reklama
Mona.lisa
Fanka BB :)
Jak duży człowiekCześć wirtualne ciocie mam 2 cm i mam się dobrze dziś 8+6 i pani doktor powiedziała że zgadza się idealne tc
Marbolka
Hej kobietki! Przede wszystkim gratuluje dzisiejszych owocnych wizyt i oby tak dalej!
Mam do Was pytanie: czytałam juz wiele razy, ze nie powinno się przyjmować w ciąży wit A. Ja przyjmuję od początku ciąży a chyba tez juz kilka tygodni przed zajściem witaminy dla ciężarnych, gdzie w składzie jest ß-karoten jako zamiennik wit. A. Dzisiaj coś mnie tknęło i zaczęłam grzebać w necie (aj noł- lekarz Google no i niby ten beta karoten tez jest niedobry w ciąży
Czy macie lub miałyście w poprzednich ciążach jakieś klarowne zalecenia od lekarzy? Bo moja wizyta dopiero w piątek a już wiadomo zaczęłam świrować
Mam do Was pytanie: czytałam juz wiele razy, ze nie powinno się przyjmować w ciąży wit A. Ja przyjmuję od początku ciąży a chyba tez juz kilka tygodni przed zajściem witaminy dla ciężarnych, gdzie w składzie jest ß-karoten jako zamiennik wit. A. Dzisiaj coś mnie tknęło i zaczęłam grzebać w necie (aj noł- lekarz Google no i niby ten beta karoten tez jest niedobry w ciąży
Czy macie lub miałyście w poprzednich ciążach jakieś klarowne zalecenia od lekarzy? Bo moja wizyta dopiero w piątek a już wiadomo zaczęłam świrować
trochę mi smutno, że nie będę miała takiej foteczkiCześć wirtualne ciocie mam 2 cm i mam się dobrze dziś 8+6 i pani doktor powiedziała że zgadza się idealne tc
Synka mam z 6t3d i jeszcze jest kijanką.
Jakie masz te witaminy? Generalnie w ciąży zaleca się, żeby nie przyjmować zbyt wielu witamin (bez ciąży też). Nic się nie stanie, ale możesz zmienić na coś bez zbędnych dodatków (powinien być jod, kwas foliowy, d3, DHA). Żelaza nie suplementuje się bez wskazańHej kobietki! Przede wszystkim gratuluje dzisiejszych owocnych wizyt i oby tak dalej!
Zobacz sobie porównanie witamin dla kobiet w ciąży u pana tabletki. Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Ranking 29 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka
Ja biorę mamadha premium +, bo nie mam żelaza i niczego zbędnego
Blondi_87
Ja mam zawsze po USG mocniejsze plamienia -zaczyna się dzień po i nasilenie utrzymuje się do 3-4 dni nawetU mnie dziś znów był incydent z plamieniem, teraz po ponad 2 h drzemce z moim bobasem plamienie ustało.
Staram się tak analizować i znów było to kilka dni po usg, możliwe że to przez to? Bo to dziwny zbieg okoliczności.
Marbolka
O takie, rossmanowe Mama plus czy jakoś tak. (Większość nie trzeba tłumaczyć ale ma kwas foliowy, ale tez żelazo i olej z ryb itp, czyli chyba rzeczywiście cos za dużo tych składników). Jedyne co, to nie biorę 2 kapsułek dziennie, tylko jedną.Jakie masz te witaminy? Generalnie w ciąży zaleca się, żeby nie przyjmować zbyt wielu witamin (bez ciąży też). Nic się nie stanie, ale możesz zmienić na coś bez zbędnych dodatków (powinien być jod, kwas foliowy, d3, DHA). Żelaza nie suplementuje się bez wskazań
Zobacz sobie porównanie witamin dla kobiet w ciąży u pana tabletki. Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Ranking 29 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka
Ja biorę mamadha premium +, bo nie mam żelaza i niczego zbędnego
To ja się wstrzymam i tak do piątku, a potem zamówię coś sensowniejszego.
Dziwie się tylko, ze sprzedają to na oficjalu dla ciężarnych.
Załączniki
Lurinea
ja jak zapytałam o witaminy, to mi lekarz powiedział żeby tylko kwas foliowy brać i to w zupełności wystarczy. Ale co lekarz to opinia, wiadomo.Hej kobietki! Przede wszystkim gratuluje dzisiejszych owocnych wizyt i oby tak dalej!
Blondi_87
Mi poza kwasem foliowym kazano brać Wit D. Do tego mam metformine na cukrzyce i mam B12 i kw alfa liponowy l. Z uwagi na małą krwinke z niskimi poziomami żelaza od lat mam żelazo - bez znaczącej poprawy ale tym bardziej kazano utrzymać no i z powodu tachykardii żeby nie brać leków magnez więc jak widać i tak została garstka witamin heheja jak zapytałam o witaminy, to mi lekarz powiedział żeby tylko kwas foliowy brać i to w zupełności wystarczy. Ale co lekarz to opinia, wiadomo.
reklama
Marbolka
No ja wit D3 suplementowalam przez cała zimę bo w ramach badań w klinice przed inseminacja wyszedł mi spory niedobór. Potem przerzuciłam się na ten zbiorowy preparat ale to chyba jednak nie był taki najlepszy pomysłMi poza kwasem foliowym kazano brać Wit D. Do tego mam metformine na cukrzyce i mam B12 i kw alfa liponowy l. Z uwagi na małą krwinke z niskimi poziomami żelaza od lat mam żelazo - bez znaczącej poprawy ale tym bardziej kazano utrzymać no i z powodu tachykardii żeby nie brać leków magnez więc jak widać i tak została garstka witamin hehe