mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
mea wez ta Twoja tesciowa wyslij do lasu jak beda dziki odstrzeliwac...![]()
szkoda dzikow !! powybija je albo wykonczy psychicznie !!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mea wez ta Twoja tesciowa wyslij do lasu jak beda dziki odstrzeliwac...![]()
ale moze ja odstrzela...szkoda dzikow !! powybija je albo wykonczy psychicznie !!
czesc laseczkijak tam samopoczucie nszych mamus?????? ja siedze sobie na wsi u mamy z moja malenka.... zupelnie inaczej sie tu czuje a i i mala chyba tez ....albo wyczuwa moj spokoj i wogole
jednak nie ma to jak u mamy,,,, nikt mi narece nie patrzy itp........no i jakby cos ma mi sie to dzieciatkiem zajac......:-)
z reszta mala jest baaaardzo spokojna...az sie zastanawiam po kim to ma:-)tylko cyca i spanie..... albo lezy sobie spokojnie.........a jak u was??
Mi lekarz w szpitalu, lekarz w przychodni i lekarz pediatra ciocia powiedzieli jasno- coby sie nie działo Twoje mleko jest najlepsze, nawet jak masz gorączke, nawet jak jesteś chora -nie odstawiaj !Czesc dziewczyny .....
wiecie co niewiem co robic bo od 2 dni odstawilam moje mleko i zaczelam testowac nowa mieszanke bebilon comfort z tendencja do kolek i zaparc i od dwoch dni moj misio az tak sie nie prezy nie napina nie placze ma spokojniejszy sen i wogole jest pogodniejszy chyba ta miesznka to traf w 10 i mu pomogla kupke robi ladna kolorek rowniez ok musztardowy itd jak mu dawalam moje mleko i mieszanke nana to byla tragedia kupki zielone luzne i tak jak wam pisalam placzz 24 h na dobe ,,,, no wlasnie misiowi mojemu sie troszke polkepszylo a wlascwie znacznie po tym mleczku bebioln i nawet bez lekow poprukuje i robi z wysilkiem kupke ale robi ja sam nie meczy sie tak i nie placze tylko sobie posteka i juz ... i jak widze jego poprawe i usmeich a je tylko mieszanke to boje sie mu dac znowu moje bo ja sciagalam ile tam sciagne i dawalam a dokarmialam mieszanka jak sie nie najdala ... noo
a w szyscy katuja ze mam sciagac i dawac moje !!! a ja wlasnie niewiem co robic bo boje sie ze mu zaszkodzi a skoro widze poprawe boje sie mu dac i sciagam i wylewa a wiem ze tam sa te przeciwciala itd i niewiem co robic .......????? w sumie mohe poprobowac ze moj i ta nowa mieszanka ale boje sie jak cholera ze znowu bedzie zle ......
ehh ogolnie to i tak duzo nie nasciagam i niewiem czy nie zasuszyc pokarmu ....
chociaz rodzina uwaza ze taka matka jak mlekiem z piersi to nie matka ja mam to gdzies ale niewiem co robic ehhh
w sumie pewnie doradzicie sproboj dolaczyc swoje jak bedzie ok to tak zostaw ale ja juz mam dosc jakos odciagania tego pokarmu .... skoro nie udalo nam sie z piersia to........ ehh juz sama niewiem
akoza ja tez karmie swoim z butli...
i na poczatku tez mialam probelm..a teraz leci 100ml co dwie godziny...
i powiem wam ze mowta co chceta ale to dzieki herbatce na laktacje..
jak mi sie skonczyla i nie pilam trzy dni to mialam max 60ml co 3 a nawet 4 godziny..
a teraz co dwie 100...
i podczas sciagania laktatorem uciskam piers tak jakbym sie doila recznie..i wtedy leci duzo i szybko..i oprozniam do konca cyca...
do tego pije butle wody minerlnej na dobe...
i jakos leci i mleka coraz wiecej..
sciagam prawie litra na dobe a maly wypija z tego ok 600-700ml,...
a i w nocy sciagam najwiecej..dzis o 12 w nocy sciagnelam 160ml...
nie poddawaj sie tylk osciagaj reguarnie co 2 godz i co 3 w nocy i za kazdym dniem edzie go coraz wiecej..
wiem ze troudno tak ulozyc sobie dzien..
ale ja karmie mialego, usypiam i potem sciagam a ze w dzienje co dwie go to akurat latwo mi dopilnowac tych przerw...
hmmm to nie sa w takim razie ulewanie tylko wymiotyNo np przed pół godziną Mała odbija jak fontanna, obryzgała podczas pionizowania podłogę i cała pieluszka była z mleczka.. Wygląda mi to na wymiocinyRzadko tak robi, ale się zdarza. Mała nie zna granic w piciu. Tata poradził by ją oszukiwać herbatką
Jakby po sporej porcji mleka dalej chciała pić. Po niej nigdy nie ulewa.