reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dzięki sawi za pocieszenie, mój dziadek ma 94lata, jest uparty jak osioł, nie pozwala nic zmieniać, nawet TV nie mozna u niego włączyć bo trzeba słuchać jego mądrości i opowieści z wojny w kółko tych samych, remont wykluczony bo się nie zgadza, nie ma ciepłej wody, ani centralnego ogrzewania tylko kuchnia węglowa więc ja chowana w bloku chciałabym ten dom choć trochę do siebie dostosować żeby było wygodniej zanim się tam wprowadzę a teraz nie mam na to funduszy.

reklama
Ja też się nad tym zastanawiam, bo jakoś wątpię, że mi bardzo urosną po porodzie, raczej staną się pełniejsze. No bo skoro teraz się nie powiększyły, to potem też chyba niewiele się zmieni. Moja mam zresztą też nie należy do jakiś szczególnie biuściastych. Ewentualnie moż ekupię jeden rozmiar swój i jeden z miseczką o rozmiar większą.

Nie ma co się rzucać...hehe

:) ja byłam na "małych" zakupach..na poczcie i w aptece po 2 opak. nospy bo coraz więcej tego zużywam.. właśnie robie karmel na wasze ciasto 3- bit :] ciekawe co to za cudo wyjdzie :-) a na kolacyjke może pizze wreszcie zrobie bo tak sie zabieram..pieczarki leżą już długo, niedługo sie same rozmnożą :p miłęgo popołudnia

A ja się zapomniałam pochwalić, że i pokój Myszki i sypialnia już mają panele, zostały same pierdoły bo namalować cuda na ścianach u Myszki i jej pokój umeblować:) Tak więc z góreczki.

Kurcze zmartwiłyście mnie tym, że faceci przy porodzie muszą mieć jakiś special strój. Muszę popytać;/

ja bede robic co sie da zeby miec dziecko przy sobie ... kurcze ja ogolnie mam bardzo silny organizm i powinnam po porodzie czuc sie dobrze !!! OBY !!!

dobra jade do lidla bo oprocz serka tam sa w tym tygodniu fajne kapice a ja nie mam do szpitala :)

Oglądałam, nic specjalnego, najgorsze jakie tam widziałam, a że większość kapci mam z lidla więc jestem mocno rozczarowana

Hej dziewczynki!
W sumie to odzywam się, żeby dać znać, że żyję i wszystko ok. Śpiąca jestem niesamowicie, nic mi się nie chce i do tego mam wrażenie, że coś miałam zrobić i nie wiem co...:eek: Gdzieś być? Coś zrobić? Kogoś spotkać? Nie mam pojęcia :no:
Dla rozrywki wyszukuję sobie prezenty na Gwiazdkę - może jak zrobię jakąś listę to dostanę to co chcę a nie jakieś badziewia ;-) A przy okazji może znajdę coś dla innych też ;-)
Wczoraj Marcin mi wyczyścił laptopa i dziś śmiga aż miło. Nawet nie wiedziałam, że mam taki wielki dysk! A ciągle pisało, że mam mało miejsca...?:sorry: Nagle z 5 giga zrobiło się 100 i nie wiem sama co począć z taką ilością miejsca! Pewnie połowę zajmą zaraz zdjęcia Misiulki ;-)
Powinnam się chyba zacząć pakować do szpitala, bo widzę, że prawie wszystkie już gotowe a ja mam tylko podkłady Bella i tyle :szok: Poczytałam na stronie szpitala co muszę wziąć i nadal nie wiem co rozumieją przez "odpowiednia odzież" - dres? koszula? Ale koszule podobno dają, więc co to może być?? A do poniedziałku powinnam być już gotowa, bo nic nie wiadomo co będzie... A tak mi się nie chce...
U nas dziś na obiad zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi - o ile Marcin zrobi zakupy, bo ja nawet nie mam w czym iść do sklepu. Mam tylko jedną parę spodni (bo druga jest za wielka a trzecia letnia) i piorę ją w kółko. Właśnie czekam aż mi wyschnie pranie, żeby móc je wyprac i powiesić, to znowu z tydzień przechodzę (nie mam innego wyjścia, kupować mi się już nie opłaca przecież). Kto by pomyślał w maju, że w połowie listopada będę nosiła ten sam rozmiar ciuchów co w lipcu?! Już dawno powinnam przesiąść się na większe spodnie a tu nic...
No dobra, podczytam, ponadganiam Was i idę do kuchni siekać cebulę na zupę...

reklama
A ja się zapomniałam pochwalić, że i pokój Myszki i sypialnia już mają panele, zostały same pierdoły bo namalować cuda na ścianach u Myszki i jej pokój umeblować:) Tak więc z góreczki.

Kurcze zmartwiłyście mnie tym, że faceci przy porodzie muszą mieć jakiś special strój. Muszę popytać;/

tak, jasny, najlepiej biel lub krem, coby było widać, że czyściutkie :confused2: bo już wszystko ciemne jest zapewne brudne, pffff...

Do góry