reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Jestem na zwolnieniu, krwiak i odklejanie trofoblastu.

Gdyby nie to, to bym pracowała.
A o ciąży poinformowała w odpowiednim czasie a nie w 7 tc.

Nie jestem za generalizowaniem, każdy ma inna historię i możliwości.
Hej, możesz rozwinąć co znaczy odpowiedni czas na poinformowanie o ciąży ?(rozumiem ze pracodawcy). Pytam z czystej ciekawości
PS przykro mi, ze masz od początku takie przejścia krwiak i jeszcze to odklejanie 🙈 mam nadzieję, ze się mimo to porządnie przyssał i nie odpuści 💪🏻

Hej, możesz rozwinąć co znaczy odpowiedni czas na poinformowanie o ciąży ?(rozumiem ze pracodawcy). Pytam z czystej ciekawości
PS przykro mi, ze masz od początku takie przejścia krwiak i jeszcze to odklejanie 🙈 mam nadzieję, ze się mimo to porządnie przyssał i nie odpuści 💪🏻
Chyba nie ma dobrego uniwersalnego czasu na to. Np ja choć pracuje i pracować będę ile się da poinformowałam już w 5 tc dlatego że jestem jedyną osobą na takim stanowisku i "góra" musi się zastanowić co zrobią z tym za kilka miesięcy - czy zatrudnia kogoś nowego, przyucza kogoś z innej jednostki czy zawiesza działanie aż do mojego powrotu

W moim przypadku, bo mówię za siebie. Póki byłabym w stanie wykonywać obowiązki bez szczególnego traktowania.

W moim przypadku, bo mówię za siebie. Póki byłabym w stanie wykonywać obowiązki bez szczególnego traktowania.

Ah i oczywiście by nie być błędnie zrozumianą, odpowieni czas w sensie, potwierdzenia, że jestem w ciąży, z ciążą jest wszystko ok, rozwija się prawidłowo, czyli po badaniach prenatalnych

U mnie to była sprawa dość prosta bo o ile nie jestem ‚niezastąpiona’, to przez pracę z pacjentami przy chemioterapii plus dodatkowe ryzyka chorób zakaźnych (nie mam np. we krwi przeciwciał na odrę mimo szczepień) w podskokach mnie wysłano do domu i tak jest u nas z każdą ciężarną, czy ma 20 lat czy 40. Nie jest to zwolnienie chorobowe, a po prostu przeczekanie do czasu urlopu macierzyńskiego, jeśli pracodawca nie chce lub nie może dostosować warunków pracy do możliwości ciężarnej i do wymogów bezpieczeństwa, a w praktyce ryzykować pozwami sądowymi. Takie wolne jest płatne 100%

reklama
Ja też poinformowałam o ciąży w 9tc, aby mogli się zastanowić nad dalsza realizacja. Wie tylko manager i bezpośrednia przełożona.

Z rodziną i przyjaciółmi czekam do prenatalnych