Hey ja czekam na pierwsza wizyte 10. 05 z obliczeń termin na 30 grudnia.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z tego, co kojarzę, to badania krwi są zalecane jak najwcześniej, najlepiej do 10 tygodnia, ALE tylko na wirusowe zapalenie wątroby typu B, syfilis i HIV (przynajmniej tak to jest w UK). A dlatego tak wcześnie, żeby ew. zacząć jak najwcześniej leczenie. Nie wiem, jak z innymi testami, wydaje mi się, że mogą poczekać.Żeby zrobić badania te pierwsze krwi, USG miałam już robione
Mocno krwawisz ?ja leżę boli mniej, ale krwawie zrobili badania i betę czekamy do piątku do powtórki bety i usg
CUUUDOWNIE dobrze kojarzę cię po ovi? Dopongowalam i cieszę się jak szlag!Hej ! My już po wizycie dzisiaj 5+6, wszystko na swoim miejscu - doktor powiedziała ze już nawet widzi bicie serca ! Jestem przeszczęśliwa to moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest nowe ale myślałam ze pcos wykluczy mnie z bycia mama załączam zdjecie tego kilku milimetrowego człowieczka
mocno, ale to raczej wygląda na krwawienie z szyjki, bo po badaniu stwierdzili, że szyjka zamknięta, więc chyba trzyma. Rano wzięli betę zaraz zapytam czy już wiadomo. Ale odniesienie będzie do piątkowego wyniku i usgMocno krwawisz ?
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze . Kiedy masz mieć te wyniki bety ?
W piątek wszystko dopiero się okaże ?
A co mówią lekarze ?
@Olka92Z tego, co kojarzę, to badania krwi są zalecane jak najwcześniej, najlepiej do 10 tygodnia, ALE tylko na wirusowe zapalenie wątroby typu B, syfilis i HIV (przynajmniej tak to jest w UK). A dlatego tak wcześnie, żeby ew. zacząć jak najwcześniej leczenie. Nie wiem, jak z innymi testami, wydaje mi się, że mogą poczekać.
Edit: ok, doczytałam, że do 10 tyg bada się jeszcze jeszcze niedokrwistość sierpowatokrwinkową i niedokrwistość tarczowatokrwinkową (cokolwiek to jest).
Właśnie zadzwoniłam znowu do przychodni i powiedziałam że potrzebuję skierowanie na badania to Kobietka odpowiedziała że nie może mnie szybciej zapisać.... Więc nic innego mi nie pozostaje jak czekać a na prenatalne mam 30 MajaTeż tak miałam w pierwszej ciąży prenatalne miałam chyba w 18 tc, bo tak samo na NFZ nie było terminów. Wtedy podchodziłam do tego bardzo lekko i się w ogóle nie stresowałam
Teraz chodzę prywatnie, ale terminy wcale nie lepsze - jak się ponad tydzień temu zapisywałam to pierwszy wolny do mojego gina był na 14 czerwca!!! Gdyby nie to, że akurat rozpoczyna współpracę z nową przychodnią i termin był miesiąc wcześniej to bym sobie nieźle poczekała
Nic innego mi nie pozostaje jak tylko czekaćto myśle, ze na spokojnie można czekać. Być może zleci ci więcej badań wtedy.
Ja musze zrobić HIV, HCV, TSH, morfologie, mocz i w coś tam A więc też do 10 tygodnia powinnam zrobić? Bo 20 Maja u mnie będzie jakoś 12 tydzieńZ tego, co kojarzę, to badania krwi są zalecane jak najwcześniej, najlepiej do 10 tygodnia, ALE tylko na wirusowe zapalenie wątroby typu B, syfilis i HIV (przynajmniej tak to jest w UK). A dlatego tak wcześnie, żeby ew. zacząć jak najwcześniej leczenie. Nie wiem, jak z innymi testami, wydaje mi się, że mogą poczekać.
Edit: ok, doczytałam, że do 10 tyg bada się jeszcze jeszcze niedokrwistość sierpowatokrwinkową i niedokrwistość tarczowatokrwinkową (cokolwiek to jest).
O rany mam nadzieję że to tylko z tej szyjki . Trzymam mocno kciuki i jak coś będziesz wiedziała daj od razu znaćmocno, ale to raczej wygląda na krwawienie z szyjki, bo po badaniu stwierdzili, że szyjka zamknięta, więc chyba trzyma. Rano wzięli betę zaraz zapytam czy już wiadomo. Ale odniesienie będzie do piątkowego wyniku i usg