Dopisane@Purrfect możesz dopisać mnie na 20.05 na wizytę?
reklama
Edka88
Fanka BB :)
Kciuki zacisnieteHej mamy
Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem
17.05.22
@olenka201 - prenatalne
@Carmen_87 - wizyta
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki!
18.05.22
@anulaa_89 - wizyta
@Nantes - wizyta
@7grudnia - wizyta
@Strzyga_ - wizyta
19.05.22
@Malka_91 - wizyta
@astorlee - prenatalne
@MoniaJ2424 - wizyta
20.05.22
@Blondynka w sieci - wizyta
@Olka92 - wizyta
@Cytryna* - wizyta
@Coronita - wizyta
23.05.22
@MartaMarkry - wizyta
@Aurora84 - wizyta
@AgataG21 - USG prenatalne (Pappa juz będzie zrobiona) i wizyta kontrolna
@Bebet - prenatalne
24.05.22
@Agnesco - wizyta + prenatalne
@Cleo92 - prenatalne
@MissCe - prenatalne
@Poplątana9 - prenatalne
@7grudnia - prenatalne
@Malka_91 - prenatalne
@Mamafasolki - prenatalne
@Renjja] - prenatalne
@Strzyga_ - USG
@marsi89 - prenatalne
25.05.22
@Cleo92 - wizyta
@Marcowa22 - prenatalne
26.05.22
@Blondynka w sieci - prenatalne
@Purrfect - prenatalne (USG + pobranie krwi do Pappa)
@Dagna42 - wizyta
@nikola1512 - prenatalne z krwi
28.05.22
@ka.an92 - prenatalne
30.05.22
@Olka92 - prenatalne
@Magdalena_27 - prenatalne
@pannadarianna - wizyta
31.05.2022
@nikola1512 - USG prenatalne
@Hol-inka - USG prenatalne
@Aniaaa_022 - wizyta 01.06
@ka.an92 - prenatalne 02.06
@Majka2022 - prenatalne 02.06
@Mamafasolki - wizyta 03.06
@Bibi80 - wizyta 06.06
@Sentosa - wizyta 06.06
@Diaanaa - prenatalne 6.06
@Carolina123 - wizyta 08.06.22
@MartaMarkry - prenatalne 09.06
@Diaanaa - prenatalne 09.06
@Karola z nadzieją - prenatalne 10.06
@Kamsik - wizyta 10.06
@pannadarianna - prenatalne 13.06
@Margeritka28 - wizyta 13.06
@marsi89 - wizyta 13.06
@Dagna42 - prenatalne 17.06
@Carolina123 - prenatalne 21.06.22
Kamilad
U mnie kolejna wizyta 31.05.Hej mamy
Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem
17.05.22
@olenka201 - prenatalne
@Carmen_87 - wizyta
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki!
18.05.22
@anulaa_89 - wizyta
@Nantes - wizyta
@7grudnia - wizyta
@Strzyga_ - wizyta
19.05.22
@Malka_91 - wizyta
@astorlee - prenatalne
@MoniaJ2424 - wizyta
20.05.22
@Blondynka w sieci - wizyta
@Olka92 - wizyta
@Cytryna* - wizyta
@Coronita - wizyta
23.05.22
@MartaMarkry - wizyta
@Aurora84 - wizyta
@AgataG21 - USG prenatalne (Pappa juz będzie zrobiona) i wizyta kontrolna
@Bebet - prenatalne
24.05.22
@Agnesco - wizyta + prenatalne
@Cleo92 - prenatalne
@MissCe - prenatalne
@Poplątana9 - prenatalne
@7grudnia - prenatalne
@Malka_91 - prenatalne
@Mamafasolki - prenatalne
@Renjja] - prenatalne
@Strzyga_ - USG
@marsi89 - prenatalne
25.05.22
@Cleo92 - wizyta
@Marcowa22 - prenatalne
26.05.22
@Blondynka w sieci - prenatalne
@Purrfect - prenatalne (USG + pobranie krwi do Pappa)
@Dagna42 - wizyta
@nikola1512 - prenatalne z krwi
28.05.22
@ka.an92 - prenatalne
30.05.22
@Olka92 - prenatalne
@Magdalena_27 - prenatalne
@pannadarianna - wizyta
31.05.2022
@nikola1512 - USG prenatalne
@Hol-inka - USG prenatalne
@Aniaaa_022 - wizyta 01.06
@ka.an92 - prenatalne 02.06
@Majka2022 - prenatalne 02.06
@Mamafasolki - wizyta 03.06
@Bibi80 - wizyta 06.06
@Sentosa - wizyta 06.06
@Diaanaa - prenatalne 6.06
@Carolina123 - wizyta 08.06.22
@MartaMarkry - prenatalne 09.06
@Diaanaa - prenatalne 09.06
@Karola z nadzieją - prenatalne 10.06
@Kamsik - wizyta 10.06
@pannadarianna - prenatalne 13.06
@Margeritka28 - wizyta 13.06
@marsi89 - wizyta 13.06
@Dagna42 - prenatalne 17.06
@Carolina123 - prenatalne 21.06.22
Aniaaa_022
my liczymy na chłopca- nawet nad imieniem dla dziewczynki się nie zastanawiamy ale wiadomo najważniejsze żeby było zdroweMacie jakies przeczucia związane z płcią dziecka ? Ja w tej ciąży totalnie nie ! W tamtej się sprawdziły
Ja zapisując się na NFZ w przychodni przyszpitalnej miałam pierwszą wizytę w 12 tc i pierwsze usg w 18 tc "bo wcześniej nie ma terminów ". Ginka twierdziła, że ona "chce mnie częściej widywać ", ale panie z rejestracji wiedziały swoje i tak się bawiłam aż na chyba usg wyszło, że coś może być nie tak z nerkami dziecka wtedy zdobyłam telefon do ordynatora szpitala i od tej pory on mnie już przyjmował (na NFZ), sam ustalał terminy wizyt, w kolejnym usg na które od razu dostałam skierowanie bez problemu się to wszystko na szczęście nie potwierdziło, ale ja miałam już spokojną głowę do końca ciąży.
Usg w szpitalu było super, piękne zdjęcia w 3D dostałam
kasiaa91
Przerwy w biciu serca się nie zdarzają, głupoty gada serce może być nie do odnalezienia detektorem, kwestia ułożenia dziecka chociażby i już kupa stresów ale to nie znaczy ze serce sobie przestaje bićJezus Maryjo to co tam masz ? Ja miałam morfologię i mocz podstawe, crp, toxo, kiłę, HIV, cmv, homocysteine, TSH, ft4 i 3. I to chyba wszystko.
Dziewczyny a propo detektora tętna pytalam mojego gina powiedział że mam nie kupować bo zawału dostanie a on razem ze mną ogolnie powiedział mi że u dzieci jest tak że niekiedy zdarzają się przerwy w biciu serca i to jest normalne jakoś tak mi tłumaczył i wtedy jest stres. Powiedział że mam jego numer prywatny i jakby cokolwiek się działo to mam dzwonić o każdej porze i on mnie przyjmie czy to w szpitalu czy u siebie, żeby uspokoi ale z detektorem mam sobie dać spokój.
Dziewczyny większość historii, które opisujecie przy NFZ to jakieś horrory, bardzo współczuję takich doświadczeń. Ja chciałam tylko sprostować, że chodzę "państwowo", ale nie mieszkam w Polsce. Żeby ktoś się błędnie nie zasugerował, po tych opisach chyba też bym się przerzuciła na prywatne prowadzenie.
U mnie dziś 11+0 Maleństwo jest wielkości figi Mdłości jeszcze czasem trzymają ale niewielkie i coraz więcej jest dni bez nich, za to dziś lekko pobolewa mnie podbrzusze. Brzuch się trochę zaokrąglił, ale nikt nie w temacie nie domyśliłby się jeszcze, przez co
Dziś przepiękna pogoda i zaraz zmykam na długi spacer.
Miłego dnia wszystkim i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!
U mnie dziś 11+0 Maleństwo jest wielkości figi Mdłości jeszcze czasem trzymają ale niewielkie i coraz więcej jest dni bez nich, za to dziś lekko pobolewa mnie podbrzusze. Brzuch się trochę zaokrąglił, ale nikt nie w temacie nie domyśliłby się jeszcze, przez co
Dziś przepiękna pogoda i zaraz zmykam na długi spacer.
Miłego dnia wszystkim i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!
kasiaa91
Dla mnie ginekolog i prowadzenie ciąży to więcej niż lekarz - to taki lekarz intymny, któremu mam udać, lubić, pogadać i się pośmiać i czuć się w 100% zaopiekowana i bezpieczna. Taki ginekolog, położnik, internista i trochę psycholog w jednym. Ja moją dr uwielbiam, po porodzie miałam doła że już tam tak często nie chodzę moje wizyty trwają pewnie z godzinę, jest czas na wszystko.Powiem Wam, że niesamowite jest to, że tak wiele z nas prowadzi ciąże prywatnie. To tylko potwierdza, że nasza służba zdrowia funkcjonuje fatalnie. Ja próbowałam zapisać się do jednej z poradni w Warszawie i termin na sierpień, w drugiej na wrzesień a ponoć w ciąży kobieta powinna zostać przyjęta w ciągu 7 dni. Żart.
Normalnie korzystam z lekarzy z luxmedu ale ciąży w życiu bym tam nie prowadziła, przy takim przemiale, braku czasu na pacjentkę itp.
Za to hematologicznie prowadzę się na NFZ i to jest petarda w sensie pozytywnym.
Kontakt z lekarzem choćby mailowo, przy jakichkolwiek komplikacjach to lekarz dzwoni sam do centrum krwiodawstwa, leki są przygotowane na konkretną godzinę, darmowe, z całym osprzętem (od wenflonów po kroplówki), dostarczane w razie potrzeby do szpitala w sekundę. Przed każdym zabiegiem nowa konsultacja i zalecenia.
No marzenie, jak to funkcjonuje.
Coronita
da się? DaJa zapisując się na NFZ w przychodni przyszpitalnej miałam pierwszą wizytę w 12 tc i pierwsze usg w 18 tc "bo wcześniej nie ma terminów ". Ginka twierdziła, że ona "chce mnie częściej widywać ", ale panie z rejestracji wiedziały swoje i tak się bawiłam aż na chyba usg wyszło, że coś może być nie tak z nerkami dziecka wtedy zdobyłam telefon do ordynatora szpitala i od tej pory on mnie już przyjmował (na NFZ), sam ustalał terminy wizyt, w kolejnym usg na które od razu dostałam skierowanie bez problemu się to wszystko na szczęście nie potwierdziło, ale ja miałam już spokojną głowę do końca ciąży.
reklama
MissCe
Ja mam przeczucie ze będzie tym razem chłopak ale wszyscy mówią ze kolejna dziewczynka Ale tak jak w tamtej ciąży byłam nastawiona cała sobą na dziewczynkę i nawet nie dopuszczalam innej myśli tak teraz widząc jakie są sytuacje i wiedząc jak ciężko było utrzymać ta ciąże chce po
Prostu zdrowe dziecko. Oczywiście wiem ze tego chce każda z nas ale zawsze jest jakieś ziarenko nadziei i oczekiwań co do płci ale przyrzekam Wam teraz jest mi obojętne zupełnie. Jutro mam prenatalne o 12:00 udało mi się wywalczyć zmianę terminu. Bo w niedziele zadzwonili ze zepsul się sprzęt i mogą mi zaproponować 8 czerwca (czyli 16 tydzien), ale wyklocilaM się z nimi i lekarz przyjdzie specjalnie wcześniej dla mnie w środę, mam nadzieje ze przez to nie będzie nieprzyjemny
Prostu zdrowe dziecko. Oczywiście wiem ze tego chce każda z nas ale zawsze jest jakieś ziarenko nadziei i oczekiwań co do płci ale przyrzekam Wam teraz jest mi obojętne zupełnie. Jutro mam prenatalne o 12:00 udało mi się wywalczyć zmianę terminu. Bo w niedziele zadzwonili ze zepsul się sprzęt i mogą mi zaproponować 8 czerwca (czyli 16 tydzien), ale wyklocilaM się z nimi i lekarz przyjdzie specjalnie wcześniej dla mnie w środę, mam nadzieje ze przez to nie będzie nieprzyjemny