Weź na spokojnie znajdź porządnego i polecanego gina i u niego zrób usg A nie u takiego niewiadomo jakiego ma łapu capu. PowodzeniaDziewczyny z Warszawy. Gdzie dziś zrobię usg? Byłam dziś na wizycie i wyszła mi podwyższona NT. Nie wytrzymam do poniedziałku, muszę dziś to potwierdzić wizyta trwała 5 min i niby doktorka była miła ale wyszło jej 3,3 mm i mierzyła to dwa razy bo się zastanawiała czy to przeziernosc czy nie wiec teraz umieram z nerwow a nie wiem gdzie takie usg mi zrobią. Szukam ale wszystkie kliniki do 15
reklama
Która to ginekolożka?Pappe mam w środę a prenatalne w piątek, a dziś miałam usg z karty ciąży w 11-13 tygodniu. Nie wiem czy to pomyłka bo Pani doktor ma słabe opinie ( luxmed). Mam nadzieje ze się poprostu pomyliła bo od 12 wylałam już morze łez..
Hejcia
Fanka BB :)
Pamiętam jak mi pani ginekolog w 19 tyg na wizycie pow ze na szpital bo będę rodzic i trzeba podać leki na rozwinięcie płuc i ze z dzieckiem cos nie tak ucieklam i poszłam do innego lekarza lecz też musiałam poczekać weekend poszłam zbadal i pow ze nie rodzę a z dzieckiem jest ok tylko szyjka się skraca i da się temu zaradzić włożył mi peesar taki krążek i dotrwałam do końca i zdrowa córka
No tak sie zachowują nie są pewni albo źle coś zbadają i sieją niepokój a podobno mamy się nie denerwowaćja też w pierwszej ciąży w 32 tyg. Uslyszlam że urodzę wcześniaka i dziecko będzie niepełnosprawne. Ordynator z takim tekstem w ogóle. A urodziłam zdrowe dziecko. Nie wiem dlaczego tak mi powiedział. W innym szpitalu powiedzieli że jakiś nienormalny ten człowiek.
MartaMarkry
Fanka BB :)
same here.. właśnie o tym myślałam dzisiaj.. ja tu kupiłam tyle letnich rzeczy córce, a tu słońca ni widu ni słuchu.. w Gdańsku aktualnie taka pizgwica, ze nawet na spacer nie chce się wyjść..A tak z innej beczki, dziewczyny, w Polsce też taka smutna pogoda? Ja w ogóle nie czuję, że to maj, przez cały miesiąc było może z 5 dni z temp. powyżej 20 stopni. Siedzę pod kocem z gorącą herbatą...
Biedaczysko... przebiłaś mnie
Hej , jestem tu nowa, nie doczytałam całego wątku bo jest prawie 900 stron więc trochę by mi zeszło . Ja również mam termin na grudzień. Z daty miesiączki wychodzi na tego, ale z usg na 3go. chciałam się zapytać. To moja pierwsza ciąża, pierwsze dzidzi. W lipcu skończę 36 lat . Poprzednia ciąża w zeszłym roku zakończona poronieniem na przełomie 8/9 tyg. I tak się dziewczyny stresuje , że to jakaś makabra. Jestem po pierwszym prenatalnym , ktore miałam teraz 23.05 wszystko niby ok , ale wchodze w ten 13sty tydzień i panikuje znów. Piersi mało bolą, nudności ustępują. Niby to normalne , ale dzięki temu wiedziałam że z dzidzią wszystko ok. Kupiłam detektor tętna , ale jeszcze chyba za wczas. Powiedzcie czy to normalne w tych tygodniach że możemy się nie czuć na ciążę, a ona może się dobrze rozwijać?? Dajcie znać bo moje nerwy są w strzępkach. Pozdrawiam
reklama
Roksi2810
Zaciekawiona BB
Kochana ja zaraz też wchodzę w 13 tyd. I tak jak codziennie rzygalam jak kot tak od 3 dni bez wymiotów i tylko mdłości. Mówią że większość kobiet po 12 tygodniu mdłości ustępują. Oczywiście Cię rozumiem bo tez mam takie myśli czy aby na pewno z dzidzią ok. Trzeba być dobrej myśli bo stres nam nie służy. Pociesza mnie fakt, że widzę jak mój brzuszek się powiększa i cieszę się z tego że tyje trzymaj się myśl pozytywnieHej , jestem tu nowa, nie doczytałam całego wątku bo jest prawie 900 stron więc trochę by mi zeszło . Ja również mam termin na grudzień. Z daty miesiączki wychodzi na tego, ale z usg na 3go. chciałam się zapytać. To moja pierwsza ciąża, pierwsze dzidzi. W lipcu skończę 36 lat . Poprzednia ciąża w zeszłym roku zakończona poronieniem na przełomie 8/9 tyg. I tak się dziewczyny stresuje , że to jakaś makabra. Jestem po pierwszym prenatalnym , ktore miałam teraz 23.05 wszystko niby ok , ale wchodze w ten 13sty tydzień i panikuje znów. Piersi mało bolą, nudności ustępują. Niby to normalne , ale dzięki temu wiedziałam że z dzidzią wszystko ok. Kupiłam detektor tętna , ale jeszcze chyba za wczas. Powiedzcie czy to normalne w tych tygodniach że możemy się nie czuć na ciążę, a ona może się dobrze rozwijać?? Dajcie znać bo moje nerwy są w strzępkach. Pozdrawiam