Ja wczoraj miałam najpierw badanie przez powłoki brzuszne i niestety obraz był bardzo nieczytelny , więc miałam USG dopochwowe. Miałam pusty pęcherz ale w trakcie badania już mi się sikać zachciewalo nie dałabym rady na pełny pęcherz.. serio nie ma szansMi właśnie nikt nic nie mówił, poza tym, że będzie przez powłoki brzuszne. I sama czytałam w internecie i piszą właśnie, że z pustym pęcherzem i teraz jak napisałaś o tym zaleceniu to sama zgłupiałam i nie wiem jak będę miała iść
reklama
Magdalena_xx
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, ja finalnie zdecydowałam się na usg prenatalne+pappa i dzisiaj byłam z rana na badaniach. Z usg wszystko ok, dzidzia rozwija się prawidłowo, 156 ud serduszka, NT w normie, wszystkie raczki, nóżki, narządy są. Nawet dostałam zdjęcie 3D Maleństwa. W poniedziałek mam mieć wyniki pappy na E-maila. Co do picia przed, dr próbował zrobić usg najpierw przez brzuch, ale jak on to stwierdził, jestem za wysoka żeby dokładnie pomierzyć i skończyło się na dopochwowym. O żadnym pełnym pęcherzu nic nie mówił. Co do wyznaczania terminu badań ja byłam równo 12+0. A był przypadek, ze Pani przyszła 11+0 i kazał przyjść w 12 tygodniu. Ale to tez pewnie zależy od lekarza wykonującego. Trochę mi lżej na serduszku, ze wszystko ok. Co do płci powiedział, ale raczej to takie wróżenie i stwierdził, ze w 15 tygodniu już powinno być wiadomo na 100%.
MissCe
Ja jem pieczony z piekarnika z żurawina . Myśle ze po takiej obróbce termicznej jest ok obyja się czaje na camembert . Właśnie wiem, że nie bardzo można ale jak zjem kawałeczek nie za często to raczej nie powinno się nic stać ja mam fazę czasem na camembert ale nie tak że codziennie. Raz na kilka miesięcy muszę sobie skomentować skonsumować
Carmen_87
Mi lekarka powiedziała, że będzie przez powłoki brzuszne, żebym się nie martwiła, bo wie, że wstydzę się mężczyzn ginekologów, a właśnie facet będzie robił. Zasiałaś niepewność z tym dopochwowym, trzeba się wydepilować w razie czegoJa wczoraj miałam najpierw badanie przez powłoki brzuszne i niestety obraz był bardzo nieczytelny , więc miałam USG dopochwowe. Miałam pusty pęcherz ale w trakcie badania już mi się sikać zachciewalo nie dałabym rady na pełny pęcherz.. serio nie ma szans
G
guest-1677526072
Gość
nie mam pojęcia brałam tylko luteinę w 1 ciąży bo była od początku zagrożona potem szyjka się skracała ale w 2 pozostałych było wszystko w porządku oprócz w sumie w 3 miałam tylko krwiak ale na to nic nie dostawałam tylko heparynę musiałam brać . Teraz brałam dlatego że w styczniu poroniłam i teraz był wielki krwiak więc dała mi zabezpieczenie duphastonem . 2 dni temu stwierdziła że jest wszystko super (a to gin taka która zawsze woli dmuchać na zimne i jest przewrażliwiona ) mówiła owszem że jeśli się będzie coś złego działo to zaraz mam dzwonić , ale narazie spokój... Trochę się wystraszyłam rano a to w sumie był malusieńki glutek podbarwiony krwia... I dalej nic ....Miałam to badanie i nie wiem co wyszło, ale chyba ok )
Ja jestem 11+6 lekarka kazała mi do końca wybrać Prolutex, zastrzyki w brzuch, to jeszcze mam na kilka dni + do tego duphaston i mówiła, że jak odłożę Prolutex to mam pilnować by nie zapominać o Duphastonie bo to będzie jedyne wsparcie i mówiła, że to długo będę brała, wypisała receptę na jakieś 5 opakowań. I tak mnie właśnie zaciekawiło z tym odstawianiem. Ja jestem po in vitro i może to też jest inaczej.
Narazie staram się nie przemęczać i uważać na siebie , choć dziś ciężko bo mam starsza w domu bo w szkole są egzaminy i młodsza bo chora i są dziś niedozniesienia
Carolina123
ja właśnie nie lubię pieczonego, ani smażonego, ani grillowanego . Lubię taki surowy podtrzymany 20 min w temp pokojowejJa jem pieczony z piekarnika z żurawina . Myśle ze po takiej obróbce termicznej jest ok oby
Blackoliwka
Właśnie lewak ale mówił ze to wyciąganie pieniędzy ze jak usg wyjdzie złe to wtedy mogę na to iscczemu odradzał? Jak to argumentował? Może on taki prawy i sprawiedliwy?
G
guest-1677526072
Gość
Moze jakieś naczynko się gdzieś uszkodziło No pewnie, jak się powtorzy to dzwon do lekarza.
Jasne jak się powtórzy to już nie będę zwlekać i od razu do niej dzwonię . Ale dziś ciężki dzień ...i wymioty i zmierzle dzieciaki
Carmen_87
Powodzenia! Clexane też cały czas mam i nie zapowiada się odłożenie bo też pełno opakowań wypisała. Dobrze chociaż, że to za darmonie mam pojęcia brałam tylko luteinę w 1 ciąży bo była od początku zagrożona potem szyjka się skracała ale w 2 pozostałych było wszystko w porządku oprócz w sumie w 3 miałam tylko krwiak ale na to nic nie dostawałam tylko heparynę musiałam brać . Teraz brałam dlatego że w styczniu poroniłam i teraz był wielki krwiak więc dała mi zabezpieczenie duphastonem . 2 dni temu stwierdziła że jest wszystko super (a to gin taka która zawsze woli dmuchać na zimne i jest przewrażliwiona ) mówiła owszem że jeśli się będzie coś złego działo to zaraz mam dzwonić , ale narazie spokój... Trochę się wystraszyłam rano a to w sumie był malusieńki glutek podbarwiony krwia... I dalej nic ....
Narazie staram się nie przemęczać i uważać na siebie , choć dziś ciężko bo mam starsza w domu bo w szkole są egzaminy i młodsza bo chora i są dziś niedozniesienia
reklama
Blackoliwka
Widziałam w chortenie już, sama chciałam braca le mam i bez tego wzdęcia jak ta lalaczemu odradzał? Jak to argumentował? Może on taki prawy i sprawiedliwy?