reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

Hej hej. Witamy 🙂
Ja dziś po kolejnym USG, już coś widać, zarodek się szykuje. Z OM 6+1 jednakże z USG 4+3. Także z USG bardziej wiarygodne, bo gdy miałam ostatnia miesiączkę to jeszcze była antykoncepcja, dopiero 14.03 wyciągałam wkładkę. Więc się zgadza że poszło odrazu i 4 tyg.

Dziś powiedziałam szefowi. Wiem, że trochę wcześnie ale tak się źle czuje ostatnie dni, że koleżanki z biura coś przeczuwają. Mówiły że jakoś inaczej wyglądam, trochę blada jestem... A nie chciałabym żeby dowiedział się poczta pantoflową.
Buziaki dla wszystkich i spokoju przede wszystkim. 🤗😙

P.s. Chciałam wrzucić fotkę z USG ale za duży plik 🙈

reklama
Witam się i ja 🙂 jeszcze trochę niepewnie bo po dwóch poronieniach wiem że może być różnie ale jestem dobrej myśli 💪
Wczoraj miałam wizytę u gin z USG wychodziło 4+6, tak jak z OM.
Widoczny pęcherzyk ciążowy 🙂

Załączniki

• IMG20240410075026.jpg
    IMG20240410075026.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 79
Coraz nas tu więcej :) oby tak dalej

Ja się czuje codziennie gorzej, zmuszam się do jedzenia niewielkich porcji. Wczoraj beta wyszła 13068 jutro muszę zrobić jeszcze raz. Do tego mam remont łazienki w mieszkaniu 🙄

To ja również dołączę 🎀 termin z om 5/12. Przyrost bety badany tylko raz (134%)i więcej nie badam ☺️ Pierwsze USG również za mną w terminie 5+5, widać pęcherzyk i echo zarodka, kolejna wizyta za 2 tygodnie. Podchodzę do ciąży z dużymi nerwami po pustym jaju i łyżeczkowaniu w listopadzie zeszłego roku. Dodatkowo niestety plamie na brązowo co niesamowicie mnie stresuje. Przyjmuje duphaston 2x10mg. Lekarka powiedziała, że w USG nie widać nic niepokojącego (w odniesieniu do plamienia). Zobaczymy co będzie dalej ☺️

U mnie ból piersi i czasem gdzieś zakluje w dole brzucha, to by było na tyle z objawów , chociaż wiem że jeszcze może się rozkręcić 🙈 czasami zapominam że jestem w ciąży 😁 a wiem że muszę się oszczędzać od początku ze względu na krótsza szyjkę od samego startu

reklama
Pomóżcie mi odczytać wynik bo słabo to ogarniam .🙈

Załączniki

• Screenshot_2024-04-11-14-00-54-266_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-04-11-14-00-54-266_com.android.chrome.jpg
    131,8 KB · Wyświetleń: 119
Do góry