reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Powodzenia jutro dziewczyny
Ja mam jutro endo o 14.30

cb7wugpju04jz4q8.png

Dziwne, ja mam tsh 2,5 i mam w normie podobno. To jak to jest ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Bo niby norma w ciąży jest do 2,5, ale lepiej jak jest jednak niższe. Myślę, że to chodzi o to, że jak wzrośnie, to już będzie ponad normę. Poza tym nie wiem, czy Ty stosujesz leki, ale ja biorę Euthyrox i jak się poziom TSH zacznie podnosić, to znaczy, że już dawka przestała wystarczać. W ciąży ze względu na przybór masy, to te dawki się raczej często zmienia.

Bo niby norma w ciąży jest do 2,5, ale lepiej jak jest jednak niższe. Myślę, że to chodzi o to, że jak wzrośnie, to już będzie ponad normę. Poza tym nie wiem, czy Ty stosujesz leki, ale ja biorę Euthyrox i jak się poziom TSH zacznie podnosić, to znaczy, że już dawka przestała wystarczać. W ciąży ze względu na przybór masy, to te dawki się raczej często zmienia.
Bralam euthyrox ale potem juz nie bylo potrzeby bo mam caly czas 2,5 od roku i tak sie utrzymuje. Mi ciągle mowia ze jest ok. A teraz zapomnialam zrobic tsh i nie wiem czy sie cos zmienilo, na poczatku ciazy bylo 2,5 ale teraz nie wiem..

U mnie było podobnie, pierwsze badania 2,5, ale lekarz nic nie wspomniał. Ostatnio spadło do 1,5 i zdziwiony zapytał czy była u endokrynologa... trochę mnie to zastanowiło i tez we wt umówiłam się kontrolnie na wizytę

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Bralam euthyrox ale potem juz nie bylo potrzeby bo mam caly czas 2,5 od roku i tak sie utrzymuje. Mi ciągle mowia ze jest ok. A teraz zapomnialam zrobic tsh i nie wiem czy sie cos zmienilo, na poczatku ciazy bylo 2,5 ale teraz nie wiem..

To ja na Twoim miejscu, tak dla spokoju ducha bym zrobiła to TSH.

ana ana a schudłaś w ciąży? Bo jeśli tak, to mógł Ci spaść poziom TSH

reklama
Kurcze dziewczyny zastanawiam się co u Anio0, bo ona przecież poszła do szpitala, a teraz nic się nie odzywa. Mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze.

Do góry