reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Pocieszyłyście mnie 🙈 na szczęście mój Śp. Teść jak kupował mieszkanie, w którym mieszkamy kupił je na parterze,😅😅😅 jakbym miała wychodzic na jakiekolwiek piętro, to bym chyba z psem nawet nie wyszła 🤣
Dla pocieszenia ja mieszkam na 4 piętrze bez windy 🙉 przed porodem pewnie będę po nich spacerować 😁🙂

reklama
Poczekać poczekam wiadomo ale tak się stresuje, denerwuje. Na tym punkcie jestem bardzo przewrazliwiona. Z mężem staramy się już 10lat 😔 2 lata temu pierwszy raz się udało ale poroniłam w 8tyg 😭 więc to moja druga ciąża na której pierwszy raz w 7tyg6dni usłyszałam bicie serduszka. Ale takie czarne myśli mam w głowie których nie potrafię wyrzucić.
Ja tez dzisiaj jestem 10+3 i objawy typu senność, ból piersi tez mi przeszły- mdlosci nie miałam. Sprawdzałam dzisiaj detektorem i serduszko bije ❤ u Ciebie tez na pewno wszystko ok, trzymam kciuki ✊

Ja czekam na genetyka, wyliczy ryzyko, ale z uwagi na wiek pewnie będzie w okolicach 1:500-1:800. Zobaczymy, co zasugeruje. USG super 🥰
a ile masz lat? Mnie wczoraj ta lekarka opowiedzielila bo powiedziałam że pappa to statystyka . Potwierdziła to co mówi mój gin że USG jest najważniejsze ale oni tych wyników z pappy i tych obliczeń nie biorą z kosmosu i to nie tyle chodzi o ryzyko urodzenia chorego dziecka bo nawet 1:200 to jest niskie ryzyko według opinii lekarzy ale chodzi o to że właśnie pokazuje ryzyko hipotrofii, porodu przedwczesnego i wiele innych i wtedy działają od 16 tyg. Tak na mnie z tym naskoczyla. Tak samo z płcią zresztą. Że na tym etapie to można sobie wróżyć , a ona wróżka nie jest tylko lekarzem i dla niej liczą się tylko fakty. A strzelać to może na strzelnicy a nie jeśli chodzi o tak ważną kwestię. Sprawdzalam kobietę i ma bardzo dużo pozytywnych opinii i faktycznie mój mąż mówi że zachwycony jest tym jak wszystko nam wytłumaczyła, tak dosłownie. Aha jeszcze o te farby pytałam, powiedziała że można farbować, malować paznokcie...bo jeśli coś w tym jest chemicznego jakiś amoniak czy coś to tego są tak małe ilości że nie ma o czym gadać.
Wam przechodzi a mnie w 12 bierze na wymioty, jak wcześniej nie miałam 😅 a na każdej apce napisali że wtedy przechodzi 😄

ooo w moje urodziny ❣️ powodzenia 😍
mi też się nasiliły ale tylko rano a wcześniej miałam cały dzień praktycznie.

Dziewczyny jak mi się nie chce iść do pracy. Deszcz leje, oczy się zamykają. To będzie ciężko dzień

a ile masz lat? Mnie wczoraj ta lekarka opowiedzielila bo powiedziałam że pappa to statystyka . Potwierdziła to co mówi mój gin że USG jest najważniejsze ale oni tych wyników z pappy i tych obliczeń nie biorą z kosmosu i to nie tyle chodzi o ryzyko urodzenia chorego dziecka bo nawet 1:200 to jest niskie ryzyko według opinii lekarzy ale chodzi o to że właśnie pokazuje ryzyko hipotrofii, porodu przedwczesnego i wiele innych i wtedy działają od 16 tyg. Tak na mnie z tym naskoczyla. Tak samo z płcią zresztą. Że na tym etapie to można sobie wróżyć , a ona wróżka nie jest tylko lekarzem i dla niej liczą się tylko fakty. A strzelać to może na strzelnicy a nie jeśli chodzi o tak ważną kwestię. Sprawdzalam kobietę i ma bardzo dużo pozytywnych opinii i faktycznie mój mąż mówi że zachwycony jest tym jak wszystko nam wytłumaczyła, tak dosłownie. Aha jeszcze o te farby pytałam, powiedziała że można farbować, malować paznokcie...bo jeśli coś w tym jest chemicznego jakiś amoniak czy coś to tego są tak małe ilości że nie ma o czym gadać.
mi też się nasiliły ale tylko rano a wcześniej miałam cały dzień praktycznie.

Dziewczyny jak mi się nie chce iść do pracy. Deszcz leje, oczy się zamykają. To będzie ciężko dzień
Ja dziś z pracą mam to samo, w nocy obudziłam się i przez 2 godziny nie mogłam spać, a teraz chodzę jak zombie 🧟‍♀️ Oby szybko dzień zleciał, tego życzę 😘

Ja dziś z pracą mam to samo, w nocy obudziłam się i przez 2 godziny nie mogłam spać, a teraz chodzę jak zombie 🧟‍♀️ Oby szybko dzień zleciał, tego życzę 😘
ani mi nie mów. Myśmy poszli spać koło północy, bo moja mała u rodziców moich śpi dwie noce a myśmy chcieli z pieskiem posiedzieć. I potem już spać nie mogłam, potem siku, potem coś. I jeszcze głowa mnie boli 🤷 ciężki dzień w pracy będzie

reklama
Wam przechodzi a mnie w 12 bierze na wymioty, jak wcześniej nie miałam 😅 a na każdej apce napisali że wtedy przechodzi 😄

ooo w moje urodziny ❣️ powodzenia 😍
Powiem Ci ze ja tez właśnie mam 12+0 i wcześniej w ogóle ani wymiotów/mdlosci nic a teraz w ciągu dnia zdarzają mi się takie rewolucje ze w żołądku się przewraca 🙈 na szczęście wymiotów z tego nie ma, ale kto wie co będzie dalej 🤭

A co do pogody to faktycznie nie pomaga, ja nie mialam siły się zwlec z łóżka , najchetniej bym już tam wróciła 😴

Do góry