reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Serdeczne dzięki Agatko:-):-):-):-).
Jak dobrze mieć takie pomocne Cioteczki na BB;-). Z drugiej strony czemu jeszcze nikt nie wymyślił sposobu porozumiewania się z takimi maluszkami, żeby zawsze człowiek wiedział co im dolega:-(.

reklama
Cześć dziewczyny;-)

Viki gratuluje udanych chrzcin-fajnie że masz już to za sobą :tak:
Anetka Weroniczka ja @ dostałąm około 7-8 tygodnia po porodzie i też nie karmiłam piersią a brzuch mnie czasem pobolewał. A tak przy okazji teraz po ciązy nie mam już bolesych okresów, bóli brzucha itp;-) i na dodatek @ trwa u mnie 2-3 dni:-)
Ataata jeżeli chodzi o usg bioderek to ja dostałąm skierowaniae odrazu na pierwszej wizycie u pediatry.
A u mnie dzisiaj mega dól włąsnie się powoli pakujemy bo przeprowadzamy sie do teściów:wściekła/y: i jesstem tym załamana , ja tam zwariuje i nawet nie bede miała jak z Wami pogadać:-:)-:)wściekła/y::angry: poprostu szkosda słów od rana chodze i rycze:zawstydzona/y:

Doticzka, trzymaj się dzielnie, życzę Wam żebyście jak najszybciej znaleźli swój kąt ! Może nie będzie tak źle:tak: Bądź dobrej myśli!

a ja tak niesmialo zapytam...czy jest tu jeszcze ktos oprocz mnie kto nie wrocil jeszcze do swojej wagi ??

Witam dziewczynki, jak tu zajrzalam to doznalam szoku :szok::szok::szok:, nie pisalam dzis caly dzień a Wy tyle stron napisalyscie ze nie wiem czy czegos nie przegapię nadrabiając zaległości ;-):-D:-D.

Magda jakis prorok z Twojego ginka. Co do pościeli to rzeczywiscie w tych kompletach są same poszewki i ochraniacze a sama koldre trzeba dokupic. A to juz nie jest az taki wydatek, u mnie w sklepie kolderka kosztuje ok 50 zl). Moj Kuba narazie spi pod grubszym kocykiem, kolderke zamierzam kupic we wrzesniu na nastepny sezon zimowy, bo mysle ze w lato bedzie zbedna i cienki kocyk wystarczy, wiec nie chce narazie jej w domu magazynowac:-D:-D

Ewa ja raczej jestem za bialym strojem na chrzes, elwentualnie z jakis dodatkiem w innych kolorze ale generalnie z przewagą bialego.

Weroniczka nie stresuj się, może pogoda tak dziala na Tadzia. Moj szrab tez wczoraj byl ospaly caly dzien. Niektore maluchy moze reagują na pogode. Tacy mali meteopaci :-D:-D:-D:-D

Anetka szok z tym becikowym:szok::szok:, ja dostalam ok 20 stycznia i juz dawno o nim zapomnialam :-D:-D:-D. U mnie z PESELEM też się dluzej zeszlo bo rodzilam w Warszawie a tam urząd mial m-c na przeslanie dokumentow do mnie do Mińska a oni swoj czas na jego nadanie. Ale już odebralam go dawno bo 4 lutego.

Monia gratulacje dla dzielnego Wiktorka. Moza sprobuj jak pisze Ataara podac VIBURCOL (kupisz bez recepty), u nas to polecają, na corke mojej szwagierki super dzialal nawet przy kolkach.

Ataata u nas z ortopedą to bylo tak ze w szpitalu wpisano nam w ksiązeczke zeby isc do ortopedy na kontrole stawow biodrowych do 6 tygodnia życia. Poszlam prywatnie jak maly mial ok 4 tyg, ortopeda go zbadala i stwierdzila ze bioderka ma idealne i nie ma potrzeby robic USG bo wszystko OK. Kazala przyjsc na kontrole jak maly bedzie juz siedzial. A tą pielucbhe to Twoja lekarz niech sobie w d.... wsadzi. po co Darusie meczyc jakimis dodatkowymi pieluchami miedzy nogami jak moze wszystko jest OK. Idz koniecznie do ortopedy niech zobaczy malą to bedziesz spokojniejsza.

Doticzka trzymaj się. Obyś jak najszybciej do nas wrocila.

Stefanka u mnie wrecz odwrotnie, waze duzo mniej niz przed ciąża ale zawdzięczam to diecie cukrzycowej w ciązy, dzieki ktorej przytylam tylko 6,5 kg. A teraz mam o 5 kg miej niz przed ciążą.

Ja dzis bylam na przegladzie bo musialal isc po recepte na inne tabletki niz cerazete skoro nie karmie. Dostalam jakies tabletki MERCILON. Mam je brac i przyjechac pod koniec opakowania na cytologie jak bedzie ok to dostane recepte na pol roku. Zapytalam ginka o wkladki ale powiedzial ze jest przeciwnikiem zakladania tych zwyklych wkladek mlodym kobietom ktore chca miec jeszcze dzieci bo one moga powodowac problemy z miesiaczkami (np brak @ przez rok) i ze stanami zapalnymi. I ze jest to naciaganie na koszty. Dopiero jak urodze drugie dziecko i bede miala skonczone 35 lat to wtedy poleca wkladke MIRENA ktora jest super, zabezpiecza przed roznymi problemami kobiecymi (rakiem szyjki macicy) i to wtedy jak najbardziej TAK:-):-)

Matko ale sie rozpisalam, a zaleglosci tylko z jednego dnia mialam:szok::szok::szok:. Zmykam spac. Dobrej nocki. :-)

a ja tak niesmialo zapytam...czy jest tu jeszcze ktos oprocz mnie kto nie wrocil jeszcze do swojej wagi ??

Jeszcze ja Stefanka dopiero zeszło ze mnie jakieś 13 kg i zostało jakieś 10 kg może mniej. Dobrze mi się tyło w czasie ciąży :-) ale się nie odchudzam bo nie lubie sobie odmawiać:tak::-D
Po Roksance miałam 30 kg do zrzucenia i jakoś w ciągu roku samo mi spadło do mojej wagi jedyny minus to rozstępy przez takie tycie

Jutrzenko ja też dostałam takie same pigułki ale jeszcze nie zaczęłam brać bo nie mam okresu i czekam aż dostane:-p
To są pigułki dla nastolatek szczupłych bez problemów hormonalnych ja do szczupłych nie należę ale lekarz stwierdził że też nie jestem otyła ;-)chyba nie widział moich liczb na wadze :baffled::confused:

Hej dziewczynki:-)
Stefanka ja co prawda wróciłam do wagi sprzed ciąży z Tadziem ale jeszcze nie wróciłam do wagi sprzed ciąży ze Stasiem:tak: W pierwszej ciąży przytyłam ponad 30 kg i sporo mi została. Właśnie od dwuch dni jestem na diecie skomponowanej przez dietetyka. Zobaczymy jakie będą efekty:tak::tak:

Ataata a gdzie ty chodzisz do przychodni z Darusią że masz tak beznadziejną lekarkę? Ja chodzę na Złotego Wieku do dr Łętowskiego i uważam że facet jest fantastycznym lekarzem:tak::tak: Polecam Ci go zwłaszcza że tam nie będziesz miała jakoś daleko;-)

Doticzka trzymaj się! Oby szybko udało Wam się z powrotem mieć swe gniazdko! Z całego serducha życzę Ci tego.

Ataata, ja tez na 1 wizycie dostałam skierowanie. Ale poszłam i tak prywatnie bo były takie terminy w państwowym, że jeszcze by Adaś nie miał tego badania. Zapisałam się od razu na usg i konsultację.

Anetka to jakiś horror! Pesel do becikowego? Całe szczęście u nas nie trzeba było, ale i tak dostałam kasę 18 lutego... Oni mają miesiąc, a jak mi przysżło pismo z ZUS-u to palanty napisali aby wypełnić i odesłać w NIEPRZEKRACZALNYM TERMINIE 7 dni... No szkoda gadać.

Stefanka ja wróciłam do wagi sprzed ciąży. Mały wysysa ze mnie tak, że już patykiem jestem.

Jutrzenka mi też ginka z tych samych powodów odradziła MIRENĘ, ale poleciła tak jak Aneczce zastrzyk anty na trzy miesiące.

Doticzka trzymaj sie Kochana, przykro mi że tak wyszło, ale wiem że dasz rade, no i odzywaj sie do mnie koniecznie sms.

Stefanka jeszcze ja, jakieś 1,5kg :-p;-):evil:

Ataata a gdzie ty chodzisz do przychodni z Darusią że masz tak beznadziejną lekarkę? Ja chodzę na Złotego Wieku do dr Łętowskiego i uważam że facet jest fantastycznym lekarzem:tak::tak: Polecam Ci go zwłaszcza że tam nie będziesz miała jakoś daleko;-)
Dzięki Weroniczka jak jeszcze raz nas tak zleje to zmieniam lekarza na 100%. Chodzimy na Jgiellońskie do dr Ząber. Była superowa jesli chodzi o te kolki ale teraz zaczyna sie olewka na maxa. No zobaczymy.

A dziewczyny bo pisałyście cos o karuzeli stawianej na krześle do łóżeczka turystycznego... znalazłam Fisher Price taką co jest przerobiona pod turystyczne, może któras z was bedzie zainteresowana DO TURYSTYCZNEGO łóżeczka karuzela Fisher Price (320261506) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witamy!:-)

Doticzka może u teściów nie będzie aż tak źle...mam nadzieję, że wszystko Wam się ułoży:tak:

A my wczoraj byliśmy na zakupach....szukałam małemu czapeczki ale nie znalazłam. Za to kupiłam sobie płaszczyk na wiosnę. Ten z zeszłego roku jak wyprałam w pralce i wyjęłam to teraz do niczego się nie nadaje;-)Upatrzyłam sobie też fajną sukienkę i butki do niej...no ale musieliśmy wracać bo mały nam marudził. Tak więc w sobotę jedziemy znowu.I wymyśliłam sobie, że idę do fryzjera, coś innego z włosami zrobić....
To chyba tak po ciąży, mam ochotę coś zrobić ze sobą, coś zmienić...poczuć się bardziej kobieco, stąd te ciuchy,fryzjer....;-)Nie wiem...też tak macie:confused:

Co do becikowego my jeszcze nie dostaliśmy...późno składaliśmy dokumenty.

A jeżeli chodzi o wagę to mam 4 kg na plusie i mam nadzieję, że tak mi zostanie...dobrze sie tak czuję.

:-)

Do góry