reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dzień dobry :D
Dziewczyny jak sobie radzicie z upałami? Czy tylko mi co chwila jak wyjdę na zewnątrz robi sie słabo?
Też musze się zaopatrzyć w nowe staniki bo już coś ciasno się robi. A co do wagi to ja na nią nie staje bo i tak mam sporo kg za dużo 🙈
U mnie na szczęście nie ma upałów, ale jak zawsze byłam ciepło i słońcolubna, tak teraz reaguję na letnie słońce jak wampir 😅 W słoneczny dzień tylko pod parasolem. Pamiętaj o nawadnianiu :)

reklama
Też mi się to obiło o uszy, że dużo sztucznych dodatków, ale nie wnikałam, bo i tak nie używam. U mnie leci balsam z Uriage i olejek jojoba (bo i jedno i drugie mi zalega i chcę wykończyć :D ). Już tu kiedyś pisałam, że czytałam badania wg których olejek sam w sobie nie ma większego znaczenia, to kilku (nasto) minutowy masaż skóry jest ważny. Olejek ma tylko dawać poślizg.
Ooo no to o tym masażu nie czytałam, kurcze ile to jeszcze lektury przede mną 🤯 ale chyba też ważne jest nawilżenie samo w sobie . Mnie strasznie swędzi lewy bok, jakbym miała pchełki , tylna łapka i drapu drapu 😁

A ja biustonosza narazie nie zmieniam 😭 coś wolno rosną te guziczki 🙂
U mnie chyba, jak kiedyś w życzeniach, kilogramy idą w cycki, bo brzuch tak sobie średnio rośnie 😅
A tak szczerze mówiąc to już wolałabym chyba, żeby szło w brzuch, bo nie nadążam z tymi stanikami.
Ooo no to o tym masażu nie czytałam, kurcze ile to jeszcze lektury przede mną 🤯 ale chyba też ważne jest nawilżenie samo w sobie . Mnie strasznie swędzi lewy bok, jakbym miała pchełki , tylna łapka i drapu drapu 😁
Tak, nawilżenie tak samo ważne, ale to z tym wydaje mi się, że każdy olejek sobie poradzi :) Najlepiej na wilgotną albo nabalsamowaną skórę, żeby "zamknąć" tą wilgoć w skórze olejkiem właśnie.
Oczywiście jak dopiero będziesz kupować, to możesz się porozpieszczać jakimś super specjalnym na rozstępy, to często też działa jako zachęta do regularnego używania :)

U mnie chyba, jak kiedyś w życzeniach, kilogramy idą w cycki, bo brzuch tak sobie średnio rośnie 😅
A tak szczerze mówiąc to już wolałabym chyba, żeby szło w brzuch, bo nie nadążam z tymi stanikami.

Tak, nawilżenie tak samo ważne, ale to z tym wydaje mi się, że każdy olejek sobie poradzi :) Najlepiej na wilgotną albo nabalsamowaną skórę, żeby "zamknąć" tą wilgoć w skórze olejkiem właśnie.
Oczywiście jak dopiero będziesz kupować, to możesz się porozpieszczać jakimś super specjalnym na rozstępy, to często też działa jako zachęta do regularnego używania :)
Tak tez o tym słyszałam i, ze po prostu stosować olejek migdałowy. Pytanie tylko czy szczotkujecie się tez na sucho?

Słyszałam o balsamie palmers dla kobiet w ciazy, ze jest super ale nie ma go nigdzie stacjonarnie

Tak tez o tym słyszałam i, ze po prostu stosować olejek migdałowy. Pytanie tylko czy szczotkujecie się tez na sucho?

Słyszałam o balsamie palmers dla kobiet w ciazy, ze jest super ale nie ma go nigdzie stacjonarnie
Ja zaprzestałam szczotkowania w czasie ciąży :) ale wiem ze można, choc lepiej okolice brzucha unikać bądź szczotkować mniej szorstka szczotka :)

podobno dużo lepsza jest mustela niż palmers po tym co mi koleżanki mówią teraz

reklama
Do góry