reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Tak skojarzyłam po tym Acardzie od owu :p mi się udało zajść w ciąże w 1 cyklu z jego zaleceniami…. Tez jestem na Acardzie, Accofilu i Heparynie :) szczepień nie miałam, bo to allo mi wyszło okej :)
u nas niestety allo 0, potem szczepienia limocytami od partnera i dalej 0 🤦🏼‍♀️ jestem po pierwszym szczepieniu pullowanym, a kolejne to doszczepianie, jeśli wszystko będzie ok na kolejnym usg. Sam accofil daje podobno 60% szans przy allo 0 bez szczepień.
Jestem ciekawa, kiedy będziemy schodzić z accofilu. W zaleceniach mam do ok 10tyg. Z drugiej strony acard zaleca do 8 tyg, ale coś mi się nie widzi żeby go przestać brać.

reklama
Heja! My już po wizycie. Prawie 2cm, serduszko 172/min, powiedziała że nie ma żadnych zastrzeżeń że wszystko wygląda dobrze tam w środku. 8+4 potwierdzone więc poród na przełomie listopada/grudnia 😊.

Widziałam że pisałyście o porodach... niestety nie mam żadnego doświadczenia ale zapewne obie metody maja plusy i minusy... mi chodzi po głowie poród w wodzie jeśli miałabym probowac SN bo jakoś tak mi się wydaje że będzie mniej "brudno". Czy któraś z Was rodziła w wodzie?
Prześliczna foczka! 😁Dołączam się do pytania o poród w wodzie, bo też mi to chodzi po głowie. Na bank wiem, że nie dam się położyć w poziomie i tak rodzić, to chyba najgorsza możliwa pozycja (poza staniem na głowie :p )

u nas niestety allo 0, potem szczepienia limocytami od partnera i dalej 0 🤦🏼‍♀️ jestem po pierwszym szczepieniu pullowanym, a kolejne to doszczepianie, jeśli wszystko będzie ok na kolejnym usg. Sam accofil daje podobno 60% szans przy allo 0 bez szczepień.
Jestem ciekawa, kiedy będziemy schodzić z accofilu. W zaleceniach mam do ok 10tyg. Z drugiej strony acard zaleca do 8 tyg, ale coś mi się nie widzi żeby go przestać brać.
w jakiej porze dnia bierzesz acard a w jakiej heparynę?

Mam identyczne zalecenia. Acard 8tydzien, Accofil 10/11tydzien. 8 już zaraz, a 10 już tez niedaleko 🙈 ja już nie mam wizyty u Pasnika wiec będę musiała odstawiać tak jak w zaleceniach 🤷🏼‍♀️

ja nie zapłaciłam nic za luteinę i clexane. W ciąży jest za darmo. Mi się ginka pomyliła wystawiła normalna receptę a potem sobie przypomniała i wystawiła jeszcze raz z kodem C. Tej pierwszej kazała nie realizować .
Ja nie rozumiem czemu mi nie wystawiają za darmo. To klinika Bocian. A lekarza muszę zmienić ewidentnie

ja nie zapłaciłam nic za luteinę i clexane. W ciąży jest za darmo. Mi się ginka pomyliła wystawiła normalna receptę a potem sobie przypomniała i wystawiła jeszcze raz z kodem C. Tej pierwszej kazała nie realizować .
Hej! Ja clexane mam za 35 zł za opakowanie , ale kurcze jakby się dało za darmo to byłoby super! Mam pytanie laski, co robicie żeby zminimalizować siniaki? Dopiero 8tc + 4 a brzuch fioletowy :( próbuje z kostka lodu po ale za wiele nie pomaga.. wczoraj kupiłam heparynę w kremie żeby szybciej schodziło

I moje pytanie macie ilość heparyny dostawania do masy ciała, czy profilaktycznie 0,4?

reklama
Do góry