reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Lekarz powinien Ci zlecić badanie na toxo i na 90 procent przeszłaś. I wtedy ryzyko jest minimalne i dotyczy rzadkich sytuacji nowych szczepów, których u nas nie ma, ale mogłabyś je np. z Azji spotkać. Tak mi ktoś tłumaczył ;)

Co do wakacji: ja w pierwszej ciąży około 16-18 tygodnia byłam z pracy w Albanii na szkoleniu. I na prawdę nic mi nie było. Teraz miałam jechać, ale u męża krucho z urlopem i chyba odpuścimy, bo sama to z walizką etc nie chcę, a we trójkę ciężko by nam było. Odwołam wyjazd w maju na Słowację, bo 🤢 nie podejrzewam, że będzie mi lepiej.

Ja bardzo chętnie bym poleciała gdzieś na wakacje, ale nas w tym roku raczej nie stać ,🙈 mamy mieszkanie kupione i pewnie będziemy woleć coś zrobić tam z jakąś wolną gotówką 😆 jak taka będzie 🤣🤣🤣
Ja już 2 razy zadazylam badac toxo w nieudanych ciążach i w sumie jak na złość jeszcze nie przeszłam 🙈 wiec teraz znowu będę musiała badać 🙄

reklama
u mnie dowiedzą się w taki sposób 🤣(skarbonka)
Ale fajowa 😁😁 myślałam też o czymś takim że widzimy się w grudniu, ale stwierdziłam, że gdyby się coś złego wydarzyło to przykra pamiątka by była i takie coś zrobiłabym po prenatalnych, ale nie wytrzymam tyle żeby im nie mówić 🙈
U męża w rodzinie pewnie powiemy "normalnie", to będzie 11 wnuk lub wnuczka, więc podejrzewam że ta informacja aż tak ich nie wzruszy 😂 Z kolei u mnie pierwszy i niestety mama mieszka bardzo daleko, nie widzimy się często, zechcę jej na dzień mamy wysłać magnes na lodówkę "Cześć babciu, do zobaczenia w grudniu 2022" i podpisze paczuszkę, żeby przed otwarciem do mnie zadzwoniła, muszę zobaczyć jej reakcję 😍
Super pomysł z magnesem ❤️ wytrzymasz tyle czasu? 😁

Lekarz powinien Ci zlecić badanie na toxo i na 90 procent przeszłaś. I wtedy ryzyko jest minimalne i dotyczy rzadkich sytuacji nowych szczepów, których u nas nie ma, ale mogłabyś je np. z Azji spotkać. Tak mi ktoś tłumaczył ;)
Dzięki, tu rutynowo się tego nie bada ale pogadam z położną, albo po prostu zrobię badania prywatnie. Ale jestem zakocona tak długo, że jeśli miałam coś złapać to już dawno :)

u mnie dowiedzą się w taki sposób 🤣(skarbonka)
Ale fajowa 😁😁 myślałam też o czymś takim że widzimy się w grudniu, ale stwierdziłam, że gdyby się coś złego wydarzyło to przykra pamiątka by była i takie coś zrobiłabym po prenatalnych, ale nie wytrzymam tyle żeby im nie mówić 🙈
U męża w rodzinie pewnie powiemy "normalnie", to będzie 11 wnuk lub wnuczka, więc podejrzewam że ta informacja aż tak ich nie wzruszy 😂 Z kolei u mnie pierwszy i niestety mama mieszka bardzo daleko, nie widzimy się często, zechcę jej na dzień mamy wysłać magnes na lodówkę "Cześć babciu, do zobaczenia w grudniu 2022" i podpisze paczuszkę, żeby przed otwarciem do mnie zadzwoniła, muszę zobaczyć jej reakcję 😍
Super pomysł z magnesem ❤️ wytrzymasz tyle czasu?

Nie wiem dlaczego dwa razy się to dodało 🤔🤔🤔
Siedzę na krzywej cukrowej. Myślałam że będzie gorzej w ciąży z glukoza ale na szczęście nie było tak źle 😁 za 10 minut drugie pobranie i jeszcze godzina czekania.. Musiałam klientke przełożyć na później bo się nie wyrobię. Mam nadzieję, że jakoś dam radę dzisiaj pracować 🙏🙏🙏

reklama
Do góry