reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Pozostając w kręgu jedzenia i zachcianek.
Jaki stosunek macie do tego co wolno, a czego nie?

Wiadomo, że produkty na czarnej liście, jak np. surowe mięso czy ryby, ale mam na myśli takie, których kobiety jeść NIE POWINNY, a nie NIE MOGĄ. Na ten przykład takie rzeczy jak chipsy, cola, konserwy rybne

Np. U mnie jest taka miałam ogromną ochotę na sałatkę z tuńczykiem z puszki, ale ponoć nie jest on wskazany.
Może czasami przesadzam, ale jestem po dwóch stratach i czasami się boję, że zaszkodzę dziecku nawet złym jedzeniem.

A Wy jak do tego podchodzicie? Całkowicie unikacie takich produktów, czy wychodzicie z założenia, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi?
Ja mam potężna zachciankę na sok pomarańczowy. Tak jak nigdy nie pijałam sokow tak teraz mam wrażenie że mam go już w żyłach 😇

Ja nie jem tuńczyka mimo że go kocham, jest ciężko. Podobnie z pasztetem. Niestety bez chipsów nie dam rady żyć, raz w tygodniu zjem trochę laysow solonych ale postaram się ograniczyć. Ogólnie mam zachcianki na słone rzeczy więc moje myśli krążą wokół McDonalda 😭 dwa razy uległam i mam nadzieję że już nie ulegnę bo wyrzuty sumienia mnie jedzą.

Za to zupełnie zbrzydło mi mięso. Jak czuje i widzę kurczaka to żołądek mi aż wykręca ...

reklama
Ja również termin na grudzień. ❤️❤️❤️ Martwię się,bo ciąża zagrożona przez płaski pęcherzyk
12 tc
Kochana, pamiętaj że nasze myśli w żaden sposób nie uchronią nas przed najgorszym. Staraj się je odpierać bo one i tak nic już nie zmienią. Ja mam akurat macicę dwurożną i też różnie może być, ale staram się nie myśleć o tym za dużo i cieszyć się tym co na ten moment mam :)

Ja mam potężna zachciankę na sok pomarańczowy. Tak jak nigdy nie pijałam sokow tak teraz mam wrażenie że mam go już w żyłach 😇

Ja nie jem tuńczyka mimo że go kocham, jest ciężko. Podobnie z pasztetem. Niestety bez chipsów nie dam rady żyć, raz w tygodniu zjem trochę laysow solonych ale postaram się ograniczyć. Ogólnie mam zachcianki na słone rzeczy więc moje myśli krążą wokół McDonalda 😭 dwa razy uległam i mam nadzieję że już nie ulegnę bo wyrzuty sumienia mnie jedzą.

Za to zupełnie zbrzydło mi mięso. Jak czuje i widzę kurczaka to żołądek mi aż wykręca ...
Mam dokładnie tak samo- zbrzydło mi mięso. Za to obecnie wielbię mleko i wszystkie jego pochodne, mogłabym pić je litrami :D

Sol pomarańczowy to życie 😄 ja nawet wlewam go w foremki do lodów i mam potem coś na kształt lodów wodnych 😄

reklama