reklama
Crazylalafresh
Moderator
Jeśli chodzi o umowę to wiem jak to wygląda bo jestem na umowie na zastępstwo... Wiem że ze zwolnieniem to taka sama zasada na wszystkich umowach na początku, a na końcu inna Ale z narzeczonym zdecydowaliśmy że nie ważna umowa tylko ciąża by się udało. Zawsze sobie poradzimy i mamy wsparcie najbliższychW sumie to nawet trochę źle napisałam bo jak masz umowę na czas określony to również nie można zwolnic od 1 dnia ciąży. Można nie przedłużyć umowy jeżeli kończy się przed 12 tygodniem ciąży. Ale to nie jest zwolnienie
olka11135
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o umowę to wiem jak to wygląda bo jestem na umowie na zastępstwo... Wiem że ze zwolnieniem to taka sama zasada na wszystkich umowach na początku, a na końcu inna Ale z narzeczonym zdecydowaliśmy że nie ważna umowa tylko ciąża by się udało. Zawsze sobie poradzimy i mamy wsparcie najbliższych
To u Ciebie jeszcze inaczej bo umowę masz dopóki nie wróci ta osoba która zastępujesz. Jak wróci to Twoja umowa ulega rozwiązaniu i np. jeżeli to będzie przed porodem to niestety nie będzie Ci się należał macierzyński. Tutaj niestety tydzień ciąży nie ma znaczenia
Mimimka89
Zgadzam się jak najbardziej. Ale wiecie jak to jest człowiek wszystko chciałby dowiedzieć się na pierwszej wizycieAle to bardzo dobrze że nie dał posłuchać. Liczy się, że widać było akcje serca
Crazylalafresh
Moderator
To wiem, liczyliśmy się z tym...To u Ciebie jeszcze inaczej bo umowę masz dopóki nie wróci ta osoba która zastępujesz. Jak wróci to Twoja umowa ulega rozwiązaniu i np. jeżeli to będzie przed porodem to niestety nie będzie Ci się należał macierzyński. Tutaj niestety tydzień ciąży nie ma znaczenia
nawet nie wiedzialam, ze jest aplikacja. Tez mnie reklamy wkurzaly ! Dziekija korzystam z aplikacji i nic takiego nie mam.
Owulacja
Mój puszcza dopiero na prenatalnych (USG I trymestru) jakośA właśnie z ciekawości kiedy dziewczyny słuchalyscie pierwszy raz serduszka ? Sprawdzałam w internecie ale rozbieżność jest od 6,7 tyg do nawet 12
reklama
Owulacja
No jeżeli chodzi o choroby to raczej mało bezpieczna. Mam dziecko w żłobku. To w jakim stanie niektórzy rodzice oddają dzieci to jest straszne. Kaszlące, zasmarkane. Czopek w dupkę i do żłobka a potem koło 11:00 odgrywają scenkę że zdziwieni że ze żłobka dzwonią że dziecko ma gorączkęDziewczyny. Pracuje w żłobku. Według was to bezpieczna praca w ciąży (dźwiganie, kucanie, schylanie, choroby, stres)? Zastanawiam się czy po tym jak lekarz powie że wszystko w porządku z dzieckiem czy nie iść na zwolnienie bo trochę się stresuje i dzieci też są nieprzewidywalne. I jak wygląda sprawa ze zwolnieniem. Niby nie można zwolnic kobiety w ciąży ale różnie się czyta w internecie a propo od którego tygodnia...