reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Tak bez owijania to mamy podejrzenie nowotworu/guza plus serducho mi niedomaga😐 ale maluch siedzi w brzuszku żywy więc może dotrwamy do wigilii🙂 mamy wysokie ryzyko preeklampsji i przedwczesnego porodu,trochę fatalnie się czuję..
Dobrze jest być moderatorem, wtedy możesz nawet wylądować w szpitalu i nikt z grupy nie wyrzuci 😀 W grupie czy poza nią - trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny żeby szczęśliwie doczekać do końca roku.Jakbyś chciała z kimś pogadać to pisz na priv. No chyba że dziewczyny przyjmują z powrotem synów i córy marnotrawne do grupy prywatnej 🤨😀
dużo zdrówka 😘
Również może napisz może do @aniaslu może anoz 🙂 ja wiem że są zasady ale czasami może je raczej nagiąć 😉

Cześć, jestem na forum nowa i trafiłam na nie z polecenia, podobno można naprawdę mocno się uspokoić czując wsparcie od dziewczyn,które mają ten sam etap ciąży ;) Obecnie jestem w 20+0 tc, równa połowa ale może nie za późno tutaj trafiłam. termin porodu 18 Grudnia 2023;) obecnie płeć niepewna, co kolejna wizyta zmiana zdania , stanęło na dziewczynce. Początki trudne, jeden pobyt w szpitalu w 10tc z zagrożeniem poronienia. Obecnie oporcz niefajnych objawów , tj pojawienie się od 2trymastru wymiotów , bóle brzucha okresowo mam się całkiem dobrze , od dwóch tygodniu czuje ruchy, ale wlansie moje pierwsze pytanie brzmi czy normalne jest to że w zasadzie są one wyczuwalne zawsze w tym samym miejscu i oczywiście w podbrzuszu głównie 🤔 postaram się nadrobić też tematy z ostatnich tygodni , miłej nocki 🥰

Hej,
Ja mam dziecko w położeniu miednicowym i czuje ruchy nisko, mniej więcej w tym samym miejscu zawsze :)

Cześć, jestem na forum nowa i trafiłam na nie z polecenia, podobno można naprawdę mocno się uspokoić czując wsparcie od dziewczyn,które mają ten sam etap ciąży ;) Obecnie jestem w 20+0 tc, równa połowa ale może nie za późno tutaj trafiłam. termin porodu 18 Grudnia 2023;) obecnie płeć nieznana, co kolejna wizyta zmiana zdania , stanęło na dziewczynce. Początki trudne, jeden pobyt w szpitalu w 10tc z zagrożeniem poronienia. Obecnie oporcz niefajnych objawów , tj pojawienie się od 2trymastru wymiotów mam się całkiem dobrze , od dwóch tygodniu czuje ruchy, ale wlansie moje pierwsze pytanie brzmi czy normalne to jest że w zasadzie są one wyczuwalne zawsze w tym samym miejscu i oczywiście w podbrzuszu głównie 🤔 postaram się nadrobić też tematy z ostatnich tygodni , miłej nocki
Hej,
Ja mam dziecko w położeniu miednicowym i czuje ruchy nisko, mniej więcej w tym samym miejscu zawsze :)
Zastanawiam się czy takie położenie ewentualnie może się jeszcze zmienić 🤔 skoro no jesczze dużo czasu zostało

Cześć, jestem na forum nowa i trafiłam na nie z polecenia, podobno można naprawdę mocno się uspokoić czując wsparcie od dziewczyn,które mają ten sam etap ciąży ;) Obecnie jestem w 20+0 tc, równa połowa ale może nie za późno tutaj trafiłam. termin porodu 18 Grudnia 2023;) obecnie płeć nieznana, co kolejna wizyta zmiana zdania , stanęło na dziewczynce. Początki trudne, jeden pobyt w szpitalu w 10tc z zagrożeniem poronienia. Obecnie oporcz niefajnych objawów , tj pojawienie się od 2trymastru wymiotów mam się całkiem dobrze , od dwóch tygodniu czuje ruchy, ale wlansie moje pierwsze pytanie brzmi czy normalne to jest że w zasadzie są one wyczuwalne zawsze w tym samym miejscu i oczywiście w podbrzuszu głównie 🤔 postaram się nadrobić też tematy z ostatnich tygodni , miłej nocki

Zastanawiam się czy takie położenie ewentualnie może się jeszcze zmienić 🤔 skoro no jesczze dużo czasu zostało
To zależy od konkretnego delikwenta w brzuszku. U mnie syn ruszał się w glownie w jednym miejscu, a obecny lokator skacze od biodra do biodra.
Tu jest ładna animacja:

Ogólnie są ćwiczenia na obrót gzuba do góry nogami, leżenie z biodrami w górę a nawet afirmacje 😅 ciekawa jestem czy jest sens to robić. Zapytam lekarza na następnej wizycie :)
Czy któraś z Was to może praktykowała?

To zależy od konkretnego delikwenta w brzuszku. U mnie syn ruszał się w glownie w jednym miejscu, a obecny lokator skacze od biodra do biodra.
Tu jest ładna animacja:

Ja się tak zastanawiam też ,bo praktycznie nie widać mi brzucha jak mówię że to połowa to mają mnie ludzie za wariatkę 🫣 kiedy brzuch zacznie rosną , to moja pierwsza ciąża , wiem że kwestia mocno indywidualna ale jakieś lekkie obawy czy to prawidłowo są , kontrola wizyta za dwa tygodnie więc na pewno to będzie moje pierwsze pytanie ...

Cześć dziewczyny, skończyłam ostatnio antybiotyk na zapalenie zatok, i od razu po tym przyszła infekcja pochwy, chyba grzybica.. wizytę u gin mam w środę za 3 dni.. stresuję się, nie wiem czy tej wizyty nie przyśpieszyć, w aptece dano mi maść clotrimazoulum, że dla kobiet w ciąży też spokojnie można brać, trochę pomogło, ale nie za wiele, dalej swędzi, piecze i są upławy. Biorę też trivagin, ale martwię się żeby maluszkowi nic się nie stało.. jak myślicie, czy wizyta w środę nie jest mimo wszystko za późno?

reklama
Ja się tak zastanawiam też ,bo praktycznie nie widać mi brzucha jak mówię że to połowa to mają mnie ludzie za wariatkę 🫣 kiedy brzuch zacznie rosną , to moja pierwsza ciąża , wiem że kwestia mocno indywidualna ale jakieś lekkie obawy czy to prawidłowo są , kontrola wizyta za dwa tygodnie więc na pewno to będzie moje pierwsze pytanie ...
Jak jesteś szczupła to nawet przed porodem brzuch jest mały. W pierwszej ciąży u mnie brzuch sie zaokrąglił w 24tc..Dziecko mocno rośnie dopiero w III trymestrze 🙂