reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam! Moja mała ma to samo! Pręży się spina brzuszek podnosi nóżki i krzyczy, nie może się wyporóżnić. Zaznaczam, że karmię tylko piersią,podaję jej herbatkę Hippa z kopru, przed wczoraj podałam jej Infacol to ulżyło i spałaspokojnie w nocy - budziła sie co 4 godz. na karmienie, a wczoraj nie podałam, bo myslałam, że minęło i noc miałyśmy zgłowy.... dziewczyny jak długo mam podawać ten Infacol?on jest wprawdzie od miesiąca, ale w aptece powiedzieli, że jak mała ma już 3 tyg,. to można podawać.
Ja tez miałam płaskie, wręcz wklęsłe brodawki, mała mnie strasznie pogryzła do krwi i ropy, niecały tydzień karmiłam w kaptrukch później je odrzuciłam i smarowałam mlekiem piersi, zeszło amała teraz je - na poczatku miałam mało pokarmu ale troszke wysiłku i jest b tyle, ze mnie czasem zalewa :) pije herbatke hipp, bawarkę itp :) szkoda mi tylko malutkiej bo ją tak strasznie boli ;((...
moj alanek mial to samo i podalam mu infakol tu w szkocji znalazlam taki co podaje sie od urodzenia nie pomogł od razu a polozna powiedziala ze trzeba kilka dni zanim zacznie działac bol brzuszka minal ale ja nadal daje infakol tak profilaktycznie chociaz raz dziennie nie wiem czy dobrze robie ale jutro mam wizyte poloznej to sie zapytam,
:tak:

reklama
akcja wieczorna skonczyla sie mega wrzaskiem i odciaganiem pokarmu laktatorem ... leniuszek moj paskudny !!! no ale zjadla tego dosc tak konkretnie - 50 ml okolo wiec powinna teraz ladnie spac gdzies do 3 !! i co ?? powtorka z rozrywki ??? po tym laktatorze strasznie cyce bola !!! no ale moze akurat zalapie cosniecos ...

Witam wszystkie mamuśki sylwestrowo:)
u nas śnieg za oknem pada dość mocno aż się z domku nie chce wychodzić,nie dziwię się więc Antkowi że nadal siedzi w brzuszku...Ciekawe czy ktoras rozpakuje sie w ten ostatni grudniowy dzien w roku.
życzę Wam wszystkim miłego dnia no i oczywiście wesolego:)))

Dokonałam cudu :-D
skończyłam 40 tydzień.. :p
byle do północy ... póxniej niech sie dzieje wszystko.:-D
trzymam kciuki za resztę dziewczyn która zaciska na dzisiejszy dzień uda... w nocy bierzemy się za swoich mężczyzna :-D

Dokonałam cudu :-D
skończyłam 40 tydzień.. :p
byle do północy ... póxniej niech sie dzieje wszystko.:-D
trzymam kciuki za resztę dziewczyn która zaciska na dzisiejszy dzień uda... w nocy bierzemy się za swoich mężczyzna :-D
hehe:-D:-D:-D kochana ja juz sie bralam nie raz za mojego Ł ale to mi nic nie dało:-(niestety:-(!!! ale teraz to juz byle do polnocy i racja:tak:a potem wszystkie pozostalosci grudnia czyli MY :szok::-D:szok::-D do dzieła!!!:-D:-):-D

hehe:-D:-D:-D kochana ja juz sie bralam nie raz za mojego Ł ale to mi nic nie dało:-(niestety:-(!!! ale teraz to juz byle do polnocy i racja:tak:a potem wszystkie pozostalosci grudnia czyli MY :szok::-D:szok::-D do dzieła!!!:-D:-):-D
ja sie mojego w tym tyg dziennie brałam, jedynie wczoraj odpuściłam bo bym sobie nie wybaczyła gdyby się COŚ zaczęło dziać..:-D
w nocy sie obudziłam taka skołowana bo myślałam że juz Styczeń :-D

i odkryłam sekret dlaczego dzisiaj po raz drugi fajnie mi się spało..
a no nadzwyczajniej w świecie brzuch mi spadł :-D
śpi się wprost rewelacyjnie.. dopóki nie musze sie obkrecic na drugi bok :-D wtedy czuję tą nadwagę :-D
a tak to zero zgagi.. i oddycham se pełną piersią :-D

ale nie rusza mnie to że mi brzuch opadl.. bo już na poczatku grudnia mi zjechał.. i znowu sie podniosł .. no i teraz znowu spadł.. :p

Anola zycze zeby do 00:00:01 moze dostaniesz nagrode za pierwsze noworoczne dziecko:-D

a my chyba ielismy kolke...
wrzask i twardy brzuch jak skala..
pomogly dlugie masaze i uginanie nozek...
kilka wielkich bakow i przeszlo....
takze suma sumaru spalam dzis dwie godznki i on bidulek tez....

Mea to zmien laktator...nie powinno blec...
mnie od pierwszego sie na sutkach siniaki porobily...dobrze ze sie zepsul bo pewnie bym nowego nie kupila...;-)

ja sie mojego w tym tyg dziennie brałam, jedynie wczoraj odpuściłam bo bym sobie nie wybaczyła gdyby się COŚ zaczęło dziać..:-D
w nocy sie obudziłam taka skołowana bo myślałam że juz Styczeń :-D

i odkryłam sekret dlaczego dzisiaj po raz drugi fajnie mi się spało..
a no nadzwyczajniej w świecie brzuch mi spadł :-D
śpi się wprost rewelacyjnie.. dopóki nie musze sie obkrecic na drugi bok :-D wtedy czuję tą nadwagę :-D
a tak to zero zgagi.. i oddycham se pełną piersią :-D

ale nie rusza mnie to że mi brzuch opadl.. bo już na poczatku grudnia mi zjechał.. i znowu sie podniosł .. no i teraz znowu spadł.. :p

ja za mojego tak co drugi dzień,bo po wszystkim brzuch mnie bolal zawsze jak na okres i potem jakies fałszywe wiksy sobie robilam ze to moze juz sie zaczyna a tu cholerka nic!!!
mi brzuch zaczal opadac tak od wigilii i juz mam tez na prawde nisko:tak:dziewczyny chwala sie swoimi maluszkami a moze my pochwalimy sie naszymi brzuszkami dziesiaj??? :-)

akcja wieczorna skonczyla sie mega wrzaskiem i odciaganiem pokarmu laktatorem ... leniuszek moj paskudny !!! no ale zjadla tego dosc tak konkretnie - 50 ml okolo wiec powinna teraz ladnie spac gdzies do 3 !! i co ?? powtorka z rozrywki ??? po tym laktatorze strasznie cyce bola !!! no ale moze akurat zalapie cosniecos ...

Mea proszę uważaj z laktatorem i na to, czy mała nie gryzie Ci brodawek. Ja w ten sposób nabawiłam się zapalenia piersi i jestem na antybiotyku. A brodawki mam poranione do teraz i jak mały ssie to widzę wszystkie gwiazdy z bólu. Idę dzisiaj jeszcze na konsultacje do położnej laktacyjnej, mam nadzieję, że coś jeszcze zaradzimy na ten ból...

reklama
Anola zycze zeby do 00:00:01 moze dostaniesz nagrode za pierwsze noworoczne dziecko:-D.
Dla mnie nagrodą będzie zobaczenie kogo tam wyhodowałam :p
i byle jak najszybciej stracic brzuch i zapomnieć o tym :-D
ja za mojego tak co drugi dzień,bo po wszystkim brzuch mnie bolal zawsze jak na okres i potem jakies fałszywe wiksy sobie robilam ze to moze juz sie zaczyna a tu cholerka nic!!!
mi brzuch zaczal opadac tak od wigilii i juz mam tez na prawde nisko:tak:dziewczyny chwala sie swoimi maluszkami a moze my pochwalimy sie naszymi brzuszkami dziesiaj??? :-)
żaden problem :p
zmobilizuje mojego mężczyznę i potem wrzucę co nie co :p w koncu to nasze ostatnie zdjęcia mogą byc :-D

Do góry