reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Lista wizyt grudniaczków:
*Majka23x 5.01 położna
*Jadwiga 5.01 pediatra
*aneta_ck 6.01 położna
* Grama80 9.01 usg
*nonkatoja 16.01 usg bioderek
*aneta_ck 17.01 pediatra i szczepienie
*xXxIzulqaxXx 18.01 szczepienie
*nonkatoja 20.01 pediatra i szczepienie
*krasnal 20.01 gin
*elifit 2.02 ortopeda
*elifit 3.02 pediatra i szczepienie
*IzulaxXx 6.02 pediatra i usg

Ostatnia edycja:
reklama
My po ważeniu zadowoleni:) Mała waży 3480, 300 g w tydzień także nadrobiła braki:)
20.01 mamy ortopedę i pod koniec stycznia szczepionkę.

Pierwsza dawka innoferu podana. Jeszcze kwas foliowy i wit D. Innofer czarna paskuda ale ladnie pachnie ;) choc w smaku chyba nie bardzo bo mój maluszek połowę wypluł niestety. Ale przy drugiej połowie byłam madrzejsza, bo dałam mu popić wodą, i mimo ze butli nie lubi to automatucznie pociagnal troszke wody i wtedy po prostu połknął lekarstwo mimo woli. Damy rade ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja juz nie wiem co robić... mała mi słabo przybiera... mleko w piersiach jest, przystawiana jest prawidłowo, je często nawet co 2 godziny, ale krótko i tylko z jednej piersi... juz mi brakuje pomysłów jak ja zmobilizować... po karmieniu ściągam laktatorem jeszcze mleko wiec na pewno jej nie brakuje... po prostu nie chce więcej... w poniedziałek będzie położna- boje sie ze będzie znów mówić ze trzeba dokarmiać...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Basia a ile przybrała? Jedna pierś jest ok tylko musi dłużej saać. Nie podajesz jej butli prawda?

W ciągu 3 tygodni 410g, a teraz przez 3 dni nic. Butle dostawała bo była dokarmiana początkowo mm a potem moim mlekiem ale szczerze mówiąc nie radzi sobie z nią za dobrze, jak dokarmianie spadło do 100mldziennie położna powiedziała żeby odstawić butle. Właśnie wiem ze musi dłużej ssać ale nie wiem jak ja przekonać... w ogóle wydaje sie być spokojna i zdrowa... nie wiem co robić...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A spadła z centyla?
Nie ma już żółtaczki?
Postaraj się nakarmić ją tą samą piersią której nie dokończyła, tam będzie gęstsE mleko. Jak ci śpi w nocy? Może warto wybudzać, nocne jest pożywniejsze

[emoji813] Lili ur. 18.12.2016r [emoji813]

Do góry