reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Hej dziewczyny! Ja już po dzisiejszej wizycie i wszystko dobrze 😉 Dzisiaj jest 8 + 1 a wg USG 8 + 3. Zarodek ma już 1.9cm. Serduszko ładnie bije 😀 termin porodu zmieniony na 7 grudnia.
Moje wcześniejsze plamienia jak się okazało były z powodu krwiaczka, który już w zasadzie się wchłonął i jak to powiedziała Pani Doktor "nie ma już znaczenia klinicznego i nie zagraża".
Mega się cieszę, że już wszystko dobrze!!!

Jeszcze się dowiedziałam, że w mojej sytuacji (mam krew rH minus a mąż rH plus) w przypadku krwawienia po 8 tygodniu muszę od razu jechać na IP na zastrzyk. To tak piszę informacyjnie jakby ktoś też miał taką krew.

Co do mdłości to ja kupuje te gumy Pregna Vomi. Trochę pomagają, ale ja mam lekkie mdłości. Podejrzewam, że w gorszych przypadkach taka guma niewiele pomoże... 🤔
u nas z krwią tak samo, dzięki ze informujesz

reklama
Hej dziewczyny! Ja już po dzisiejszej wizycie i wszystko dobrze 😉 Dzisiaj jest 8 + 1 a wg USG 8 + 3. Zarodek ma już 1.9cm. Serduszko ładnie bije 😀 termin porodu zmieniony na 7 grudnia.
Moje wcześniejsze plamienia jak się okazało były z powodu krwiaczka, który już w zasadzie się wchłonął i jak to powiedziała Pani Doktor "nie ma już znaczenia klinicznego i nie zagraża".
Mega się cieszę, że już wszystko dobrze!!!

Jeszcze się dowiedziałam, że w mojej sytuacji (mam krew rH minus a mąż rH plus) w przypadku krwawienia po 8 tygodniu muszę od razu jechać na IP na zastrzyk. To tak piszę informacyjnie jakby ktoś też miał taką krew.

Co do mdłości to ja kupuje te gumy Pregna Vomi. Trochę pomagają, ale ja mam lekkie mdłości. Podejrzewam, że w gorszych przypadkach taka guma niewiele pomoże... 🤔
Super wieści 💟 masz zdjecie usg ? Jestem w podobnym tc a wizyta we wtorek 🙊

U nas nie Zosia, ale dziecko aniołek do 3 roku życia. Aktualnie agentka jakich mało, bardzo bystra. Testy powalające i trafne. Jesteśmy górale kliszczaccy, u nas się godo a nie mówi. Ona łączy tutejsza gwarę z wyrafinowanymi słowami z książek. Czasem dziadki mają problem żeby ją zrozumieć 🤣
o kurcze, mam rodzinę z tamtych rejonów <3

Załączniki

• 20230428_101431.jpg
    20230428_101431.jpg
    807,3 KB · Wyświetleń: 84
reklama