reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Mnie dziś wzięło na gazowaną wodę mineralną. 1.5L butelka, już prawie kończę:p:p Rzadko gazowane piję to sobie dziś pozwoliłam:)

Jutro zadzwonię do ginki. I tak przecież miałam jej podać wynik hemoglobiny bo ma zadecydować ile żelaza mam brać:) A Biofer jest bez recepty, że wystarczy, że ja do ginki zadrynkam? Myślałam, że na receptę..

Z tego co ja wiem to bez recepty nie kupisz:no:
Ile bralas tabletek wczesniej ze i tak spadło:szok:?

Jestem w koncu !!! NIe mam sily najpierw poszlam do lumpka kupilam z 10 ciuszkow slicznych wiec bylam cala happy. NO i pozniej poszlam po te wyniki w sumie to z 6 km zrobilam i mnie ciagle jakby kolka na calym brzuchu lapala musialam sobie stawac a pozniej przechodzilo taki nniby skurcz niby kolka sama nie wiem. NO ale jakos sie doczlapalam ale te moje wyniki to jakies kosmiczne sa nie wiem co ja mam o tym myslec:(((
NO wiec z moczu jestem zadowolona bo zniknal slad bialka i fosforanow brak jedynie kwas askorbinowy podwyzszony ale to jest witamina c a ja akurat bylam chora i pilam ciagle wode z cytryna to na pewno od tego:)
MOrfologia tez ok w sumie hemoglobina 12.7 wiec git jedynie lekko podwyzszone krwinki biale ale to podobno norma w ciazy i lekko obnizone limfocyty co tez wyczytalam ze w ciazy jest ok. AA i lekko podwyzszone NEU ale tez niewiele niby w 3 trymestrze moze byc podwyzszone wiec tez sie nie wczuwam poczekam do poniedzialku.
NO ale to co ja mam z glukoza to jest kosmos troche sie zestresowalam bo:
GLUKOZA NA CZCZO - 76
GLUKOZA 1 GODZ PO 75 G. - 59,6!!!!!!!!!
GLUKOZA 2 GODZ PO 75 G. - 63,1
No nie wiem czy te spacery moje to az tak by zanizyly te wyniki troche sie martwie:( Pod badaniem mam dopisane dlugopisem wskazana kontrola;/

Rzeczywiscie dziwne te wyniki:szok:

Bać się trzeba:-D
Ja jutro do lekarza idę. Muszę zaświadczenie dostać, że jestem w ciąży:laugh2: Na wf potrzebuję...i na dodatek muszę się stawić przed komisją lekarską i udowodnic im, że dzidzia jest we mnie

To do tej pory nie bylo ci potrzebne?
No a ta komisje to osmieszysz calkowicie:-D

polowa pokrowca zrobiona /i nawet lepiej mi to wyszlo niz poprzednio :)/ reszta moze jutro albo wieczorkiem jeszcze /troche plecki daja sie we znaki/

fotelik nie odeslany bo pan jakos nie moze sie zdecydowac na jaki adres mam go wyslac /inny jest na allegro, inny na przekazie z paczki ktora odebralam a jeszcze inny w danych do przelewu!!/ czekam na maila z informacja i moze jutro wysle ... przestalam z nim rozmawiac tel bo potem w pertraktacjach o kase potrzebuje potwierdzenie "na pismie" jakie sa ustalenia wiec bezpieczniej to robic mailem ... pan dzwonil dzis 4 razy ale mu napisalam smsa ze mam uszkodzony glosnik i nie moge rozmawiac :) wiec laskawie odpisal na maila /raz ... na kolejnego czekam/

o wlasnie doszedl mail - bosz jaki pan jest oburzony ze ja wogole cos od niego chce !! ale stawiam sprawe jasno i wyraznie ze cekam tylko na adres a potem na kase na koncie ...

po 4 dniach prob dodzwonienia sie do paniusi od poscieli /zakupionej 2 tyg temu/ w koncu zadzwonilam na nr jej meza i mnie poinformowala ze wyslala paczke w poniedzialek - jak sie domyslalam paczka ekonomiczna wiec moze isc piechota z tego jedrzejowa ... no ale kuriera mam spoko, zadzwonilam i powiedzial ze ma dla mnie pake i dowiezie popoludniu ... faktycznie paczka jest :cool2: ale ...
przescieradelka flanelowe /rewelacyjne jakosciowo :-)/ mialy byc biale i kremowe, sa dwa kremowe ... :no::crazy:
rozek "z kokosem" mial byc usztywniany a przyszedl miekki /tu wqrw :wściekła/y:/ wiec pozwolilam sobie zadzwonic do pani z pytaniem czy dosle mi usztywniany bo za taki zaplacilam czy odda mi kase /roznice w cenie miekkiego i usztywnianego - chyba 6 zl/ powiedziala ze pomysli <buahahahaha>

Wiesz co teraz sie boje jeszcze bardziej kupowac na Allegro:-(bede kupowac chyba sprawdzone rzeczy.

Dziewczyny musze Wam wkleic jedno foto !!!!!!!
Pierwsze zdjecie to moj 33 tydzien z Patrykiem( juz w szpitalu) - oblukajcie wielkosc brzucha ,musialam naciagnac pizame co by na foto brzuszek bylo widac !
Drugie foto to terazniejsza ciaza i 29 tydzien !:eek:

Buhahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aska róznica niezla ale u mnie tez jejs gigantyczna:-D:tak:tez teraz mam bebzol jak pod koniec tamtej ciazy:tak:a ile mi jeszcze zostało:szok::tak:

Aśka On był malutki jak laleczka:tak:
moja mała tydzień temu ważyła więcej niż Twój synek po porodzie:-D
Nessi-jak dla mnie cały wątek "młodziutkie mamy..." to jest jedna wielka prowokacja a raczej porażka bo jak czasami czytam mądrości pewnej grupki to nie dowierzam:tak:
a to jest ewidentne branie gościa na dziecko:tak:

co do wielkosci brzucha to nie ma zasady ... obie moje siostry w pierwszej ciazy wygladaly jak slonice z trojka sloniatek :) az sie boje ... a w drugiej juz zgrabniutkie brzuszki mialy :D

reklama
Kopciuszku 2 tabletki dziennie brałam. Tak mi gin kazała. Mało co nie? Bo wiem, że można do 6. No to jak ona mi chce receptę dać?;> No ale zadzwonię to się dowiem, najwyżej mi każe do niej podjechać te 20km:p

Do góry