reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Nie no Czarownica jeszcze tydzień do donoszenia, chyba, że z pierwszego usg też tak Majce wychodziło , że większa o prawie tydzień od OM (bo o ile pamiętam to to pierwsze usg jest jakimś wyznacznikiem, a nie ost?) Chociaż oczywiscie nie ma co na siłę Małej trzymać ! Oby jutro coś się wyjaśniło...
@Majka a jak wcześniejsze usg ? Też miał zawsze tyle wątpliwości ? No jakby nie patrzeć - wcześnie jeszcze :(

reklama
Usg I, II, III genetyczne - ciagle termin 22.12, tj. 36+6. Specjalista od usg sie nigdy nie czepial, tylko moj ukochany gin. Blagam nie pytajcie po co wciaz do niego chodze, w tej dziurze nie ma nikogo innego, ale jak bede w drugiej ciazy wole dojechac to 80 km i miec dobrego lekarza.

Dobra Kochana nie denerwuj sie ! Miejmy nadzieję, że jutrzejsza wizyta i inny lekarz wzbudza w Tobie więcej zaufania i rozwieją wszelkie wątpliwości !

@majka23x az przykro sie czyta :( poczekaj do jutra cierpliwie, zobaczysz co powiedza w szpitalu :) ja Ci powiem, ze wczoraj moja ginka bardzo dlugo robila przeplywy i sprawdzala i juz mialam czarne mysli, wychodzilo tez na przedostatnim usg, ze jest cos nie tak z glowka malego, ale na tym usg bylo ok...tez stres za stresem i ten cholerny mocz wrrr...nie placz, bo mala to czuje, wytrzymaj do jutra, wazne, ze zajmie sie Toba ktos inny a nie lekarz konowal

@majka23x zobaczysz ze lekarz zrobil zle pomiary I wszystko jutro bedzie dobrze na badaniach.
Zobacz moj tez niby byl taki maly a za tydzien powtarzali badanie I juz taki maly wcale nie byl.
Nie nakrecaj sie kochana .szkoda twojego zdrowia I malutkiej. Bedzie dobrze!!! Trzymam m9cno kciuki. Sercem z Wami.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@Jadwiga orłowska trzymam kciuki zeby akcja sie rozkrecila i poszlo wszystko sprawnie :)

@majka23x nie denerwuj sie Kochana..:* wszystko bedzie w porzadku zobaczysz. Poczekaj do jutra na spokojnie.

@ana ana no to termin mamy taki sam tzn mi wyszlo z usg na 21 a z OM na 24 :) zobaczymy ktora bedzie pierwsza:)

Faktycznie to najpiekniejszy okres przedswiateczny jaki mialam okazje spedzac w zyciu ♡

@majka23x
Bądź dobrej myśli! z mojej dziury nawet żaden lekarz nie chciał mnie prowadzic więc co miesiąc 40km do ginekologa i 100km do łodzi do diabet a w międzyczasie jeszcze u mnie endo...więc wiem co czujesz a kolesia olej! z tego co kojarzę ???to wysłał cię do siebie do szpitala niekoniecznie z twojej woli więc trzymaj się i bądź dzielna! bo jesteś!
A twój stres nie pomoże zatem konsultacja zawsze pomoże :)
A nawet jakby coś - będziesz grudniowa mamusia ze zdrowym szkrabem - na pewno! !:)

reklama
Juz po wizycie. Skierowanie do szpitala na jutro. Wg om 36+0, wg usg 12 tc - 36+6, wedlug mojego konowala 2250g. Macica dwurozna, lozysko ponoc slabe, brzuszek malej za maly. Malej jest zle w moim brzuchu. Jutro usg i ktg bedzie robione przez innego lekarza, zeby moj sie skonsultowal. Przeplywy srednie mu wychodza, bedzie decyzja czy nie zakonczyc ciazy.... ***** nie mam za grosz zaufania do tego lekarza, wiec mam nadzieje, ze jutro ktos sensowny mnie zbada. Rozwarcie na 1 cm, wedlug badania ginekologicznego szyjka zgladzona, niewyczuwalna, wg usg ok 2 cm.
Jestem zalamana i rycze juz chyba z godzine, a moj facet dopiero jutro wraca z roboty.

Edit. Jestem po sterydach, takze o stan malej sie nie martwie wcale, bardziej o kompetencje lekarzy i sztuczne wywolanie..
Nie stresuj się. Na pewno jutro okaże się, że wszystko dobrze.

Do góry