reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Cześć Dziewczynki!
Melduję, że jestem z Wami. Te dwa ostatnie dni były jakieś strasznie zabiegane, a wieczorami mąż siedzi przy kompie i robi projekty. Ale teraz jestem sama w domciu, więc mogę nadrabiać. Ciekawe ile mi się z tym zejdzie, bo mam 60 stron do przeczytania.

A ja dzwoniłam do ginki. Określiła ''brzydko spadła hemoglobina'' i mam teraz 4 tabletki Bioferu zażywać. Cholera czemu ten Biofer.. No i że mam jeść to co ma dużo żelaza. No też mi nowość:| Jadłam a mimo to nie podwyższyło. No nic, dietka żelazna, fee ciąg dalszy. Dziś sobie jeszcze dokładnie przestudiuję co ma ile żelaza.
Za 2 tyg znów na morfologię.
Postraszyła mnie, że jak hemoglobina wówczas nie wzrośnie to zastrzyki domięśniowe z żelazem!!:/:/ OMG!! A przecież chyba tak tragicznie nie jest..;/

Ja biorę Tardyferon Fol - ma 80 mg jonów żelaza, (lekarz kazał mi brać 3x1) a ja grzeczniutka biorę 1 dziennie- w ulotce jest napisane żeby brać jedną dziennie lub co 2 dni, nie wiem czy lekarz się pomylił, czy sprzedano mi inną wersje lekarstwa - bo to jest o zmodyfikowanym uwalnianiu. Notabene zapomniałam zadzwonić i się spytać, mam też koleżankę farmaceutkę z prawdziwego zdarzenia po studiach na KUL-u i też zapomniałam do niej zadzwonić :-(- niezła jestem- ale to z powodu tego, że nienawidzę żelaza i uśmiecha mi się brać tylko jedną tabletkę.
Spr w necie , ten twój biofreon zawiera tylko 9 mg żelaza, pogadaj z gin, po co od razu zastrzyki, może zmienić lekarstwa na mocniejsze, a ceny też podobne , ja za swoje zapłaciłam 19,90 za 30 tab w drogiej aptece

Ostatnia edycja:
Oj Ania, nieciekawa ta sytuacja ale jakieś wyjście na pewno się znajdzie. Ja ciągle nie pojmuję jak można nie wiedzieć aż o takich przekrętach męża... A nie jest tak że jak mąż bierze kredyt to żona też się musi pod tymi papierami podpisać?? Zawsze tak myślałam. Może wyjściem są te alimenty na dzidziusia i ewentualnie dobrze by było gdybyś Ty też takie dostała- zawsze możecie się pobrać i od razu zrobić rozdzielność majątkową- wtedy chyba nie mogliby Ci nic zabrać a alimenty by Ci się pewnie należały. No ale to tak na chłopski rozum....

No ja już sobie spisałam całą listę żywności gdzie jest żelazo i będę się do tej listy stosować. I ważne by pić do danej żywności coś z wit C, ale to wiedziałam akurat.

oby się jakoś udało..

dzwonił se mój adwokacina własnie.!!
powiedział mi że oni nie mają mojego adresu..nowego..
jesli go nie maja.. to dostaną i sprawdzą u kogo mieszkam ale dom przecież nie jest bartka a jego mama ma inne nazwisko.. :) z reszta nikt nie wie ze bartek to bartek.. :-D
a ze w ciazy moge byc 'z byle kim' jak to on powiedział - troche nie fajne ale ...
nie mogą sprawdzić z kim jestem w ciąży ani tego czy faktycznie zyje z Bartkiem wiec w razie czego wynajmuję sobie pokój np u jego rodziców..
może to jest jakieś wyjście..

gosc ma glowe na karku i raczej wie jak takie rzeczy zalatwiac wiec trzymam kciuki !!

Spadam do pracy, planowałam wyjść o 10 ha ha ha , a już wpół do 12 :no::no:
trzymajcie się i nie przesadzajcie proszę z pisaniem- nie daje rady nadganiać

Mea byla wczoraj w Wodziu w Markusi i Brzdącu i uwierzysz, ze w brzdacu maja oxfordy?? zapytalam milej pani czy sprowadzaja bostony to mi odp, ze jak se zamowie to sprowadza, juz jej chcialam powiedziec, ze ja tylko pomacac chce a nie kupic:tak:

wow szukam daleko a blisko mozna znalezc !! amortyzacje w oxfordach sa podobne i jakos materialow tez /inne sa kola tylko/ wiec pojade i poogladam :)

reklama
mea bylam milo zaskoczona bo gondola o wiele wieksza niz chyba w tako albo w xlanderze, tylko tam jest na trzech kolach...i normalnie jak go zauwazylam( a juz mialam wychodzic) to bylam w takim szoku, ze nie zwrocilam na nic waznego uwagi:cool2: musze go jeszcze raz oblookac!!

Do góry