reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

ja tak samo. Pierwszy poród mam za sobą i trwał 22 godziny i bóle krzyżowe. Pomimo tego całego przeżycia, wiem ze drugi poród tez chce rodzic naturalnie. Ale nie kazdy jest gotów się z tym zmierzyć. Ja bym cc się tragicznie bała. 😖
Kurczę ja jestem jakaś inna bo nie boję się ani CC ani SN 😅Po prostu zawsze wiedziałam, ze chcę rodzić "naturalnie". Ale jeśli będzie wskazanie do CC to inna sytuacja.

Dziewczyny czy jest szansa, że w 6+0 wg OM będzie już serduszko ? Sorki, jeżeli zadaje głupie pytania, kompletnie się w tym nie orientuje .
Jest szansa, ale to jest chyba tak na styk (nie daję głowy za to, co piszę). U mnie w 6+3 było już.

reklama
Nie wiem właśnie. Powiedział ze się utrzymuje 72h w organizmie i tak zalecił…
A dziewczyny wy macie pełnopłatne recepty na Clexane, luteinę? Myślałam, że będą na ryczałt🧐
ja nie zapłaciłam nic za luteinę i clexane. W ciąży jest za darmo. Mi się ginka pomyliła wystawiła normalna receptę a potem sobie przypomniała i wystawiła jeszcze raz z kodem C. Tej pierwszej kazała nie realizować .

moja gin wręcz kazała mi zwiększyć z 75mg na 150mg acardu- codziennie, a u mnie to raczej prewencja. W zaleceniach od immunologa miałam 75mg dziennie od owulacji. Serio dziwny ten lekarz, u którego byłaś.

Odnośnie Clexane i Luteiny - wszystko mam za darmo, ale partner musiał przypomnieć farmaceutce, że to recepta ciążowa.
no właśnie też zaczęłam się zastanawiać to czemu ja mam brać codziennie i acard i heparynę . I to w dodatku acard 150.

Dziewczyny czy jest szansa, że w 6+0 wg OM będzie już serduszko ? Sorki, jeżeli zadaje głupie pytania, kompletnie się w tym nie orientuje .
Ja byłam w 6+1 i pikalo na monitorze ale wiem ze nieraz jest dopiero kilka dni później ok 7 :) także możliwe ze bedzie, ale gdyby w tym momencie nie bylo to tez nie ma co się załamywać, bo tak tez może być :)

Kurczę ja jestem jakaś inna bo nie boję się ani CC ani SN 😅Po prostu zawsze wiedziałam, ze chcę rodzić "naturalnie". Ale jeśli będzie wskazanie do CC to inna sytuacja.

Jest szansa, ale to jest chyba tak na styk (nie daję głowy za to, co piszę). U mnie w 6+3 było już.
Szansa jest, ale raczej mała, lepiej się nie nastawić.
Ja byłam w 6+1 i pikalo na monitorze ale wiem ze nieraz jest dopiero kilka dni później ok 7 :) także możliwe ze bedzie, ale gdyby w tym momencie nie bylo to tez nie ma co się załamywać, bo tak tez może być :)
nie nastawiam się za bardzo 🙂 tak tylko zaczęłam się zastanawiać czy jest chociaż cień szansy 🙂

Jestem po wizycie. Zarodek widoczny 1.7 mm, 5+2 tydzień ciąży. Dopiero się kropek pokazał. Powiedział żeby przyjść za 2,5-3,5 tygodnia. Muszę sobie znaleźć kogoś ogarniającego temat chorób autoimmunologicznych w tym tocznia i prowadzenia ciąży bo on powiedział ze nie ma wiedzy na ten temat. Mam brać Acard co 3 dzień, Clexane codziennie, i luteinę 2x1.
ale spanikowałam. Ja byłam 5+2 i nie było jeszcze nic :(

OM ostatnia miesiączka 🙂
A to tak wlasnie miałam wyliczone od OM:) to masz szansę zobaczyć malutką bijącą kropeczkę :) ja mam następną wizytę 17 maja, niby staram się być spokojna, ale to taki newralgiczny okres i ciągle jeszcze mam obawy. Nie mam żadnych objawów ciąży, to niby dobrze, ale z drugiej strony trochę stresuje, że nic się nie dzieje w organiźmie, w ogóle nie reaguje na takie zmiany hmm

reklama
ja nie zapłaciłam nic za luteinę i clexane. W ciąży jest za darmo. Mi się ginka pomyliła wystawiła normalna receptę a potem sobie przypomniała i wystawiła jeszcze raz z kodem C. Tej pierwszej kazała nie realizować .
Kurde ja mam pełnopłatne, bulę ciągle tyle kasy, a jeszcze Prolutex, którey jest w ogóle drogi.

Do góry