reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
U mnie beta wczoraj 345. Przyrost w normie, ale wg aplikacji mam 24 grudnia termin, jednak wydaje i się, ze później powinien być. Ktoś tez ma termin w tych okolicach? Jak z beta?

Ja mam termin na koniec, może nawet na sam początek stycznia. Mniej więcej dzisiaj/jutro powinnam dostać okres więc równo 4tc - beta z dziś 671,0 mIU/ml - mnie to osobiście załamało

Przepraszam, że się wtrącam na inny wątek ale co Cie niepokoi w takim pęcherzyku skoro beta 6 dni temu wynosiła 300?
Powiedziałam to lekarzowi a lekarz powiedział że na ten moment nie ma pewności czy jest to ciąża młodsza czy się ciąża nie rozwija i żeby brać pod uwagę dwie opcje. Była to wizyta na NFZ niepotrzebnie chyba na nią szłam.

Powiedziałam to lekarzowi a lekarz powiedział że na ten moment nie ma pewności czy jest to ciąża młodsza czy się ciąża nie rozwija i żeby brać pod uwagę dwie opcje. Była to wizyta na NFZ niepotrzebnie chyba na nią szłam.
Ostatnio coraz więcej jest takich lekarzy którzy tylko straszą pacjentów... Ja uważam, że jest ok sądząc po tym jaką miałaś betę 6 dni temu. Każda ciąża rozwija się inaczej. Gorzej gdyby pęcherzyk miał 3mm bo wtedy faktycznie trochę za mały.

Ja mam termin na koniec, może nawet na sam początek stycznia. Mniej więcej dzisiaj/jutro powinnam dostać okres więc równo 4tc - beta z dziś 671,0 mIU/ml - mnie to osobiście załamało
Ola sprawdziłam jak było u mnie. W dniu spodziewanej miesiączki na mój 31 dniowy cykl beta wynosiła 559. Mniej niż u Ciebie. A dzisiaj byłam na wizycie i jest wszystko w porządku

Ola sprawdziłam jak było u mnie. W dniu spodziewanej miesiączki na mój 31 dniowy cykl beta wynosiła 559. Mniej niż u Ciebie. A dzisiaj byłam na wizycie i jest wszystko w porządku

Wiesz tylko ja mam coraz mniejszy przyrost bety, z każdym dniem gorzej dziś to już tylko 120% - wiadomo, w normie. Ale zaczynałam z 2700% więc różnica jest ogromna

reklama

A czemu Cie to załamało? Wszystko wyglada bardzo dobrze. Ja w poprzedniej ciąży w dniu miesiączki miałam betę 60 i ta beta teraz już rozrabia na macie.

Mój termin 24 grudnia to na bank jest zły. Pewnie mam coś jak Ty 31 grudnia. Albo nawet styczeń.