reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja juz wrocilam ze szpitala :) Ance dotrzymywalam towazystwa zanim weszla na USG a potem juz byl bartek wiec nie chcialam im przeszkadzac !! wiem ze mieli ja zaraz brac na test oksytocynwy wiec zobaczymy czy sie cos rozkreci czy ja poloza do lozka ...

u mnie wyszlo ze mam zapalenie blony sluzowej ... dostalam antybiotyk i powinno byc lepiej ... ponoc moge po nim karmic ale sie jeszcze dzis upewnie u pediatry bo chcemy podejsc zeby zobaczyla mala w zwiazku z ta wysypka bo na pleckach jej nie schodzi ...

reklama
Witam Mamusie :)

U nas nauki karmienia i ssania ciąg dalszy.

pisalam o temperaturze ... teraz mi skoczyla do 37,8 ... za telefon do mamy - mam cos wziac przeciwgoraczkowego jak przekroczy 38st ...
ale na wszelki wypadek zadzwonilam do poloznej powedziala ze czym predzej do lekarza bo stan zapalny niczego dobrego nie wrozy !!! no to zadzwonilam do lekarza i rano mam sie o 8 stawic w szpitalu ... rozalski jutro nie operuje wiec sciagna go na gore zeby mnie zbadal !! powiedzial ze prawdopodobnie pojdzie w ruch jakis antybiotyk !!

Mea trzymam kciuki za Ciebie, lepiej weź antybiotyk, jeśli trzeba. Witam w klubie, tak poza tym... zapalenia to nie przelewki...

Czesc dziewczyny .....

a w szyscy katuja ze mam sciagac i dawac moje !!! a ja wlasnie niewiem co robic bo boje sie ze mu zaszkodzi a skoro widze poprawe boje sie mu dac i sciagam i wylewa a wiem ze tam sa te przeciwciala itd i niewiem co robic .......????? w sumie mohe poprobowac ze moj i ta nowa mieszanka ale boje sie jak cholera ze znowu bedzie zle ......

ehh ogolnie to i tak duzo nie nasciagam i niewiem czy nie zasuszyc pokarmu ....

chociaz rodzina uwaza ze taka matka jak mlekiem z piersi to nie matka ja mam to gdzies ale niewiem co robic ehhh

w sumie pewnie doradzicie sproboj dolaczyc swoje jak bedzie ok to tak zostaw ale ja juz mam dosc jakos odciagania tego pokarmu .... skoro nie udalo nam sie z piersia to........ ehh juz sama niewiem

Wszystko zależy od Ciebie. Jeśli chcesz się jeszcze zmobilizować do odciągania pokarmu, to rób to i mieszaj z mieszanką. Może poradź się pediatry albo położnej. Zdrowie dziecka jest najważniejsze, ale Ty też musisz być zdrowa, fizycznie i psychicznie silna. Rozważ, co lepsze dla Ciebie i maluszka; zdrowa Mama tez jest ważna.

WIKA olej to...
ile jest matek co karmia a bija dzieci...nie kochaja...
porzucaja...

i dziecko i matka musi miec komfort z karmienia piersia..
a nie osoby trzecie....
jak dziecko ma cierpiec od pokarmu matki to bym sobie darowala...albo dawala jakies jeden czy dwa posilki zeby dac troszke przeciwcial...
ale nic na sile..

WIKA olej to...
porzucaja...

a nie osoby trzecie....
jak dziecko ma cierpiec od pokarmu matki to bym sobie darowala...albo dawala jakies jeden czy dwa posilki zeby dac troszke przeciwcial...
ale nic na sile..

I tak zrobie od dzis sprobuje ..... dac chociaz ze 3 posilki mojego dziennie i zobaczymy....jak bedzie...lece bo sie maly obudzil

WIKA olej to...
porzucaja...

a nie osoby trzecie....
ale nic na sile..

Podpisuję się pod tym. Ja ciągle jeszcze walczę i czekam na poprawę, że może w końcu karmienie stanie się dla mnie przyjemnością... albo chociaż nie będzie kojarzyło się z bólem i napięciem. Całe szczęście Maciuś je i przybiera na wadze, to mnie tylko pociesza.

kladzie cie swoje dzieciaki na brzuchu zeby cwiczylu glowe??

ja dzis mojego klade..a ten skubaniec fik i juz jest na plecach...:-D

czesc laseczki:) jak tam samopoczucie nszych mamus?????? ja siedze sobie na wsi u mamy z moja malenka.... zupelnie inaczej sie tu czuje a i i mala chyba tez ....albo wyczuwa moj spokoj i wogole:) jednak nie ma to jak u mamy,,,, nikt mi narece nie patrzy itp........no i jakby cos ma mi sie to dzieciatkiem zajac......:-)
z reszta mala jest baaaardzo spokojna...az sie zastanawiam po kim to ma:):-)tylko cyca i spanie..... albo lezy sobie spokojnie.........a jak u was??

czesc laseczki:) jak tam samopoczucie nszych mamus?????? ja siedze sobie na wsi u mamy z moja malenka.... zupelnie inaczej sie tu czuje a i i mala chyba tez ....albo wyczuwa moj spokoj i wogole:) jednak nie ma to jak u mamy,,,, nikt mi narece nie patrzy itp........no i jakby cos ma mi sie to dzieciatkiem zajac......:-)
z reszta mala jest baaaardzo spokojna...az sie zastanawiam po kim to ma:):-)tylko cyca i spanie..... albo lezy sobie spokojnie.........a jak u was??
no to po zazdroscic..
u nas raz lepiej raz gorzej czytaj raz kolki raz ich brak....;-)
ale jakos dajem rade:-)

no na pewno wyczuwa spokoj mamusi..i fakt nie ma jak u mamy..
moja mnie odwiedzi w sobote;-)

moja ostatnio to sie az rozplakala jak przyjechala tu i tesciowa na nia z morda ze ma dziecka na rece nie brac bo ona tez nie moze !!! a ja tylko poiedzialam ze to ja bede decydowac kto moze a kto nie !!

reklama
Do góry