reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

hehe chcialabys :-p:-p:-p

nie mam dzis sily siedziec przed kompem

zegnam Was drogie forumki i ide poczytam ksiazke bo cos czytam i skonczyc nie moge

do jutra

paaa

reklama
kurcze stefa, wiesz korci mnie zeby wsiasc w pociag i zawitac kiedys.... albo robic w koncu to prawko.....:sorry:
A co teraz pichcisz, he?
Jutrzenka- a jak pierwsze dni diety?

hej
wpadłam tylko na chwilkę
bo zdycham .............
przepraszam że nie czytam ale nie mam siły
tak mi leci z nosa -jak z kranu -wściec się można :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
bierze mnie jakieś przeziębienie -a leki nie bardzo mogę....
piję herbatę z miodem i cytryną -mleko z miodem-jakieś mikstury czosnkowe........
i nic mi lepiej......:-:)wściekła/y::zawstydzona/y:

mam do Was pytanie....
czy któraś w ciąży chorowała na przeziębienie???
co brałyście żeby pomogło?????

Rutinoscorbin brałam lekarz powiedział że to na pewno dziecku nie zaszkodzi kazał brać mi 3x 1 tabl. brałam go w 1,2 i3 ciąży jest bezpieczny

Kasiamaj...w ostatecznosci to i nawet antybiotyk zapisze lekarz, ale mysle ze warto jak Weroniczka radzi w homeopatie uderzyc... no a jesli tabletki, to tylko z paracetamolem (jak karmilam Kaye to mi tylko to na przeziebienie kazali brac)...a rutinoscorbin, to pewnie mozna, bo to po prostu wit C jest... No i ewentualnie pewnie jakies inhalacje....
Paula, tak mi sie wlasnie przypomnialo, ze taka peklowana szyneczke to moj tata wedzi na dzialce - pychotka, ale takiej pieczonej nie probowalam wiec chetnie poczekam na Twoja opinie jak to wychodzi:tak:
Ewedja, no to sie namachalas....Ciesz sie ze u Was duzych mrozow nie ma;-) I mam nadzieje ze tez okna sa inne, bo u nas to ja 2 razy w roku tylko myje, bo zeby to zrobic, musze je z ram powyciagac, a nie ma opcji zebym to potem sama umiala spowrotem wsadzic:szok:

I dzieki za zyczonka co do zdrowia, bo chyba dzieki temu mi sie juz znacznie polepszylo:tak::-) Moze sie zabiore dzisiaj i z mloda ciasteczka upieke bo ostatnio zaniedbalam Kayoche przez te chorobe....

hejo - pierwsza dzis :tak::tak::tak:

u mnie kolejny, ostatni dzien mycia okien,
pryzybelka zdejmowac sie ich nie zdejmuja, takiego demontazu jak u ciebie nie ma, ale te okna sa z ktoregos tam wieku, stare jak swiat, szyby chodza w futrynach ze az strach zeby ci nie wyleciala i do tego maja straszne plamy ktore juz nie zchodza wiec mimo tego ze je wypoleruje to wielkiego efektu nie ma, a pracy przy tym jak nie wiem co jeszcze wszystko na drabinie bo to sa strasznie wysokie okna, szok
no ale juz dzis wroce do normalnego zycia :-D:-D:-D tak to jest jak kura domowa idzie do pracy:-):-):-)

milego dzionka

hej
wczoraj obyło się bez komputera, jakoś nawet się mocno nie domagał, ale to tylko dlatego że M. był poza domem:sorry: ja też uważam że wszystko jest dla ludzi ale z umiarem, niestety moje dziecko niekoniecznie wie co to znaczy umiar:-D:-D:-D
wczoraj na szczęście królowała u nas muzyka, ściągnęłam takie fajne piosenki o smerfach:tak::tak::tak:
kasiamaj- ja chorowałam i brałam tak jak anetka pisała rutinoscorbin i naturalne : cebula, cytryna i miód, długo trzymało ale przeszło.Wiem że nie można nic brać rozgrzewającego :sorry:

czy mowilam juz Wam ze nie cierpie zimy :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:.

dzis w nocy spadajacy snieg i lod z dachy urwal nam kawalek rynny z przodu domu :angry::angry::angry::angry::angry::angry:. I cala rynna do wymiany :angry::angry::angry::angry::angry:

i tym optymistycznym akcetem chcialam sie powitac w ten piatkowy porenek :crazy:.

Alex hehehe wiesz dieta to za duzo powiedziane, ograniczam spozycie slodyczy, bede jadla czesciej pieczywo chrupkie, pila duzo wody. Postaram sie nie jesc kolacji. I tyle, zadnej typowej diety.

i tyle ode mnie narazie

milego dnia

!Dzień dobry!!!
@:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
To na tyle bo znów muszę ruszać. Dziś zakładają w końcu reklamę. Wezmę aparat i pocykam Wam zdjęcia - zobaczycie jak u mnie będzie wyglądać, bo jeszcze jest trochę roboty.

Ewedja - miłej końcówki mycia
Aga - grunt to dobry pomysł na zajęcie czasu. No i super że się obeszło bez komp. A jak coś to chyba M będziesz musiała dać po głowie za ten komp.
Kasiu - tak jak Aga pisała domowe sposoby no i Wit C. Ja jeszcze brałam calcium
Jutrzenka - dobrze że to tylko rynna i witaj w klubie nie lubiących zimy.

Miłego dnia i szybkiego końca ZIMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A z tą odzieżą to macie rację ale postanowiłam poczekać do 10 marca i zobaczę o co będą się pytać, bo szkoda jest mi wyłożyć całą kasę na outlet a może się okazać że tam się to akurat nie przyjmie.
W każdym razie dziękuję

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!!!

mam do Was pytanie....
czy któraś w ciąży chorowała na przeziębienie???
co brałyście żeby pomogło?????

Kasia ja brałam Oscillococinum, poza tym wit C, i coś do rozpuszczania o smaku porzeczkowym... może zadzwoń do gina i zapytaj ;-)

Dobry wieczór.

Paula ja tu zdycham z pragnienia za czymś tak pysznym jak rogloki czy ciasto a ty piszesz że pieczesz. Wstręciucho i teraz będę mieć ślinotok;-);-);-):angry::angry::angry:

:-p:rofl2: jedne były z dźemem brzoskwiniowym drugie z nutellą... :-D
A ciasto oczywiście bedronkowe... :rofl2: nie to żebym sama je zagniatała :-D:-D:-D

paula wez mnie nie wkurzaj!! co ty na tytul perfekcyjnej pani domu pracujesz ?? lepiej bys w ramach pomocy starszym wpadla do mnie cos mi dobrego zrobic do jedzenia!!

Co Ci zrobić droga Stefanio? :-)Nie pracuję na żaden tytuł, tylko po prostu lubię czasem coś zrobić... ;-)

Chyba sie zabiore za jakies szydelkowanie......:eek:

Paula- no faktycznie, Ty to masz zaciecie do tego pieczenia.... i to nawet jak D w domu nie ma......

Alex zrób dla P na szydełku takie gacie co ma R Jutrzenki :-D:-D:-D:-D :-p:-p:-p:-p pomiętasz? Fotę wstawiała... :-p:-D

A co do pieczenia to nie myślcie że ja to zjadam wszystko... :-D Mam wiecznie głodnych na pyszności wspólników za ścianą... :-D:-D:-D Rodziców i dziewczyny... :-D

Paula, tak mi sie wlasnie przypomnialo, ze taka peklowana szyneczke to moj tata wedzi na dzialce - pychotka, ale takiej pieczonej nie probowalam wiec chetnie poczekam na Twoja opinie jak to wychodzi:tak:

Też byśmy wędzili ale nie ma gdzie... :sorry: może jak kupimy działeczkę to coś się wymodzi...

Jak to się okna wyciąga? :szok: u was wszystko takie utrudnione? :-D

u mnie kolejny, ostatni dzien mycia okien,

Miłego dnia Ewedja... :-D

czy mowilam juz Wam ze nie cierpie zimy :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:.

Codziennie to powtarzasz... :-D:-D:-D

Jutrzenka wy to coś pecha ostatnio macie... :sorry:

Baśka czekamy na foty... :tak:

Aga to dobrze że walczycie z Łukaniem ;-)

Ataata co u was? Dawno jej nie było, nie?

Amelucha śpi, Jula się bawi, a ja idę coś zjeść, bo zgłodniałam... ostatnio ciągle głodna chodzę... :eek::-D

Do góry