reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Żeby zrobić badania te pierwsze krwi, USG miałam już robione 😊
Z tego, co kojarzę, to badania krwi są zalecane jak najwcześniej, najlepiej do 10 tygodnia, ALE tylko na wirusowe zapalenie wątroby typu B, syfilis i HIV (przynajmniej tak to jest w UK). A dlatego tak wcześnie, żeby ew. zacząć jak najwcześniej leczenie. Nie wiem, jak z innymi testami, wydaje mi się, że mogą poczekać.
Edit: ok, doczytałam, że do 10 tyg bada się jeszcze jeszcze niedokrwistość sierpowatokrwinkową i niedokrwistość tarczowatokrwinkową (cokolwiek to jest).

ja leżę boli mniej, ale krwawie zrobili badania i betę czekamy do piątku do powtórki bety i usg
Mocno krwawisz ? 😞
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze . Kiedy masz mieć te wyniki bety ?
W piątek wszystko dopiero się okaże ?
A co mówią lekarze ?

Hej ! My już po wizycie dzisiaj 5+6, wszystko na swoim miejscu - doktor powiedziała ze już nawet widzi bicie serca ! Jestem przeszczęśliwa 🥰 to moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest nowe ale myślałam ze pcos wykluczy mnie z bycia mama 🥺 załączam zdjecie tego kilku milimetrowego człowieczka 🥺🥺🤍
CUUUDOWNIE 🥺🥺🥺🥺 dobrze kojarzę cię po ovi? Dopongowalam i cieszę się jak szlag! ❤️

Mocno krwawisz ? 😞
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze . Kiedy masz mieć te wyniki bety ?
W piątek wszystko dopiero się okaże ?
A co mówią lekarze ?
mocno, ale to raczej wygląda na krwawienie z szyjki, bo po badaniu stwierdzili, że szyjka zamknięta, więc chyba trzyma. Rano wzięli betę zaraz zapytam czy już wiadomo. Ale odniesienie będzie do piątkowego wyniku i usg

Z tego, co kojarzę, to badania krwi są zalecane jak najwcześniej, najlepiej do 10 tygodnia, ALE tylko na wirusowe zapalenie wątroby typu B, syfilis i HIV (przynajmniej tak to jest w UK). A dlatego tak wcześnie, żeby ew. zacząć jak najwcześniej leczenie. Nie wiem, jak z innymi testami, wydaje mi się, że mogą poczekać.
Edit: ok, doczytałam, że do 10 tyg bada się jeszcze jeszcze niedokrwistość sierpowatokrwinkową i niedokrwistość tarczowatokrwinkową (cokolwiek to jest).
@Olka92
Ja mam taką rozpiskę na początek z poprzedniej ciąży:
20220504_125014.jpg

Też tak miałam w pierwszej ciąży 🙄 prenatalne miałam chyba w 18 tc, bo tak samo na NFZ nie było terminów. Wtedy podchodziłam do tego bardzo lekko i się w ogóle nie stresowałam 🤷‍♀️

Teraz chodzę prywatnie, ale terminy wcale nie lepsze - jak się ponad tydzień temu zapisywałam to pierwszy wolny do mojego gina był na 14 czerwca!!! Gdyby nie to, że akurat rozpoczyna współpracę z nową przychodnią i termin był miesiąc wcześniej to bym sobie nieźle poczekała 😖🙄
Właśnie zadzwoniłam znowu do przychodni i powiedziałam że potrzebuję skierowanie na badania to Kobietka odpowiedziała że nie może mnie szybciej zapisać.... Więc nic innego mi nie pozostaje jak czekać 😅 a na prenatalne mam 30 Maja

Ja musze zrobić HIV, HCV, TSH, morfologie, mocz i w coś tam A więc też do 10 tygodnia powinnam zrobić? Bo 20 Maja u mnie będzie jakoś 12 tydzień

reklama
mocno, ale to raczej wygląda na krwawienie z szyjki, bo po badaniu stwierdzili, że szyjka zamknięta, więc chyba trzyma. Rano wzięli betę zaraz zapytam czy już wiadomo. Ale odniesienie będzie do piątkowego wyniku i usg
O rany 😞 mam nadzieję że to tylko z tej szyjki . Trzymam mocno kciuki i jak coś będziesz wiedziała daj od razu znać

Do góry