reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
U mnie lekarz jakoś w 11/12 tc zaczął badać przez powłoki brzuszne , ale i tak przy każdym badaniu również robil to dopochwowo

Babeczki - jakie warzywa wcinacie na surowo na przekąski? Owoce owocami, z tym nie mam problemu. Ale wypadałoby tez jeść warzywniak. U mnie jedyne warzywo to chyba pomidor ale w formie dodatku, a samodzielnie to kalarepa 😅 wczoraj byłam na zakupach przeszłam dwa razy warzywniak i zabrakło mi natchnienia co jeść😅

Chce wszystkie słodycze, których mało jem, ale chce je wszystkie zamienić na warzywa/owoce. 😒 cooooo jecie???
Ja to mam jakiś problem z warzywami z owocami nie ma problemu mogę jeść wszystkie ale warzywa mi coś nie wchodzą 🙈

Ja to mam jakiś problem z warzywami z owocami nie ma problemu mogę jeść wszystkie ale warzywa mi coś nie wchodzą 🙈
dobrze że owoce wchodzą 😉 mnie dziś wcale nic nie wchodziło , aż do czasu jak zjadłam tosta 🤣
Zezarlam teraz 2 tosty takiego smaka miałam .... Mam niemożliwa huśtawkę jedzeniowa 🤣🤦

Babeczki - jakie warzywa wcinacie na surowo na przekąski? Owoce owocami, z tym nie mam problemu. Ale wypadałoby tez jeść warzywniak. U mnie jedyne warzywo to chyba pomidor ale w formie dodatku, a samodzielnie to kalarepa 😅 wczoraj byłam na zakupach przeszłam dwa razy warzywniak i zabrakło mi natchnienia co jeść😅

Chce wszystkie słodycze, których mało jem, ale chce je wszystkie zamienić na warzywa/owoce. 😒 cooooo jecie???
Za chwilę będzie pora na owoce więc trzeba korzystać póki się da :) z warzyw to właśnie ogórek, pomidor z cebulą, kalarepka, marchewka, ja jeszcze do każdej kanapki dodaje szczypiorek :) kocham nektarynki, brzoskwinie , malinki, truskawki, kiwi, granaty, arbuza :) właśnie od paru dni chodzą za mną gofry z owocami 😍 nadchodzi sezon więc łapmy ile wlezie tych witaminek :) u mnie tata dużo sadzi wszystkiego na ogródku, więc będę korzystać jak w tamtym roku :) mało się odzywam, ale ciężko znaleźć czas, ale czytam wszystko co piszecie kochane :) najczęściej właśnie jak położę dzieci spać, wyjdę z psem, wykąpie się, położę się do łóżka to dopiero was nadrabiam :)

Tak. W 12 tc i potem w 13/14 tc tak samo przez powłoki.

A generalnie na każdej wizycie do końca mój gin bada i tak i tak, bo mierzy szyjkę. 🤷‍♀️
no mój właśnie też tak robi. Niezależnie od wysokości ciąży.

Na necie teraz czytałam że do 11 należy dopochwowo a potem można przez brzuch
u mnie wina przodozgiecia macicy. Przez powłoki był lepszy widok niż dopochwowo. :)
u mnie wina przodozgiecia macicy. Przez powłoki był lepszy widok niż dopochwowo. :)
to mi w pierwszej ciąży gin powiedziała że właśnie dopochwowo tak dlugo robi bo mam tyłozgięcie i przez brzuch źle widać. A w kolejnych ciążach już mam napisane że przodozgiecie🤣🙄 chyba coś mi się po ciąży zmieniło 😱🤣

A ja przed chwilą wcisnęłam sałatkę owocowa męża😋 dorzuciłam sobie do tego siemię lniane bo coś osttanio problem z wypróżnianiem i może po siemieniu lnianym ruszy. Bo już nie mam pomysłu

Za chwilę będzie pora na owoce więc trzeba korzystać póki się da :) z warzyw to właśnie ogórek, pomidor z cebulą, kalarepka, marchewka, ja jeszcze do każdej kanapki dodaje szczypiorek :) kocham nektarynki, brzoskwinie , malinki, truskawki, kiwi, granaty, arbuza :) właśnie od paru dni chodzą za mną gofry z owocami 😍 nadchodzi sezon więc łapmy ile wlezie tych witaminek :) u mnie tata dużo sadzi wszystkiego na ogródku, więc będę korzystać jak w tamtym roku :) mało się odzywam, ale ciężko znaleźć czas, ale czytam wszystko co piszecie kochane :) najczęściej właśnie jak położę dzieci spać, wyjdę z psem, wykąpie się, położę się do łóżka to dopiero was nadrabiam :)
ja owoce to jem wszystkie bez problemu, ale warzywa jednak maja inne wartości i warto je włączyć.. a u mnie z nimi kiepsko :/

Z owoców czekam na brzoskwinie, arbuzy i truuuuuuuskawki!!!

reklama
ja owoce to jem wszystkie bez problemu, ale warzywa jednak maja inne wartości i warto je włączyć.. a u mnie z nimi kiepsko :/

Z owoców czekam na brzoskwinie, arbuzy i truuuuuuuskawki!!!
Ale mi zapachniało latem ☀️ Ja już dziś wciągałam truskawki! Mąż kupił mi do podjadania taki mix owocowy: borówki, maliny i truskawki właśnie. Sama bym nie kupiła bo to nie sezon jeszcze ale szczerze, nie wiem, co oni z nimi robili, ale były przepyszne i takie, jak w czerwcu 😍 🍓

Do góry