reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

No więc już po!:)
Leoś trochę przystopował z rośnięciem i z 95 centyla jesteśmy na 74:)
29t6d, wielkość na 31t3d.
Waga: 1770g
Serduszko 148/min
Wody plodowe 12
Łożysko na przedniej ścianie, 2 stopień dojrzałości.
Okaz zdrowia póki co z naszego Leośka:)
Lekarz szacuje nam bobaska na ok. 3800 przy porodzie:)
Termin z tego usg na 5.12 z OM na 16.12, a z usg pierwszego trymestru 9.12:) więc grzecznie czekamy:) młody wpycha mi nogi pod żebra, buźkę oczywiście zasłonił, a jajka co wizytę na widoku....
Oj będę chyba jeszcze z nim miała przygody;)

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Serduszko 148/min
Wody plodowe 12
Termin z tego usg na 5.12 z OM na 16.12, a z usg pierwszego trymestru 9.12:) więc grzecznie czekamy:) młody wpycha mi nogi pod żebra, buźkę oczywiście zasłonił, a jajka co wizytę na widoku....

a8doqqmz725nh9h0.png

Super! Gratulacje udanej wizyty!!!!

Serduszko 148/min
Wody plodowe 12

a8doqqmz725nh9h0.png

Ja tez z pierwszego USG mam na 9 grudnia [emoji4] teraz przeszło na 4 grudnia, ale mówił, zeby sie sugerować tym pierwszym terminem [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jutro na Usg dopiero, ale tez od polowy listopada zaczynam wywoływanie Leośka:) może się go uda na początku grudnia urodzić żeby do świąt już się trochę ogarnąć z tym wszystkim:)

a8doqqmz725nh9h0.png
Ja tez juz od polowy listopada odloze luteine i zaczne przytulasy z mezem [emoji23][emoji23] gdzies tak mysle ze pod koniec lostopada powinnam sie wtedy wypakowac ;) o ile nie zdazy sie to wczesniej ;/

Dzis czytalam o dziewczynie ktora miala zawsze niskie ciśnienie, a w ciazy jej skoczylo tak jak mi 130/80 i tez miala mierzyc itd i jak zaczela rodzic to jej skoczylo do 160 na 100 i nie mogli zbic i skonczylo sie cesarka :( ja nie chce cc ;(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie termin z OM 2 grudnia, z pierwszego USG genetycznego 4 grudnia. Teraz co prawda z ostatniego usg termin wychodzi mi na końcówkę listopada, ale trzymam się tych pierwszych terminów[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
To ja z om mam 17 grudzień, ale z pierwszego usg prenatalnego mam 8 grudzien, wiec zobaczymy ;)

Dziewczyny doradzcie...
Ja dzisiaj po ostatnim trzecim usg w 31tc - Helenka malutka, tydzien 'mlodsza' ale zdrowa!
Za to ja mam małe rozwarcie i skrócona szyjke (ile cm dokładnie nie wiem bo mnie trójce stres zjadl) a do tej pory było ok.
W związku z tym że gina mam 50km od domu a Matka Polka już w ogóle 100km to za 3tyg kolejna wizyta razem z torbą do szpitala jakby było gorzej....
Mam męża wyrzucić z okolic krocza ;) i się oszczędzać - czyli chyba nie muszę leżeć bo dostanę swira!!! Tym bardzej że słabo śpię :/
Szczegółów się nie wypytalam bo wizja leżenia w szpitalu mnie opanowała....
Jak to u was wygląda - bo widziałam że niektore też męczy szyjka czy rozwarcie :/

Dziewczyny doradzcie...
Ja dzisiaj po ostatnim trzecim usg w 31tc - Helenka malutka, tydzien 'mlodsza' ale zdrowa!
Za to ja mam małe rozwarcie i skrócona szyjke (ile cm dokładnie nie wiem bo mnie trójce stres zjadl) a do tej pory było ok.
W związku z tym że gina mam 50km od domu a Matka Polka już w ogóle 100km to za 3tyg kolejna wizyta razem z torbą do szpitala jakby było gorzej....
Mam męża wyrzucić z okolic krocza ;) i się oszczędzać - czyli chyba nie muszę leżeć bo dostanę swira!!! Tym bardzej że słabo śpię :/
Jak to u was wygląda - bo widziałam że niektore też męczy szyjka czy rozwarcie :/
U mnie podobnie, bez rozwarcia, ale szyjka skrocila sie, dwa tygodnie obserwacji, za tydzien gin oceni czy skraca sie i szpital czy dom. Tez sie kazal oszczedzac i w miare leze, ale nie caly dzien, bo bym swira dostala :) chociaz powiem Ci, ze jak dwa dni bylam zbyt aktywna to cholernie mnie bolaly pachwiny i to mnie przykulo do lozka..

U mnie podobnie, bez rozwarcia, ale szyjka skrocila sie, dwa tygodnie obserwacji, za tydzien gin oceni czy skraca sie i szpital czy dom. Tez sie kazal oszczedzac i w miare leze, ale nie caly dzien, bo bym swira dostala :) chociaz powiem Ci, ze jak dwa dni bylam zbyt aktywna to cholernie mnie bolaly pachwiny i to mnie przykulo do lozka..
Dzięki!

Dziewczyny doradzcie...
Tak, ja mam krotka i miekka szyjke i rozwarcie pół cm. I powiem Ci szczerze ze sexu nie uprawiamy, ale tak poza tym to praktycznie wszystko robie w miare mozliwosci i sił oczywiscie. Teraz np skonczylam prasowac pieluchy i kilka ubranek dla Szymka i ciuchy meza do pracy ;) Ogólnie dzień w dzień łaże po sklepach, sprzątam w domu, gotuje obiady, piore, wieszam, itd. Oczywiście jak czuje sie gorzej czy jestem zmeczona to leże lub siedze przy herbatce i odpoczywam :) po szpitalu na poczatku bardzo uwazalam, ale z czasem sama sie przekonalam co moge a co nie ;) i bylam u doktorki ostatnio i nic sie z szyjka nie zmienilo.
Ale wiesz, zaznaczam ze kazdy ma inaczej! Ty moze akurat bedziesz musiala lezec, nie wiadomo. Lepiej sie oszczedzaj.. i zero sexu [emoji23]

reklama
Ja wlasnie nie zapytalam o seks na ostatniej wizycie, w ogole nie przyszlo mi to do glowy z tych nerwow. Na wszelki wypadek wiadomo nic nie robimy, za tydzien wizyta, wiec jesli nic sie skracalo nie bedzie, to mam nadzieje, ze bedziemy sie mogli jeszcze troche soba nacieszyc, zapytam gina :)

Do góry