reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

U mnie wczoraj to chyba było faktycznie jakieś zatrucie czy coś, bo dzisiaj już czuje się znowu jak ryba w wodzie. Jutro wizyta, mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze! 🥳

Co tam dzisiaj gotujecie?
Ja dziś na obiad jem ziemniaczki, kalafiorek i kotleciki drobiowe. Reszta posiłków póki co nie jest zaplanowana; za chwilę chyba zjem płatki na mleku albo bułeczkę taką moczoną w mleku, potem w jajku, a następnie usmażoną na masełku, a jak tam Twoje dzisiejsze menu się prezentuje? 😋

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie wczoraj to chyba było faktycznie jakieś zatrucie czy coś, bo dzisiaj już czuje się znowu jak ryba w wodzie. Jutro wizyta, mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze! 🥳

U mnie dzisiaj domowe tortille ❤️ Aczkolwiek od jutra mała zmiana dietki bo żelazo wyszło w dolnej granicy.
Ale! Wczoraj ostatnia dawka luteiny u nas 😁 za to doszły tableteczki na tarczyce wiec się wyrównało 😁

dzisiaj nic nie gotuje. Mamy że starym taką zasadę, że w niedzielę jadamy na mieście. W planach jest chińczyk, ale wszystko się okaże . Ostatnio tylko weszłam i wyszłam 🙂

Czesc dziewczyny nie mam jak naposac co usiade i chce cos napisac zawsze cos wyskoczy a potem zapominam.co mialam pisac.😄
Przyszly mi wyniki pappa wszytsko opidane wiec ja chyba bylam w szoku ze wydawalo mi sie ze lekarz malo mowil. Ryzyko skorygowane wyszlo niskie . Dzidzia miala 60 mm a bicie serca 160.😍

Co do imiom nie mamy jeszcze wybrane tzn ja sobie narazie sama myslalam i jesli bedzie dziewczynka chcialabym dac jej imie po mojej mamie czyli Ula . Dla chlopca nie mam kompletnie nic.
Mdlosci mam nadal nie sa caly czas ale sa po jedzeniu i fosc dokuczliwe na szczescie nie wymiotuje. Obecnie 12+5 dni ( najczesciej wychodzil termin na 29 listopada i od tego licze juz)
Ja mam wizyte dopiero 6 czerwca jakos tak daleko sie to wydaje .Czekam tylko na ruchy dziecka zeby byc troche spokojniejszym lozysko mam ma przedniej scianie wiec ruchy moga byc pozniej wyczuwalne mialam tak z corka w 2 ciazy .

Hej mamy 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

21.05.2022

@Dorotii - prenatalne

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

23.05.22
@MartaMarkry - wizyta, 17.45
@Aurora84 - wizyta
@AgataG21 - USG prenatalne (Pappa juz będzie zrobiona) i wizyta kontrolna
@Bebet - prenatalne
24.05.22
@Agnesco - wizyta + prenatalne
@Cleo92 - prenatalne, 06.00
@MissCe - prenatalne
@Poplątana9 - prenatalne, 19.00
@7grudnia - prenatalne
@Malka_91 - prenatalne
@Mamafasolki - prenatalne
@Renjja - prenatalne
@marsi89 - prenatalne, 19.00
@Bebet - wizyta
25.05.22
@Cleo92 - wizyta
@Marcowa22 - prenatalne, 17.50
26.05.22
@Blondynka w sieci - prenatalne
@Purrfect - prenatalne (USG + pobranie krwi do Pappa)
@Dagna42 - wizyta
@nikola1512 - prenatalne z krwi
@natusia.mamusia86 - wizyta
27.05.2022
@Bebet - wizyta
@Monia_91 - wizyta
28.05.22
@ka.an92 - prenatalne
30.05.22
@Olka92 - prenatalne
@Magdalena_27 - prenatalne
@pannadarianna - wizyta
@Blackoliwka - wizyta
31.05.2022
@nikola1512 - USG prenatalne
@Hol-inka - USG prenatalne
@Kamilad - wizyta
@Bibi80 - prenatalne villocentesis (CVS)
@7grudnia - wizyta, 17.00
@Strzyga_ - USG

01.06.2022
@Aniaaa_022 - wizyta
@Blackoliwka - prenatalne
02.06.2022
@ka.an92 - prenatalne
@Majka2022 - prenatalne
@anulaa_89 - wizyta
@MałaMi 2022 - wizyta
03.06.2022
@Mamafasolki - wizyta
@Coronita - wizyta, 16.45
06.06.2022
@Bibi80 - wizyta
@Sentosa - wizyta
@Diaanaa - prenatalne
07.06.2022
@MałaMi 2022 - prenatalne
08.06.2022
@Carolina123 - wizyta
09.06.2022
@MartaMarkry - prenatalne
@Diaanaa - prenatalne
10.06.2022
@Karola z nadzieją - prenatalne
@Kamsik - wizyta
@Olka92 - wizyta, 9.00
13.06.2022
@pannadarianna - prenatalne
@Margeritka28 - wizyta rano + prenatalne 16.00
@marsi89 - wizyta
14.06.2022
@anulaa_89 - USG prenatalne
15.06.2022
@Strzyga_ - wizyta
17.06.2022
@Dagna42 - prenatalne
@Cytryna* - wizyta
21.06.2022
@Carolina123 - prenatalne
@Kamilad - prenatalne
@Blondynka w sieci - wizyta
22.06.2022
@Strzyga_ - USG z Pappa
24.06.2022
@Cytryna* - prenatalne
Ja mam 07.06. prenatalne i 30.06. wizyta

Ostatnio tyle tu narzekałam, ze nie mam objawów… a od rana takie mdłości, ze nie mam siły na kompletnie nic 😰
Ja też narzekałam na brak objawów i nadal się nie pojawiły. To pewnie genetyczne bo moja mama też w ogóle nie czuła, że jest w ciąży. Mam nadzieję, że również po niej nie będę miała rozstępów :)) jestem strasznie chuda i to moje zmartwienie. Trzymam kciuki, oby mdłości szybko przeszły!

Lepiej niech miną bo wpadnę w depresje. Ja już Teraz ledwo żyję.. Jakbym miała tak całą ciążę mieć to ja dziękuję. Nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Mam lepsze chwile. Ale to są tylko chwile.
I wcale nie będę się martwić czy wszystko w porządku jak miną. Będę wniebowzięta. Ja już powiedziałam mężowi, że to moja pierwsza i ostatnia ciąża. Wiem, że tak wytęskniona i wymarzona. Ale jak widziałam koleżanki, które do końca prawie pracowały, biegały skakały, a ja ledwo wyjdę do sklepu i umieram to serio nie wiem co ze mną jest nie tak. A nie byłam przed ciąża kanapowcem...
To raczej od ciąży zależy 🤷‍♀️ w pierwszej latałam, skakałam, wszystko robiłam i pracowałam do 38 tc. Lekarza poporosiłam o L4 na ostatnie dwa tygodnie, bo się trochę bałam, że urodzę, a miałam jeszcze ważną sprawę do załatwienia 😅 której termin mi przesunęli na kilka dni po terminie z OM 😡
Druga ciąża: i nadciśnienie się na chwilę przyplątało, i walczyłam, żeby cukrzyca mi nie wyszła, i bóle pleców, że w końcu mimo iż nie zamierzałam w 5 mc poszłam już na zwolnienie, żeby spokój mieć.
Teraz z kolei ta torbiel 🙄 niby gin nie widzi przeciwskazań jeśli chcę pracować, ale zwolnienie od ręki też mi wypisze jeśli tylko chcę. Ja nie wiem 🤷‍♀️ mam mieszane uczucia. Jeśli ciąża się nie utrzyma to tym bardziej nie chce brać zwolnienia 🙄 Zobaczę co mi za te 1,5 tyg babka na usg powie 🤷‍♀️

mieszkam za granica tudzież w Holandii, niestety prawo tutaj jest trochę chore i ciężarne muszą pracować. Tzn nie muszą ale należy się tylko 3 mc płatnego urlopu. No cóż póki co do 6 mc muszę dać radę. Praca na magazynie, przy na prawdę ciężkich kartonach takich dla Tesli i innych marek aut (np na części ) no i są jeszcze inne trochę mniejsze . Póki co dają mi trochę lżejsze prace żeby nie dźwigać ale tak... nie jestem zadowolona z pracy, a do Polski mnie mogę zjechać. Pracy póki co też już nie zmienię . Ogólnie unikam dźwigania czegokolwiek jak ognia 🤭 Najgorsze dla mnie są zawroty głowy, senność , ogólne zmęczenie i ból nóg jeżeli np stoję w miejscu kilka godzin. Zazdroszcze że w Polsce można sobie wziąć urlop i takie długie macierzyńskie ☹️
Przesada w żadną stronę nie jest dobra 🤷‍♀️ jednak chyba wolę polskie rozczulanie się niż takie niemalże prawo Sparty 🙄

Ja niestety stąd uciekam, ciąża się zatrzymała jakiś 1,5 tygodnia temu. Paradoksalnie w ciągu tych 1,5 ZACZĘŁAM mieć jakiekolwiek objawy ciąży jak wrażliwość na zapachy czy poranne rzygnięcie 🙄🙄🙄

Lepiej niech miną bo wpadnę w depresje. Ja już Teraz ledwo żyję.. Jakbym miała tak całą ciążę mieć to ja dziękuję. Nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Mam lepsze chwile. Ale to są tylko chwile.
I wcale nie będę się martwić czy wszystko w porządku jak miną. Będę wniebowzięta. Ja już powiedziałam mężowi, że to moja pierwsza i ostatnia ciąża. Wiem, że tak wytęskniona i wymarzona. Ale jak widziałam koleżanki, które do końca prawie pracowały, biegały skakały, a ja ledwo wyjdę do sklepu i umieram to serio nie wiem co ze mną jest nie tak. A nie byłam przed ciąża kanapowcem...
Moje ciaze wszystkie wyglądają podobnie leżenie i nic nie robienie przejdę trochę i wszystko mi dretwieje bol straszny z pierwsza ciaza 9 lat temu plamienia potem szyjka i tak prawie 9 msc przelezone i wiem ze jak nie wyleże to nie utrzymam ciazy to jest bardzo duże poświęcenie ale jeśli donoszę to warto 🙂także Mamuśki leżące damy radę 🙂

reklama
Do góry