reklama
kocham takie fotki ogladac!Zobacz załącznik 757836
Dla dodania otuchy ta dam ! Wlasnie zobaczylam, ze termin mi sie na usg przesunal z 10 grudnia na 2 grudnia !
madzialenka3009
Fanka BB :)
Gratuluję wszystkich wizyt [emoji253] [emoji3]
Ja rownież gratuluje wszystkim. Oby tak dalej. My jutro będziemy się rejestrować na prenatalne.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
elifit
Moderatorka
Z tetminami to dwa tyg przed tym z OM i dwa tyg po OM jest jak najbardziej prawidłowo i w terminie.Zobacz załącznik 757836
Dla dodania otuchy ta dam ! Wlasnie zobaczylam, ze termin mi sie na usg przesunal z 10 grudnia na 2 grudnia !
Wiadomo że chciało by się prędzej niż później bo końcówka męczy.
Ja tym razem czekam aż dziecko samo będzie chciało wyjść. Żadnego przyspieszania, żadnego umawiania się na poród. Będę twarda taak.
aneta_ck
Zazdroszczę. Ja rowno w 40 tyg najpozniej bede na wywolywaniu chyba ze sie samo zacznie. Z cukrzycą nie czekają dluzej. A w Polsce podobno w 38 tyg trzeba sie stawic z cukrzycą ciążową oczywiscie ?Z tetminami to dwa tyg przed tym z OM i dwa tyg po OM jest jak najbardziej prawidłowo i w terminie.
Ja tym razem czekam aż dziecko samo będzie chciało wyjść. Żadnego przyspieszania, żadnego umawiania się na poród. Będę twarda taak.
Antiope
No ja się nawet cieszę, że mi wychodzi z om termin później niż z usg i moich wyliczeń z owulacji, bo to termin z om mam wpisany w karcie i mi nie będą chcieli za wcześnie porodu wywoływać. Ja za wszelką cenę chcę uniknąć oksytocyny. Mnie moja położna nawet mówiła, że jak się pojawia temat wywoływania, to żeby się najpierw uprzeć na balonik. No ale mam nadzieję, że tak jak i poprzednim razem, tak i tym obędzie się bez zbędnych ingerencji medycznych i wszystko przebiegnie jak najbardziej naturalnie.Z tetminami to dwa tyg przed tym z OM i dwa tyg po OM jest jak najbardziej prawidłowo i w terminie.
reklama
Antiope
Wiesz co, pierwsze słyszę. Kuzynka miała cukrzycę ciążową i jej synek urodził się bez wywoływania, jakoś w okolicy terminu właśnie (kilka dni przed chyba)