije;-)
Jestem juz spokojniejsza bo wczesniej tracił na wadze a teraz nabiera z nawiązką:-)

tak tak tak ja budze caly czas ,choc Gabrycha zaczyna sie juz budzic sama co 3-4 godziny od niedawna :tak: ale do tej pory jak ja bym Jej nie obudzila to ona by spala chyba non stop;-)

ASKA mam pytanko o to ropniejace oczko?Bo mi polozna przywiozla recepte na kropelki,nazywaja sie GENTAMICIN WZF 0,3% i nie kazala ich stosowac dluzej niz 7 dni,po 7 dniach ze mam odstawic.Widze ze hjest poprawa ale jeszcze calkowicie nie przeszlo no ale skoro tak kazala to odstawilam i teraz sama nie wiem czy dobrze zrobilam:confused:jak to jest u ciebie?Jakie ty masz lkropelki i jak dlugo mozesz je stosowac?

Nam przepisali TOBROSOPT 0,3 % - 4 razy dziennie po 2 krople do oczka zainfekowanego.Najpierw zalecili przemycie oczka od zwenatrz w kierunku noska woda przegotowana.i dopiero krople.ja zauwazylam poprawe juz na drugi dzien jak maly wstal bez ropy ,zakraplamy od wtoru rana jak wrocilismy do domku z przychodni.Od dzisiaj mamy zakraplac tylko na noc po 2 kropelki.Bo juz nie mamy zadnej wydzieliny z oczka .( to tak w razie wu jeszcze)

Ale do tych kropli tez dostalismy masc NEOMYCINUM JELFA z zaleceniem smarowania na noc oczka.

Tak wiec dzisiaj juz kazala zakraplac i smarowac oczko na noc.

W poniedzialek bedziemy na kontroli i pewnie beda kazac odstawic leki juz.Chyba ze oczko zas zacznie sie babrac.u nas 7 dni mija we wtorek.

Kurcze niewiem jak jeszcze mu sie babrze oczko to raczej nie jest doleczone jeszcze.Moze przedzwon do poloznej co wam recepte przyniosla ,albo do przychodni do was i podpytaj.

reklama
z 4 godziny śpi...
zobaczę teraz ile będzie spał, jak narazie nie jadł od 3 h (po karmieniu nie spał trochę, bo marudził). Nie będę go budzić i zobaczymy jak długo będzie go trzymać duże sniadanie:-D
No to budzi sie normalnie !!! jak tak duzo je to nie musi sie wybudzac co 3 godziny .Nie martw sie ! Daj mu pospac !!

Do góry