mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Mea jak sie czujesz???
Wie ktos co z Anola??
ja sie czuje tak sobie ... mam lekki stan podgoraczkowy
a anka jest na IP ... moze sie z nia zobacze jak tam zajade !!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mea jak sie czujesz???
Wie ktos co z Anola??
A tak hehehe te nasze dzieciaczki doskonale wszystko wyczuwająkurde jak mi ktos powie ze male dziecko nic nie rozumie to mu dam moja corcie za przyklad !!! wie gizda ze mamusie sie spieszy to za cholere nie zasnie !!! mialam o 8 byc na IP i co ?? dupa moje dziecko nie zamierza spac bo NIE ... ja w nocy goraczke mialam dosc taka bo spocona bylam przeokropniscie !! teraz mam 37 i zaraz sie moze zbiore nareszcie i pojade ...
Biedny:-(Wie ktos co z Anola??
my spalismy od 21 do 12....a do rana juz nie...kolki znow, brak kupy...w koncu nad ranem dalam mu czopek bo juz nie mog;am patrzec jak sie meczy...
teraz bidula odsypia....
Georginia a spróbuj robić jej przerwy podczas jedzenia, może zbyt łapczywie je??? Po jedzeniu tez nie można za bardzo ruszać dziecka tzn nie wykonywac gwałtownych ruchów. Mój tez je łapczywie i jak mu nie pzrerywam karmienia jak je z butli to tez sie bardzo duze ilości jedzonka ulewają, a jak spokojnie to zje to wszytsko jest ok.No np przed pół godziną Mała odbija jak fontanna, obryzgała podczas pionizowania podłogę i cała pieluszka była z mleczka.. Wygląda mi to na wymiociny Rzadko tak robi, ale się zdarza. Mała nie zna granic w piciu. Tata poradził by ją oszukiwać herbatką Jakby po sporej porcji mleka dalej chciała pić. Po niej nigdy nie ulewa.
Ja tez na swojej wadze wazyłam Piotrusia, stawalam razem z nim Później jak zważyłam go u pediatry to było 200g róznicy tzn wazył o 200g mniej.A ja dzis stanelam na wadze z Patrykiem i sie zdziwilammoj synus wedlug mojej wagi ma juz 4300czyli od wyjscia ze szpitala przybral prawie 800 gto chyba niezle co?
Super!!!Dziewczyny muszę się wam pochwalić bo jestem z siebie dumna:-) hehe
dziś poraz pierwszy kapalam sama Julkę bez męża:-) i powiem szczerze ze wygodniej kapac mi ją samejniż jak mąż ją trzyma:-)
Kochana u takich maluszków norma jest od 10 kupek na dobę do jednej na kilka dni, więc jest ok.jak czytam że wasze dzieciaki robią jedną kupę dziennie to się łapię za głowę mój robi jakieś 6-7 dziennie! a wczoraj to pobił rekord, ponad 10.
kiej kontroli,wiem ze z corka bylam na usg ale ona miala wtedy juz chyba okolo 3 miesiecybo u nas kolejki byly masakryczne.Jak przyjedzie teraz polozna z pediatra to zapytam.
Ja nie pieluchowalam corki i bylo wsio okteraz tez mi nikt nie mowil zeby profilaktycznie zakladac drugacodziennie na obchodzie byly badane nozki przez lekarza
akoza ja tez karmie swoim z butli...
i na poczatku tez mialam probelm..a teraz leci 100ml co dwie godziny...
i powiem wam ze mowta co chceta ale to dzieki herbatce na laktacje..
jak mi sie skonczyla i nie pilam trzy dni to mialam max 60ml co 3 a nawet 4 godziny..
a teraz co dwie 100...
i podczas sciagania laktatorem uciskam piers tak jakbym sie doila recznie..i wtedy leci duzo i szybko..i oprozniam do konca cyca...
do tego pije butle wody minerlnej na dobe...
i jakos leci i mleka coraz wiecej..
sciagam prawie litra na dobe a maly wypija z tego ok 600-700ml,...
a i w nocy sciagam najwiecej..dzis o 12 w nocy sciagnelam 160ml...
nie poddawaj sie tylk osciagaj reguarnie co 2 godz i co 3 w nocy i za kazdym dniem edzie go coraz wiecej..
wiem ze troudno tak ulozyc sobie dzien..
ale ja karmie mialego, usypiam i potem sciagam a ze w dzienje co dwie go to akurat latwo mi dopilnowac tych przerw...
chyba cos w tym jest...u nas z tym spaniem jest tak ze noce bez problemu
ale za to sa takie dni ze nie spi prawie wcale
a nastepnego przesypia ca dzien
macie na to jakos rade????
a wogole wyczytalam ze niemowlaki inaczej jak dorosli
im dłuzej nie spia tymbardziej sa pobudzone
i patrzac na moja krolewne tak faktycznie jest
akoza ja tez karmie swoim z butli...
i na poczatku tez mialam probelm..a teraz leci 100ml co dwie godziny...
i powiem wam ze mowta co chceta ale to dzieki herbatce na laktacje..
jak mi sie skonczyla i nie pilam trzy dni to mialam max 60ml co 3 a nawet 4 godziny..
a teraz co dwie 100...
i podczas sciagania laktatorem uciskam piers tak jakbym sie doila recznie..i wtedy leci duzo i szybko..i oprozniam do konca cyca...
do tego pije butle wody minerlnej na dobe...
i jakos leci i mleka coraz wiecej..
sciagam prawie litra na dobe a maly wypija z tego ok 600-700ml,...
a i w nocy sciagam najwiecej..dzis o 12 w nocy sciagnelam 160ml...
nie poddawaj sie tylk osciagaj reguarnie co 2 godz i co 3 w nocy i za kazdym dniem edzie go coraz wiecej..
wiem ze troudno tak ulozyc sobie dzien..
ale ja karmie mialego, usypiam i potem sciagam a ze w dzienje co dwie go to akurat latwo mi dopilnowac tych przerw...
kurde jak mi ktos powie ze male dziecko nic nie rozumie to mu dam moja corcie za przyklad !!! wie gizda ze mamusie sie spieszy to za cholere nie zasnie !!! mialam o 8 byc na IP i co ?? dupa moje dziecko nie zamierza spac bo NIE ... ja w nocy goraczke mialam dosc taka bo spocona bylam przeokropniscie !! teraz mam 37 i zaraz sie moze zbiore nareszcie i pojade ...
Nie chcę nikogo straszyć ale znajomych synek miał dysplazje stawów biodrowych:-( w wieku 3 lat nie mógł juz chodzić i przeszedł operacje po której przez 8 m-cy miał założony gips od pasa w dół:-(
Więc jak lekarz zaleca profilaktyczne pieluszkowanie to lepiej ta pieluchę podkładać.
Czesc dziewczyny .....
wiecie co niewiem co robic bo od 2 dni odstawilam moje mleko i zaczelam testowac nowa mieszanke bebilon comfort z tendencja do kolek i zaparc i od dwoch dni moj misio az tak sie nie prezy nie napina nie placze ma spokojniejszy sen i wogole jest pogodniejszy chyba ta miesznka to traf w 10 i mu pomogla kupke robi ladna kolorek rowniez ok musztardowy itd jak mu dawalam moje mleko i mieszanke nana to byla tragedia kupki zielone luzne i tak jak wam pisalam placzz 24 h na dobe ,,,, no wlasnie misiowi mojemu sie troszke polkepszylo a wlascwie znacznie po tym mleczku bebioln i nawet bez lekow poprukuje i robi z wysilkiem kupke ale robi ja sam nie meczy sie tak i nie placze tylko sobie posteka i juz ... i jak widze jego poprawe i usmeich a je tylko mieszanke to boje sie mu dac znowu moje bo ja sciagalam ile tam sciagne i dawalam a dokarmialam mieszanka jak sie nie najdala ... noo
a w szyscy katuja ze mam sciagac i dawac moje !!! a ja wlasnie niewiem co robic bo boje sie ze mu zaszkodzi a skoro widze poprawe boje sie mu dac i sciagam i wylewa a wiem ze tam sa te przeciwciala itd i niewiem co robic .......????? w sumie mohe poprobowac ze moj i ta nowa mieszanka ale boje sie jak cholera ze znowu bedzie zle ......
ehh ogolnie to i tak duzo nie nasciagam i niewiem czy nie zasuszyc pokarmu ....
chociaz rodzina uwaza ze taka matka jak mlekiem z piersi to nie matka ja mam to gdzies ale niewiem co robic ehhh
w sumie pewnie doradzicie sproboj dolaczyc swoje jak bedzie ok to tak zostaw ale ja juz mam dosc jakos odciagania tego pokarmu .... skoro nie udalo nam sie z piersia to........ ehh juz sama niewiem
Zrobisz jak zechcesz ale ja dawalabym choc po troszku tego twojego.