reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Załączniki

• 910EDD7A-5D9C-4BF2-BBBA-0900C93855C4.png
    910EDD7A-5D9C-4BF2-BBBA-0900C93855C4.png
    57,5 KB · Wyświetleń: 97
reklama
U mnie chyba, jak kiedyś w życzeniach, kilogramy idą w cycki, bo brzuch tak sobie średnio rośnie 😅
A tak szczerze mówiąc to już wolałabym chyba, żeby szło w brzuch, bo nie nadążam z tymi stanikami.

Tak, nawilżenie tak samo ważne, ale to z tym wydaje mi się, że każdy olejek sobie poradzi :) Najlepiej na wilgotną albo nabalsamowaną skórę, żeby "zamknąć" tą wilgoć w skórze olejkiem właśnie.
Oczywiście jak dopiero będziesz kupować, to możesz się porozpieszczać jakimś super specjalnym na rozstępy, to często też działa jako zachęta do regularnego używania :)
Ło matko, to u mnie całkowicie na odwrót, życzenia były, ale się nie spełniły 😁 ,faktycznie trzeba poczytać jak z tą profilaktyką skóry sobie radzić, bo niestety 20ścia minęło dawno temu , a skórka już nie tak jędrna I skora do współpracy. 🙂🙂🙂🙂

Też mi się to obiło o uszy, że dużo sztucznych dodatków, ale nie wnikałam, bo i tak nie używam. U mnie leci balsam z Uriage i olejek jojoba (bo i jedno i drugie mi zalega i chcę wykończyć :D ). Już tu kiedyś pisałam, że czytałam badania wg których olejek sam w sobie nie ma większego znaczenia, to kilku (nasto) minutowy masaż skóry jest ważny. Olejek ma tylko dawać poślizg.
Ja póki co wybrałam taki balsam z rosmanna babydream fur mama i zobaczę, na razie na początek jest ok :)

Ja już na zwolnieniu do końca.
Lekarka zleciła mi wykonanie do testu pappa indeks sflt-1/plgf. Robiła któraś?

U mnie ostatnie dwa dni z przeżyciami...
W środę koło południa poczułam się bardzi źle.
W pracy wezwali karetkę bo ciśnienie miałam 200/110.
I na tej izbie obserwacji w szpitalu spędziłam ponad 6 godzin. Bez wody czy jedzenia.
Jak przyszedł do mnie kardiolog i kazał dla lepszego ciśnienia ustalizowac tryb życia, czyli bez pracy, z odpowiednią dietą i piciem wody. To aż wyśmialam. Mówiac że bycie tu na izbie to najlepszy przykład. Że nic do picia nawet nie ma.
Zwiększyli mi ilość przyjmowanego dopegytu, ale recepty wypisać już nie laska. To samo że zwolnieniem. Musiałam iść do swojej ginekolog by mi wypisała.
Ale najważniejsze widziałam i słyszałam malucha 💖
I lekarz powiedział że tak na szybko to kość nosowa jest przezierność karkowa ok, i dla mnie mega i formacje że na 80% będzie chłopak.

reklama
Do góry