reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Hej Dziewczynki! Bylismy dzis na baby expo. Ale fajnie! Mam teraz mnostwo ulotek i probek. :D Wprost uwielbiam probk, wiec zaszalalami!! ;D ;D No i oczywiscie wpisalam sie do milona konkursow, zeby wygrac mnostwo nagrod! ;D ;D

reklama
Anetko i Beatko to co ja mam powiedzieć jak mam teściową 24h/dobę i całuje mi moją córeczkę po szyjce i po gołym brzuszku. I to żeby tylko jeden cmok był, a ona wali seriami! :mad: Doszłam jednak do wniosku, że nie ma co z nią o tym rozmawiać, bo ostatnio nasza rozmowa odnośnie mojej zardrości o Ingusię i jej ciągłego sugerowania co mam w danym momencie zrobić nie dała nic, a jedynie pozostawiła niesmak. Kobieta nic nie kuma normalnie. :mad: Twierdzi, że jestem przewrażliwiona itp. Sama zostawiała brata Tomka prawie przez 3 lata u swojej mamy i odbierała go w weekendy. Dla mnie horror! Twierdzi, że jak Artur (mój szwagier) wtedy wolał swoją babcię niż mamę to ona to umiała zrozumieć i w ogóle nie była zazdrosna. Kumacie to? Ja nie... Nie wiem jak można zostawiać swoje dziecko u rodziców i odbierać je tylko w weekendy, tym bardziej, że mieszkają jakieś 15 minut jazdy tramwajem od nich. W każdym razie będę jej teraz mówiła na bieżąco co i jak jest nie tak - wg jej życzenia. Już mnie wkurzają jej teksty typu "nałóż jej pieluszkę na twarz" (jak wychodzę z nią do samochodu, który stoi 3 metry od klatki) albo "ona najczęściej zasypia jak jej położysz rękę na policzku" (to nieprawda, bo wtedy jak się do niej przytulam swoim policzkiem i jej szepczę czułostki do uszka, ale cicho sza, nie powiem jej tego, bo jeszcze sama wykorzysta 8) ) itp itd. W końcu to jaj jestem mamą i wiem co jest dla niej najlepsze. Na szczęście nie będzie jej teraz aż tydzień, potem będzie tydzień i zaraz wybywa na 2 tyg. Będzie ze mną ciocia Tomka.

Hajka dziewczynki :)
No rzeczywiście puchy niasamowite :p i pogoda do dupy, chociaż słoneczko troche się wychyla ;)
My wczoraj byliśmy na weselichu, z początku było troche stypowo, ale się rozkręciło i w miare wybawiłam się ;) A najlepsze było z moimi cyckami, gdyż nie miałam wkładek ubranyh bo strasznie się odciskały pod bluzką ;) no i se tak siedze przy stoiku aż czuję że cos z moimi sutkami jest nietak ;D poszłam do łazieńki, a tak prawie cała przesiakłam ;D dobrze, że miałam marynarke to niebyło widać ;D ;D i w miaę szybko zaragowałam, bo chyba by nie zalało przy stole ;D ;D a tak wogóleto musiałam ściągac w samochodzie pokarm, bo niebyło gdzie ::) ::)
I jeszcze przyjechałam moja babcia i mała oczywiście płakała ;) a ja siedząc na weeslu co chwile myslałam co tam w domu sie dzieje, oczywiście telefonik do domu obowiazkowo ;)
Wogole to spałam dzis 4 godziny i zaraz głowa mi opadnie na klawiature ;D ;D ;D

Agnes..:)..jakie slonce ??...gdzie sie przedziera przez chmury??..bo napewno nie w bydgoszczy..hehehe..tu juz 3 dzien pada..:(

a jak przeciekaly Tobie cycki to moglas zaoferowac dostawe mleczka do kawy..:D hehe..:)..ale caleszczescie ze nie zalalo Cie...jejku jak ja nie lubie byc zalana mlekiem..a zawsze w nocy mi sie to zdaza jak cyckanie schowam po nocnym karmieniu i zasne to budze sie mokra..:(

Czesc Laseczki!!mialam sie uczyc ale pierw czytam co u Was.Jak dla mnie to nawet sporo napisalyscie ;Dbo kieeedy tam ja tu bylam.Wczoraj imprezowalismy troche.Jsa wypilam pol malego piwka pawel jego koledzy troche wiecej.Wieczoerm zrobila sie ulewa i jak tu do domu wrocic.Ale szwagier nie zawiodl:)odebral nas od znajomych a pawel dzis wozek.No a dzis mialam isc na spacer ubrALAM siebie i Hanie i sprawdzilam czy pada,no i padalo:( i pada nadla .Jakbym wczesniej sprawdzil TO BYM SOBIE ZAOSZCZEDZILA tej roboty zwiazanej z ubieraniem,ale juz nawet doszlam do takiej wprawy,ze mi nie przeszkadza to ubiernie,tylko taaaka spiaca byla i sie darla.Uuu!!

NO MI SIE TAK WYDAJE,ZE TESCIow tak do konca nie da sie polubic.Nawet jak sa w porzadku,to zawsze sie znajdzie to "COS" ::) ::)

Moje oba robaczki śpią - odsypiają noc. Ja odsypiałam do 11.00 a teraz zmiana i Tomek śpi, na szczęście Ingusia też. Korzystając z wolnej chwilki wrzucam Wam projekcik naszego mieszkanka w Olsztynie:

To jest parter, tylko my chcemy przenieść kuchnię tam gdzie jest sypialnia (11 m2) i chcemy wywalić ścianki do proponowanej kuchni (5 m2) i chcemy powiększyć salon. W pokoju 9-ciometrowym chcemy mieć naszą sypialnię.

parter3av.jpg

A to jest antresola, na której oprócz łazienki będą 2 pokoje dziecięce - mniej więcej tam gdzie jest ta kreska będzie ściana i to przedzielimy na pół.

antresola0zp.jpg

Widać coś na tych zdjęciach? Nie weim czemu nie chcą mi się powiększyć.

To co, zaczynamy??

Jedziemy o nowinkach kosmetycznych, ciekawych zabiegach pielęgnacyjnych tych domowych i salonowych, makijazu, fryzurach i fajnych ciuchach, dietach, odchudzaniu, generalnie o wszelkich sposobach na podtrzymanie dobrej kondycji fizycznej, urody... żeby mama była piekna i zadbana :D

reklama
Do góry