Dziękuję, na pewno spróbuję. Mam nadzieję że pomoże.polecam kefir, maślanka, jogurty naturalne. Powinny pomóc
reklama
Blondi_87
Fanka BB :)
Nie rób już bety bo na tym etapie nie podwaja się tak szybko - powyżej 1000 zalania tempo przyrostu - od teraz tylko USG się liczyniby 6+2 z @
Kiedy powinnam iść na przyrost w piątek?
może suszone owoce?Pomóżcie proszę, bo nie wiem jak sobie poradzić a konkretnie chodzi o problem z zatwardzeniem jak sobie poradzić?
Blondi_87
Progesteron jest wydzielany skokowo - opisywane przez Ciebie wartości choć nie są szałowe to sa w normie - w dodatku masz jednak wzrost. Nie denerwuj sięCześć dziewczyny, ratujcie dobrym (albo złym) słowem bo zwariuję
14.04 (według mnie 13 dpo) robiłam badanie krwi - beta 168, progesteron 16. Moja Pani ginekolog przepisała mi Utrogestan 200mg - od piątku aplikuję 1 tabletkę na noc.
Dzisiaj powtarzałam badania - beta 730, natomiast progesteron 17,86.
Co myślicie o tym? Jest to moja defacto druga ciąża, pierwsza była w styczniu ale zakończyła się poronieniem w 5/6 tygodniu - wtedy nie robiłam żadnych badań krwi. Przyrost bety na poziomie 80% - normalnie by mnie to nie martwiło,ale biorąc pod uwagę ten progesteron i poprzednie poronienie to trochę wariuję. Miała któraś z Was podobną sytuację?
Butterfly.
pierwsza ciążę poroniłam w 7-8 tc jakoś z tyłu głowy mi mowi żeby sprawdzić czy podwaja wiem że po 10 tys już nie rośnie tak szybko ale sobie sprawdzę tak dla siebieNie rób już bety bo na tym etapie nie podwaja się tak szybko - powyżej 1000 zalania tempo przyrostu - od teraz tylko USG się liczy
27.04 idę na kolejną wizytę powinno być już serduszko
A 2 ciąża na duphastonie 1 dziennie
Butterfly.
ja polecam śliwki, jablko gruszka i kefirDziękuję, na pewno spróbuję. Mam nadzieję że pomoże.
ja polecam śliwki, jablko gruszka i kefir
G
guest-1708243405
Gość
Kochana, ja 3 dni po spodziewanej @ miałam 95. Dwa dni pózniej 255. Dzisiaj pęcherzyk 1 cm i czekam na rozwój sytuacji.Ja 3 dni po @ mialam 65 w poniedziałek teraz czekam ba dzisiejszy wynik raczej nic z tego nie będzie..
Dziękuję za podpowiedź, ale masz na myśli razem ? Czy osobnoja polecam śliwki, jablko gruszka i kefir
reklama
Blondi_87
Razem to już Ci bankowo zadziała taki koktajl hahaDziękuję za podpowiedź, ale masz na myśli razem ? Czy osobno