reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Dziewczyny czujecie wzmożoną aktywność dziecka czasem ? Ja właściwie od wczoraj bardzo , tylko się położę i już zaczynają się obroty,wypychanie brzucha ,kopniaki i to takie mocne, najgorzej wlansie na lewym boku , żadna pozycja nie jest wygodna..
Moja skacze ponadprzeciętnie. Rzadko kiedy jest w bezruchu. Dziwne ruchu też, jakby drgania motyla, jakieś takie rytmiczne ruchy, czasem kopniak aż się zegnę a to dopiero 29tc:) mała 1200g.

reklama
Ja też nie mogę, mam 2.5 łatkę w domu. I nie wiem jak mam przetrwać jeszcze te 2-3miesiace??!?

Ja się nad tym nie zastanawiam, po prostu robię swoje. Co ma być to będzie. Nie poświęcę żyjących dzieci, dla tego w brzuchu.

Dziewczyny czujecie wzmożoną aktywność dziecka czasem ? Ja właściwie od wczoraj bardzo , tylko się położę i już zaczynają się obroty,wypychanie brzucha ,kopniaki i to takie mocne, najgorzej wlansie na lewym boku , żadna pozycja nie jest wygodna..

Nie wiem co to w sumie wzmożona aktywność - jest to moje 3 dziecko i na pewno najbardziej ruchliwe, nie mniej nie odbieram, że "za bardzo". Nie wiem ile teraz ma - na początku tego miesiąca ok. 580g, teraz pewnie koło 1kg jak na 26+5 przystało

W którym tygodniu jesteś, ja właśnie dzisiaj miałam założony pessar (21t) cały zaś go czuję jak jest u Ciebie?

Nie do mnie pytanie, ale ja miałam zakładany w 14tc przy szyjce ok 2mm i nie czuję go zbytnio.

Któraś z Was w poprzednich ciążach zwłaszcza miała gbs dodatni ? Zastanawiam.sie jak ta procedura przed porodem wyglada w praktyce

Tak, ja miałam w poprzedniej ciąży. Nie było żadnej procedury - jak trafiłam na porodówkę to dostałam antybiotyk dożylnie i tyle

Witam Mamy grudniowe😉 czekamy na Jaśka, termin 01.01.2024, ale ostatnio Ginekolog stwierdził, 28.12 więc dołączam też do Was🤗

reklama