reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

No trochę wstępnie w temat weszłam..ale niby korzyści dużo, ale też spotkałam się z tym że przy chorobie nowotworowej, białaczce itp to ta krew nic nie da, bo też ma tem "chorobowy" gen.
Nie jestem przekonana czy w Polsce potrafiliby i mają zielone światło do użytku i w jakich przypadkach
Ja właśnie w pierwszej ciąży też czytałam o tym, że to musi być zdrowe dziecko i że ta krew wtedy się nadaje głównie dla jakiegoś członka rodziny, a nie dla tego dziecka. Wtedy się nie zdecydowalismy na to. Ale też nie zagłębiałam się w temat więc jestem zielona stąd pytam.

reklama
mnie tez zaczęły mniej bolec i nawet nie są tak napompowane jak wcześniej. Tez zaczynam się obawiać. 😫

Mnie w poprzedniej ciąży dopiero zaczęły boleć jakoś w połowie ciąży. I dopiero od tamtego momentu zaczęły jak to ujęłaś "pąpować się" 🤣. W obecnej jakiegoś bólu nie ma może większa tkliwość. Myślę, że nie ma co się nakręcać na te objawy. Raz są, a raz ich nie ma i mogą się zmieniać, to normalne.

Mnie w poprzedniej ciąży dopiero zaczęły boleć jakoś w połowie ciąży. I dopiero od tamtego momentu zaczęły jak to ujęłaś "pąpować się" 🤣. W obecnej jakiegoś bólu nie ma może większa tkliwość. Myślę, że nie ma co się nakręcać na te objawy. Raz są, a raz ich nie ma i mogą się zmieniać, to normalne.
dzięki za słowa otuchy. 😀

Ja bym wolała, żebym nie miała objawów 🙈 mnie głównie mdli, jestem zmęczona, raz zwymiotowałam, nie mogę spać w nocy i ciężko mi wysiedzieć w aucie. W pierwszej ciąży było gorzej, bo nie mogłam jeść niczego oprócz burgerów z maczka. Przez pierwszy trymestr schudłam chyba z 7 kg. Ciąże skończyłam z 4 kg na plusie.

Ja bym wolała, żebym nie miała objawów 🙈 mnie głównie mdli, jestem zmęczona, raz zwymiotowałam, nie mogę spać w nocy i ciężko mi wysiedzieć w aucie. W pierwszej ciąży było gorzej, bo nie mogłam jeść niczego oprócz burgerów z maczka. Przez pierwszy trymestr schudłam chyba z 7 kg. Ciąże skończyłam z 4 kg na plusie.
Marze o tym aby się nie roztyć w ciąży 😅

Hej kobitki, przyłączam się do Grudniowych Mamusiek ☺️ U mnie termin na 22.12.2023 (mniej więcej) dziś 6t3d. 9 maja idę na wizytę, Pani doktor powiedziała, ze powinno już wtedy bić serduszko. Strasznie się stresuje, bo staraliśmy się z mężem 2 lata i w końcu się udało. Beta przyrasta bardzo dobrze. Stresuje mnie fakt, że na lewym jajniku mam torbiel krwotoczna i wczoraj wyskoczyła mi opryszczka (na szczęście nie pierwsza w życiu). Może macie jakiś sprawdzony sposób na opryszczkę w ciąży?
Gratulacje dla was wszystkich! ❤️

reklama
A czy któraś z was w tej lub poprzedniej ciąży miała plamienia? Jakoś od tygodnia co jakiś czas mam delikatne brązowe plamienia widoczne tylko na papierze, żadnych innych niepokojących objawów. Lekarz powiedział że tak się zdarza i przepisał duphaston 2x1, ale i tak mnie to niepokoi 😶