reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Czesc Dziewczyny wlasnie wróciłam z USG (wracałam prawie 2h -11km...takie korki)

Mikos wazy 1634g
Wszystkie wskaźniki idealnie w normie [emoji846] położenie główkowe [emoji4]

Martwi mnie tylko wynik dopplera, bo tętnica pępkowa
PI 0,79
RI 0,55
Czyli jakoś chyba bardzo nisko
Jest przy tym wskaźnik
EDF dodatni
Ale nigdzie nie moge znalezc co to znaczy... moze wy wiecie albo macie jakaś polecana stronę z normami wyników?

Młody w ogole sie odwrócił tak twarzyczka do łożyska, ze w 4D nie dało mu sie zrobić ładnego zdjecia [emoji17] lekarz próbował go jakoś zmusić do obrócenia, nawet mnie na boki przewracał hehe ale uparciuch sie nie dał [emoji12]

Termin z tego USG wychodzi na 4 grudnia, ale kazał mi sie raczej sugerować poprzednim tym na 9 grudnia. Poczekamy zobaczymy [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc Dziewczyny wlasnie wróciłam z USG (wracałam prawie 2h -11km...takie korki)

Mikos wazy 1634g

PI 0,79
RI 0,55
Jest przy tym wskaźnik
EDF dodatni
Ale nigdzie nie moge znalezc co to znaczy... moze wy wiecie albo macie jakaś polecana stronę z normami wyników?

Młody w ogole sie odwrócił tak twarzyczka do łożyska, ze w 4D nie dało mu sie zrobić ładnego zdjecia [emoji17] lekarz próbował go jakoś zmusić do obrócenia, nawet mnie na boki przewracał hehe ale uparciuch sie nie dał [emoji12]

Termin z tego USG wychodzi na 4 grudnia, ale kazał mi sie raczej sugerować poprzednim tym na 9 grudnia. Poczekamy zobaczymy [emoji6]

ladna wage ma malutki :)

Mikos wazy 1634g

PI 0,79
RI 0,55
Jest przy tym wskaźnik
EDF dodatni

Moze EDV ? Wtedy znaczy to ze predkosc rozkurczowa jest w dodatnia, czyli ze w jest, czyli ze w normie [emoji4]

Bedzie dobrze, nie martw sie na zapas..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moze EDV ? Wtedy znaczy to ze predkosc rozkurczowa jest w dodatnia, czyli ze w jest, czyli ze w normie [emoji4]

Bedzie dobrze, nie martw sie na zapas..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Na 100% EDF - end diastolic flow, ale nie znalazłam szczegółowego opisu co w tym wypadku znaczy dodatni [emoji53]

Lekarz powiedział, ze wszystko jest w normie, ale i tak jak widzę, ze cos jest w dolnej granicy normy jak z tym dopplerem to sie od razu martwię... czytałam, ze problem jest wtedy kiedy doppler przepływu krwi pepowinowej jest w niskich wskaźnikach i inne wyniki nie sa w normie. U mnie cała reszta książkowe, ale same wiecie jak jest. Człowiek sie niepokoi od razu. W sobotę mam wizytę to go dopytam jeszcze o to dokładniej.

Trzymam kciuki Izula Lenam.

LisiaMama gratki wizyty

cb7wugpju04jz4q8.png

Dziewczyny jakby, któraś kiedyś potrzebowała znalazłam w koncu na jakimś forum link do kalkulatora wyników przepływu pepowinowego z dopplera [emoji4] wyglada na to, ze na ten tydzień ciąży wszystko u mnie ok [emoji4]

Link do: Umbilical Artery Doppler Reference Ranges

I screen tablicy z zakresami dodatkowo tez znalazłam [emoji846]

1475555094-hdsrhm.jpeg

iza - no to faktycznie jest róźnica miedzy ciśnieniem.W tej ciązy mam 110/70 przewaźnie natomiast z Nadia dochodzilo do 140/90 ale nigdy nie przekroczylo.Tez musiałam mierzyc w domu.

reklama
Do góry