reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Izulqa a tetno dziecka jakie wychodziło?

Ja to jestem zmartwiona po wizycie. Rozwarcie się zwiększyło do 1,5cm czyli tak jak i ciebie IzuLQa ale mnie nie kierują do szpitala. Jedynie bezwzględny zakaz chodzenia.. Już nie wiem czy mój lekarz bagatelizuje czy jeszcze nie jest tak tragicznie.. Szyjka skrócona ale nie wiem z tego wszystkiego ile ma bo uwagę na usg zwróciły pomiary dziecka. Niska waga 1900g - tydz. 34+4 co odpowiada 32+1 także 2 tygodnie mniejsza. Lekarz mówi żeby się nie przejmować tylko za 2 tyg do kontroli a przez ten czas więcej jeść i wprowadzić branie witamin dodatkowo. Metlik w głowie mam :(

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana duzo odpoczywaj i trzymam za Was kciuki[emoji9] Coś pechowe ostatnie dni dla grudniówek

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to jestem zmartwiona po wizycie. Rozwarcie się zwiększyło do 1,5cm czyli tak jak i ciebie IzuLQa ale mnie nie kierują do szpitala. Jedynie bezwzględny zakaz chodzenia.. Już nie wiem czy mój lekarz bagatelizuje czy jeszcze nie jest tak tragicznie.. Szyjka skrócona ale nie wiem z tego wszystkiego ile ma bo uwagę na usg zwróciły pomiary dziecka. Niska waga 1900g - tydz. 34+4 co odpowiada 32+1 także 2 tygodnie mniejsza. Lekarz mówi żeby się nie przejmować tylko za 2 tyg do kontroli a przez ten czas więcej jeść i wprowadzić branie witamin dodatkowo. Metlik w głowie mam :(

Serio to az taka mala waga? Hmm.. Lez lez lez i jeszcze raz lez! Na pewno wszystko bedzie dobrze i dotrwasz do terminu! :*

Jak się pomieścimy :p :p :p Idę dzisiaj zapoznac się z położną. I do końca tygodnia planuję spakować torbę, bo nie znamy dnai ani godziny... :)
Moja torba już spakowana praktycznie w całości, trzeba tylko w ostatniej chwili dołożyć dokumenty, telefon i ładowarkę dla niego i mogę jechać rodzić. My jedziemy jutro na drugie spotkanie z położną. Ale nie w szpitalu, bo moja ma dyżur dopiero z niedzieli na poniedziałek i mój D się boi, że nie zdążymy przed porodem. Idziemy do niej na szkołę rodzenia. Zostaniemy sobie na zajęciach, a po nich będziemy z nią gadać. Muszę skonsultować z nią plan porodu bo formularz w Siemieradzkim nie uwzględnia wszystkich opcji, a zewnętrznych druków ponoć nie przyjmują...

Hej. Jestem w szpitalu. Mam poltora cm rozwarcia i skurcze co jakis czas. Rano ktg wyszlo zle i lekarz wyslal mnie do szpitala. Jak przyjechalam do szpitala to siwy dym normalnie, bo od razu usg, badanie, ktg a dopiero później papiery itd. Ktg w szpitalu wyszlo ciut lepiej ale mnie obserwuja na razie. Dostalam znowu sterydy i kroplowke bo zapisywaly sie skurcze na ktg.
Mały waży 2700 g i wszystko z nim ok.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, na ktg tetno spadalo. Lekarz chyba ze 4 razy byl przy mnie bo go pielegniarka ciagle wolala i w koncu mowi zeby mnie odpiac bo i tak do szpitala mnie skieruje.. no i w szpitalu tylko przeczytali na skierowaniu ze zly zapis ktg i od razu wszystkie badania. Pod ktg chyba z godzine lezalam, to ktg wyszlo lepiej niz tamto ale jeszcze nie calkiem dobrze. Na usg przeplywy ok, dzidzius ma sie dobrze jest duzy wiec nie ma sie co martwic. Jeszcze mi pare badan zrobia, podadza druga dawke sterydu i poobserwuja. Jak bedzie dobrze to pojde do domu, a jak cos bedzie nie tak to rozwiążą ciążę tak wiec czekam co dalej.

Trzymaj się. Dobrze, że mają Cię na oku i dmuchają na zimne. Najważniejsze, że jesteś pod opieką. A nawet jeśli Szymuś urodzi się już teraz, to na pewno doskonale da sobie radę bo jest duży, a Ty dostałaś sterydy.

Ja nie wiem, czy nie skonsultowałabym się w Twojej sytuacji z innym lekarzem. na pewno wszystko będzie dobrze, ale tak na wszelki wypadek, dla pewności.

Serio to az taka mala waga? Hmm.. Lez lez lez i jeszcze raz lez! Na pewno wszystko bedzie dobrze i dotrwasz do terminu! :*
No właśnie nie wiem czy to aż tak mała. Normy wyczytałam że w 34 tak ok 2300-2400. Jeszcze nie jest to hipotrofia ale do obserwacji tym bardziej, że jest ryzyko że mogę nie dotrwac do terminu. Oczywiście będę robić wszystko żeby dotrwać nawet leżeć kolejny miesiąc. Z drugiej strony ja też byłam mała jak się urodziłam bo 2100 w 37 t.c. Może takie geny.. Nie wiem sama już...

Dziewczyny trzymajcie sie!!!!

Ja dziś na wizycie byłam, wszystko okej. Dr sama w szoku,że mam tak dobra ciążę i takie wyniki przy mojej chorobie krwi. Powiedziała, że tylko w ciazy powinnam chodzić :) później pochodziłam po sklepach z przyjaciółka ale to dla mnie udręka, co chwile musze siadac bo mnie boli wszystko jak chodze.. teraz jestem zmęczona jak po jakimś maratonie. No ale pocieszające jest to,że za niewiele ponad miesiąc juz wszystkie będziemy miały swoje skarby ze sobą :) :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ja właśnie wróciłam z wizyty 35 tydz i Lilla ma 2800 więc chyba dużo. Szyjka jakoś się trzyma jak to doktor powiedział, niestety gbs dodatnie także jestem nosicielem paciorkowca co mnie bardzo zmartwilo :-/ następna wizyta za 2 tyg a później 2 razy w tyg mam się zgłaszać do szpitala do mojego lekarza na ktg i będzie czuwał żeby wszystko było dobrze.

Hej. Jestem w szpitalu. Mam poltora cm rozwarcia i skurcze co jakis czas. Rano ktg wyszlo zle i lekarz wyslal mnie do szpitala. Jak przyjechalam do szpitala to siwy dym normalnie, bo od razu usg, badanie, ktg a dopiero później papiery itd. Ktg w szpitalu wyszlo ciut lepiej ale mnie obserwuja na razie. Dostalam znowu sterydy i kroplowke bo zapisywaly sie skurcze na ktg.
Mały waży 2700 g i wszystko z nim ok.

Trzymam mocno kciuki za Ciebie I szymonka

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wczoraj u kosmetyczki bylam ... Godzine mnie masowala po twarzy to mial byc zabieg relaksacyjno dotleniajacy a jak wstalam to kregoslup mnie bolal jeszcze przez caly wieczor hahaha ot taki relaks [emoji14]

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
No właśnie nie wiem czy to aż tak mała. Normy wyczytałam że w 34 tak ok 2300-2400. Jeszcze nie jest to hipotrofia ale do obserwacji tym bardziej, że jest ryzyko że mogę nie dotrwac do terminu. Oczywiście będę robić wszystko żeby dotrwać nawet leżeć kolejny miesiąc. Z drugiej strony ja też byłam mała jak się urodziłam bo 2100 w 37 t.c. Może takie geny.. Nie wiem sama już...

Na pewno wieeeeele zalezy od genow, mysle ze nie masz sie o co martwic. Na Twoim miejscu skonsultowalabym z innym ginem, nie wiem czy widzialas jak pisalam o swoim przypadku, u mnie sie roznia o ponad tydzien wymiary od dwoch ginow, moj mowil to samo, do obserwacji przez dwa tygodnie czy nie ma hipotrofii, a profesjonalista z lepszym sprzetem i doswiadczeniem przede wszystkim wykazal, ze moja mala jest o tydzien wieksza, a nie o tydzien mniejsza, takze powiem Ci, ze niektorzy martwia tylko niepotrzebnie, a maja chu.... sprzet albo po prostu nie umieja czytac usg - nie twierdze, ze bedzie tak u Ciebie, ale mnie akut spotkal taki przypadek. Powodzenia, dawaj znac :*

Do góry