reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
Proponuje czopek jest jednak bezpieczniejszy ;-)

Ja przy butli podaje 5 kropli witaminy C, 1raz dziennie 0,5 witaminy K, LACYDOFIL

Ale pierwszy raz słyszę aby dziecku podawać witaminę w tabletce B
1 kapsułka dziennie.

Powiem ci AneczkaK że bym się bała podać to jednak bo ciężko jest wyliczy z niej odpowiednią dawkę dla niemowląt

Aneczka ja dostałam zalecenie jeszcze ze szpitala: 5 kropil cebionu, 1 kr. vigantolu i 1 ml. vit K ( przy karmieniu piersią ) W ogóle z tego co wiem vit, K tez jeszcze niedawno nie podawało się dzieciom. Może vit B to też jakaś nowość. Ale może lepiej skonsultuj z innym lekarzem.

Dziewczyny co do kupki to znalazłąm inny sposób ;-)Przeczytałam na internecie na Poradnik dla rodziców,wszystko o ciąży,porodzie,połogu,karmieniu,macierzyństwie,noworodkach,niemowlętach,wychowaniu,dzieciach Mama i dziecko - Strona główna o innych sposobach i zastosowałam "uginać nóżki do brzuszka trzymająć dziecko za górną część piszczeli" zrobiłam takie ćwicznie ze 4 razy i w ciągu 5 minut była kupka, z resztą po pierwszym przyciagnieciu nózek do brzuszka odrazu wszystko ruszyło bo pojawiły się bączki;-) wiec polecam ten sposób:tak::-)na szczęscie obeszło sie bez termometra,;-):-p

Doticzka świetna ta stronka...ale sobie poczytałam, jest tam dużo ciekawych rzeczy:tak:
I ten sposób na kupke świetny-skoro u Michałka tak szybko podziałał:-)

powiem wam ze tez jeszcze przed chwila sie martwilam bo dzis to trzeci dzien od odstatniej kupki ale u mnie tez juz po sprawie. najsmieszniejsze jest to ze od kiedy zaczela gaworzyc to przy robieniu kupy glosno stęka :))

wlasnie tak sie zastanawiam dlaczego w polsce poleca sie dawanie dzieciom do picia wode z glukoza?? jak myslicie?? tutaj zalecaja w ostatecznosci przegotowana wode.
ja nie podaje picia bo karmie piersia tez. i nie wiem juz wcale...

Stefanka u nas to samo...mały tak głośno stęka jak robi kupkę, że ja wczoraj to nagrałam:-D (biedulek się męczył a matka się z niego śmiała)...no ale to naprawde jest zabawne:tak:

reklama
:-):-):-):-):-):-):-)
jesteście wspaniałe!
bardzo, bardzo dziękuję za życzenia!
bardzo miło mi się zrobiło czytając te wszystkie miłe słowa!

wybaczcie ale już zmykam bo trochę świętowania przed nami ;-)
parapetówkowo urodzinowe spotkanie ;-)

miłego dnia kobitki!!! buźka

Do góry