reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ja juz po !
Ktg dobrze bez skurczy . Dzidzia miala mega czkawke przez 10 minut i utrudniala zapis przez co z 20 minut ktg zeszlo na 40 .prawie zasnelam [emoji23][emoji23][emoji23]

Hemoglobina kuzwa leci w dol ze masakra .9.1 syropki nie pomogly wiec przepisal tabletki. Kontrola za 2 tyg . Oby wyniki podskoczyly bo lekarz bedzie chcial mnie polozyc do szpitala buuuuu. Mam nadzieje ze wyniki beda za 2 tyg juz lepsze.

Szyjka ok choc twierdzi ze zaczela sie skracac ( szczegolow nie podal) ale mam sie nie martwic. Wizyty co 2 tyg. No I oszczedzac sie. Mowi zebym do 36 tyg wytrzymala a pozniej juz z górki [emoji41][emoji23]
Waga o 2 kg poszla do przodu przez miesiac . Start z 57 kg a mamy 68.2. Jest git.

Termin cc jeszcze do konca nie jest ustalony ale chyba 12 grudnia zamiast 19.

29 mam meldunek w szpitalu i tam juz ustalony konkretny termin.

No I najwazniejsze.
Ja juz chyba musze miec tak co ciaze . Moje dzieci bardzo lubia matke trzymac w niepewnosci [emoji23][emoji23][emoji23]
Na pytanie ile dziecko wazy . Lekarz mowi ze zaraz zmierzymy. Przykladajac glowice z usg do brzucha mowie" ooo co tu jest bo tutaj mnie wiecznie boli " a lekarz mowi tutaj sa nozki a tu to zgrubienie dupka. Wiec pytam jak juz przy dupce jestesmy to moze pokaze co miedzy nogami jest.
Zaczol mierzyć I mowi " no bez zmian MalutkA I DrobniutkA jak na dziewczynke przystalo 1700-1800 g " mamy 32+2.
Pytam a nie za malo ? Lekarz mowi nie nie jest w granicach normy choc DROBNA.

KUZWA I TU MNIE OLSNILO!!!!!
jak to drobna ? Jak to na dziewczynke przystalo? Qurwa!!!!
Pytam a jajek doktor nie widzi? A on no nie widac .
Masakra. Nie chwalilam sie ze 2 miesiace temu robilam w Pl 3d I tam lekarz byl pewny chlopca. Dalam se spokoj.
Ten lekarz tutaj od poczatku mowil ze dziewczynka ale nigdy nie byl pewny
.zawsze mowil prawdopodobnie dziewczynka . Ze nie widzi siusiaka ale rowniez dobrze moze byc zle ulozone I dlatego nie widzi itp.
Ten z Polski odrazu byl pewny I wpisal w opisie plec meska.
Dzis moj lekarz prowadzacy wpisal w karte ciazy w rubryce plci koleczko ze strzalka na dol [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

No I uj !!!! Niewiem dalej czy mam syna czy corke . Masakra.
Urodze napewno !!! DZIECKO!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No to nieźle cię urządzili ;) na szczęście niedługo wreszcie się dowiesz.

reklama
No to i ja już po! Rozkaz od położnej- trzymac jeszcze 3 tygodnie, a pozniej niech sie dzieje co chce. U nas 33t5d i mały waży 2758g wiec tez kruszynką nie będzie:) juz jak wracałam to na rugby go byłam zapisac;)) wielkością już na ok 36t.
Podobno jak dotrwam do terminu to moga mnie naciskac w szpitalu na cesarke ze wzgledu na wielkosc, ale mam ten temat poki co olac;) zatem olewam i licze, ze nie dotrwam do terminu tylko te 2 tygodnie szybciej bedzie chcial mnie Leoś poznać;)

a8doqqmz725nh9h0.png
Krasnal ta waga no wow ja na tym etapie niecałe 2kg :) a mnie mówili znajomi że duże dziecko haha i słuchaj gadania ludzi

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Krasnal i Lookata u mnie w 33t 2d Franko wazyl 2 kg i ja już wtedy mowie matko to on chyba będzie jednak duzy. Ale jak widac toż to miniaturka. No chyba że zaskoczy rodzicow i w ostatnim czasie pójdzie na mase :) maz się śmieje zawsze ze nasz syn urodzi się od razu z bicepsami bo ja zawsze bylam umiesniona tak po prostu ( kobitka ze wsi ha ha) a maz trenuje więc wypadaloby zeby syn też mial miesnie Ale jak widac masę mięśniową to on raczej ma zerowa :)

Teraz to październikowego synka mam
Ma 26listopada z OM z usg (w 7tc i 12tc),na 3grudnia terminy

U Ciebie Antiope na zdjęciu byl mega pindolek
. Joshi zdjęcia od dolu żadnego nie wstawiala.

Mi do terminu "prognozowali" 4200
Kinga wstawialam zdjecie siusiaka z usg 3d z Polski 2 miesiace temu .[emoji23]
No sprzet konkret tam byl [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

1478113113-1d1mld.jpeg

Wklejam jeszcze raz

Srodkowa strzalka to siusiak. Tak twierdzil lekarz z Pl.
Dzis ten z De kurde niby nic nie zobaczyl.
No ale wezcie taz tam pindor do polowy uda byl [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

1478113231-1d1mld.jpeg

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:)
Joshi a moze to pepowina a nie pindor był Mi nie daje spokoju ten Twoj brzuszek, od poczatku mam wrazenie ze tam Lenka siedzi No nic niedlugo sie przekonamy. Będzie mała dresiara najwyżej

Kinga wstawialam zdjecie siusiaka z usg 3d z Polski 2 miesiace temu .[emoji23]
No sprzet konkret tam byl [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

1478113113-1d1mld.jpeg

Wklejam jeszcze raz

Srodkowa strzalka to siusiak. Tak twierdzil lekarz z Pl.
Dzis ten z De kurde niby nic nie zobaczyl.
No ale wezcie taz tam pindor do polowy uda byl [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

1478113231-1d1mld.jpeg

No jak Ty wrzucilas to zdjecie to ja zaczelam sie bac, ze moj urodzi sie dziewczynka, bo u nas takiego wielkiego siuraka nie było;) ale mozw faktycznie u Ciebie to pępowinka i dziewczynka w srodku... bardziej jej chyba chcialas niz ja wiec moze niech taka teoria bedzie utrzymana az do dnia kiedy sie wszystkie oficjalnie dowiemy;))

No juz nie moge sie doczekac...:) przepraszam za porownanie.... jak czekanie na kolejna czesc Harrego Pottera.... tyle emocji i dalej nie wiadomo co na koncu!!!:)

a8doqqmz725nh9h0.png

No jak Ty wrzucilas to zdjecie to ja zaczelam sie bac, ze moj urodzi sie dziewczynka, bo u nas takiego wielkiego siuraka nie było;) ale mozw faktycznie u Ciebie to pępowinka i dziewczynka w srodku... bardziej jej chyba chcialas niz ja wiec moze niech taka teoria bedzie utrzymana az do dnia kiedy sie wszystkie oficjalnie dowiemy;))

No juz nie moge sie doczekac...:) przepraszam za porownanie.... jak czekanie na kolejna czesc Harrego Pottera.... tyle emocji i dalej nie wiadomo co na koncu!!!:)

a8doqqmz725nh9h0.png
U mnie to masakra kazdy lekarz gada co innego [emoji41]
Ja juz nastawilam sie na Fabianka I innej opcji juz nie widze.

A u ciebie kochana od poczatku synus.wiec Leos na bank jest Leosiem!!!!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry