reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
D
jak zliczysz sobie te wszystkie kiły, hiv, toxo itp itd to wychodzi pokaźna suma za całość 🤯
Dokładnie tak.
Pamiętam w pierwszej ciąży zapłaciłam ponad 700 zł za pierwsze badania ( w moim przypadku też więcej badań związanych z pracą tarczycy bo mam niedoczynność ). Prywatna przychodnia. Szczerze to jak mam się prosić o skierowania na część badań to już wolę iść prywatnie

Mnie chyba nikt nie pobije w tym miesiącu jesli chodzi o badania 😱 ale mam już z głowy

Załączniki

• 20220419_142740.jpg
    20220419_142740.jpg
    593,6 KB · Wyświetleń: 108
D

Dokładnie tak.
Pamiętam w pierwszej ciąży zapłaciłam ponad 700 zł za pierwsze badania ( w moim przypadku też więcej badań związanych z pracą tarczycy bo mam niedoczynność ). Prywatna przychodnia. Szczerze to jak mam się prosić o skierowania na część badań to już wolę iść prywatnie
u mnie teraz gin powiedziała, ze jako ze rodziłam dwa lata temu to mam wrócić z karta ciazy i części badań nie będę musiała robić.. zawsze to pare „groszy” do przodu. Straszne to jest ile to wszystko kosztuje, ale no ja byłam swiadoma. Zawsze warto pytać lekarza o rozbicie badań na kilka wizyt, bo jest różnica płacić stówę miesięcznie niż 500 czy 600 czy 700 za jednym rzutem 🤯

szok. Ja dostałam teraz badania to zapłaciłam 120 zl, ale moja lekarz wszystkie badania rozkłada co wizytę. Może w waszym przypadku poprostu większość zrobilyscie odrazu i potem już będzie morfologia mocz tylko, czy nie? 🤯 500 zł za badania rany..
tak, później już tylko morfo i mocz, ja jeszcze będę robić regularnie TSH i co trymestr przeciwciała Coombsa bo mam niezgodność serologiczna z mężem. A teraz siedzę i jak głupi sprawdzam diagnostykę co chwile bo czekam na wyniki TSH… 2 tyg temu było 5,59 i boje się jakie będzie dzisiaj :(

u mnie teraz gin powiedziała, ze jako ze rodziłam dwa lata temu to mam wrócić z karta ciazy i części badań nie będę musiała robić.. zawsze to pare „groszy” do przodu. Straszne to jest ile to wszystko kosztuje, ale no ja byłam swiadoma. Zawsze warto pytać lekarza o rozbicie badań na kilka wizyt, bo jest różnica płacić stówę miesięcznie niż 500 czy 600 czy 700 za jednym rzutem 🤯
ja wole jednorazowo, bo później mam jeden rachunek do rozliczenia z ubezpieczycielem, a nie kilka :)

reklama
Do góry