reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja moge wydac kase na biustonosz dobrej firmy jak wiem ze bedzie dobrze lezal i wysłuży to co za niego zaplacilam !! dlatego lubie kupowac z M&S czy triumpha bo sa swietnie skrojone i kapitalnie sie nosza !!!! ale tam ciazowych nie uswiadczysz !!!

Ja mam z kolekcji ciążowej triumpha 2 staniki:tak: w ciążowej mają głębsze miseczki.no ale do karmienia juz nie ma staników.

a tak na marginesie to troche brzuch mi opadł bo czuję ulgę w oddychaniu.:-)

reklama
zrobiłam tego 3-bita, ale jak dla mnie to mdłe bardzo jest :/ może do gorzkiej kawy było by dobre. Powrócę do swojego jabłecznika chyba :] albo jakiś przepis fajny wynajde gdzieś. Muszęjakąś kiełbache wsunąć dla wyrównania smaku :confused2:

mascarpone wcale nie bylo w promocji ;( ale i tak kupilam bo mam smaka!!!

DAFFODIL pisala ze jedzei do szpitala - pewnie sie zaczyna !!!!

Mea ale ja pisałam o śledziach a nie o mascarpone:-D
ale były w promocji :tak:

Dopiero Was nadrobiłam a tu co czytam Asia niedługo będzie miała Filipka przy sobie, daffodill pojechała do szpitala. Trzymam kciuki dziewczyny. Natalka przepuścimy je w kolejce prawda, nie będziemy wredne:)
A ja tak siedzę czekam na męża i nic mi się nie chce. Dobrze, że kuzyn nas odwiedza to przynajmniej trochę rozrywki.
U mnie czop się postrzępił i tyle zabawy. Czyli można jutro jechać po zakupy skoro nic się dzieje.
Co do biustonosza to ja kupuję taką miseczkę jaką mam teraz, najwyżej jak po porodzie będzie mała to ktoś mi kupi nowy.
no przepuścimy przepuścimy-niech sobie rodzą:tak:

lajtway, mea a może mi odstąpicie trochę swojego biustu. Chętnie przyjmę, tak żeby mi po karmieniu zostało to B, które mam teraz, a nie A sprzed ciąży:)
witam w klubie cycuszków-rodzynek:-D

Ja mam z kolekcji ciążowej triumpha 2 staniki:tak: w ciążowej mają głębsze miseczki.no ale do karmienia juz nie ma staników.

a tak na marginesie to troche brzuch mi opadł bo czuję ulgę w oddychaniu.:-)
mi też opadł i czuję zbliżający się poród:tak:

Mea ale sie usmialam z Twojej akcji w Lidlu ja mam problemy zeby komus zwrocic uwage pracuje nad tym:)
Kasiekkrk pozniej dodam fotke na cudenka ciesze sie ze u Was wszystko oki!!!
Jezeli chodzi o biustonosz to tez mam problem nawet przed ciaza mialam bo u nas te duze sa albo bardzo drogie albo bardzo brzydkie no chyba ze te standardowe 75 mozna wtedy na ryneczku wyszukac:) Jak wyjezdzalam z anglii to sobie kupilam 6 sztuk bo tam sa duze rozmiarowki i piekne modele ale teraz sa dla mnie juz za male (oby po ciazy byly ok)wiec ostatnio kupilam no niestety 70 zl kosztowal ale jest ladny nic mnie nie pije i sie ladnie ukladaja cycole w sumie nie jest to typowy biustonosz do karmienia ale ma odpinane ramiaczka z przodu wiec jak dla mnie to starczy i takie jakis sobie dokupie jeszcze jeden i tyle :)

Urodzimy i to bez problemów, musimy pamiętac że pozytywne nastawienie jest naprawde bardzo ważne.
Dla mnie poród wciąż wydaje się czymś taak odległym. Termin niby na 28-29.12 ale z usg ciągle wychodzi styczeń, ostatnio nawet 14.01 mi wyszedł;-) Może jak szwagierka urodzi to dotrze do mnie że to juz tuz tuż- ona ma termin na dzisiaj i juz naprawde nie może się doczekać

mea dzięki za dobre chęci:)
Natalka ja się pocieszałam zawsze, że chociaż kształt mają ładny. Ja nie widzę, żeby mi brzuch opadł, oddycha ma się dobrze, ale mogę więcej na jeden raz zjeść, więc może faktycznie się opuścił.
A ja mam dylemat, czeka mnie prawdopodobnie cesarka (Maleństwo cały czas siedzi na pupie i nie wiadomo czy się odwróci) i nie wiem jakie znieczulenie mam do niej ewentualnie wybrać: narkozę czy w kręgosłup. Może któraś mi podpowie, doradzi, bo sama naprawdę nie wiem.

reklama
Dla mnie też poród odległy się wydaje i aż się wkurzam, że dopiero za miesiąc. Ale pewnie jak przyjdzie co do czego to będzie panika, że hej;) Modlę się tylko żeby na św. nie być w szpitalu, muszę przed 10ym grudnia zabrać się za porządki świąteczne i inne takie..;))

Do góry